O-STA

Tauerngasleitung GmbH odpira javno ponudbo za prodajo delnic

Zaradi sprememb v evropski industriji zemeljskega plina ter pravnih okvirov na področju energetike je Tauerngasleitung GmbH primoran spremeniti svojo lastniško strukturo. Kot že napovedano, bodo imeli zainteresirani vlagatelji od 2. aprila 2013 naprej priložnost vlagati v projekte, ki so trenutno v zaključni fazi načrtovanja, in v podjetje samo.

Izbira novih delničarjev bo potekala v okviru postopka javne ponudbe, ki se bo začel 2. aprila 2013. Potencialni vlagatelji lahko podrobnejše informacije o postopku in javno ponudbo, vključno s pogoji za sodelovanje, najdejo na spletni strani podjetja Tauerngasleitung GmbH (www.tauerngasleitung.at) pod "Bidding process - extending the shareholder structure".

Tauerngasleitung GmbH je skupno podjetje, ki se ukvarja z načrtovanjem in izvajanjem vseh pripravljanih ukrepov, potrebnih za gradnjo in upravljanje 290-kilometrskega visokotlačnega plinovoda Tauerngasleitung, ki prečka avstrijske Alpe. Tauerngasleitung bo povezoval nemško in italijansko plinsko omrežje. Delničarji podjetja Tauerngasleitung GmbH so E.ON Ruhrgas AG, Energie AG Oberösterreich, Salzburg AG, Rohöl-Aufsuchungs AG (RAG), KELAG in TIGAS.

Več informacij:

Predstavnik za odnose z mediji TGL:

Dr. Peter Hörschinger
c/o ikp GmbH
peter.hoerschinger@ikp.at