O-STA

HP ArcSight ESM 6.0c in nov način licenciranja - 'GB / dan'

8.4.2013
HP ArcSight, uveljavljeni proizvajalec rešitev za upravljanje z informacijsko varnostjo in skladnostjo namenjenih odkrivanju in zmanjševanju poslovnih tveganj, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je konec marca 2013 obvestil o novem načinu licenciranja oz. o dokaj obsežnih spremembah glede licenciranja SIEM rešitve HP ArcSight ESM. S predstavitvijo ESM različice 6.0c so namreč prešli na licenciranje po obsegu prometa oz. po količini dnevniških zapisov, ki jih ESM rešitev obdela dnevno ('volume per day'). Prejšnji tip licenciranja je bil zaradi integracije s podatkovno bazo Oracle vezan na število jeder v strežnikih, ki so poganjali ESM. HP ArcSight je pred nekaj meseci predstavil svoj podatkovni pogon CORR-Engine, in kot posledica izločitve Oraclea so lahko prešli na za SIEM rešitev bolj relevanten tip licenciranja.

Za še lažjo izbiro med vsemi opcijami so pripravili tudi več vnaprej sestavljenih paketov - bundles - ki že vsebujejo licence za določeno količino dnevniških zapisov (volume per day), naprav (devices), uporabnikov (users), udeležencev (actors) in licenc za CanApp naprave. Več podrobnosti o vsem tem lahko dobite pri svojem prodajalcu oz. distributerju, informativno pa predstavljamo vzorčno tabelo za licenciranje ESM rešitev:

HP ArcSight ESM with CORR-Engine Specifications (software)
...
ESM-7405ESM-7410ESM-7415ESM-7425
Total GB / Day50100150250
Average EPS2,5005,0007,50012,500
Included Network Devices250500500500
Users3 Named Console Users, 25 Named Web Console Users.
Bundled Assets10,000
Bundled IdentityView Actors50
Bundled Appliance LicenseConApp 4

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.arcsight.com/collateral/press_release/pr-11-10-08.pdf

### ### ###


O podjetju ArcSight

HP ArcSight je priznan proizvajalec uveljavljenih rešitev za upravljanje z informacijsko varnostjo in skladnostjo, s katerimi je mogoče inteligentno odkrivati in zmanjševati poslovna tveganja v organizacijah vseh vrst in velikosti. Vse rešitve podjetja so načrtovane tako, da so primerne tudi za najbolj kompleksne in geografsko razpršene organizacije z različnimi tehnologijami, dobavitelji in tipi infrastruktur. ArcSight je edini od dobaviteljev drugih komponent povsem neodvisni ponudnik rešitev za odkrivanje, ovrednotenje in ukrepanje proti napadom od zunaj, notranjim nevarnostim in kršitvam zahtev o skladnosti.

Od konca leta 2010 je ArcSight v lasti podjetja HP in se v javnosti pojavlja kot HP ArcSight ali ArcSight An HP Company.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.arcsight.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com