O-STA

McAfee predstavil varnostno rešitev za na Androidu temelječe vgradne naprave

15.4.2013
McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku leta 2013 na tržišču ponudil sploh prvo rešitev te vrste - varnostno rešitev za vgradne (embedded) naprave z operacijskim sistemom Android, ki omogoča strogo omejevanje (whitelisting) aplikacij, katere je mogoče na napravo namestiti in jih na njej poganjati.

Končno - zanesljiva in zmogljiva varnostna rešitev za proizvajalce namenskih naprav z Androidom

McAfee Application Control for Android jed edina varnostna rešitev, ki se integrira neposredno v jedro (kernel) operacijskega sistema Android, katerega proizvajalec namesti na napravo. Zato je nenehno aktivna in odporna na nepooblaščene posege, aktivna pa je predvsem med nameščanjem in zaganjanjem aplikacij.

Zakaj taka rešitev? Okoli nas je množica namenskih naprav, ki več ne temeljijo le na preprosti elektroniki, ampak imajo celo svoj operacijski sistem. Izdelava namenskih operacijskih sistemov ni enostavno. Android je za proizvajalce takih rešitev idealen, saj je že v celoti narejen operacijski sistem, prirejen tudi za omejene naprave, na katerih ni toliko procesorske moči, da bi zmogle poganjati zapletene sisteme, hkrati pa je zelo prilagodljiv in tako primeren za vse vrste naprav; in seveda 'odprt'. Zato postaja med proizvajalci 'embedded' rešitev vse bolj popularen. Seveda, bolj kot je sistem, na katerem temelji naprava, napreden, bolj je tudi občutljiv - pralnega stroja z mehanskim programatorjem nikakor ni bilo mogoče hekniti, moderni hladilnik priklopom na internet, ali TV aparat z brezžično povezavo pa sta nekaj popolnoma drugega. Zato morajo proizvajalci naprav misliti tudi na varnost in McAfee jim bo tukaj v veliko pomoč. Pred McAfee-jevo ponudbo so proizvajalci imeli na razpolago samo rešitve, ki so delovale na uporabniškem nivoju, zato so jih napadalci lahko onemogočili. McAfee-jeva rešitev je integrirana v jedro in zato odporna na napade, bolj zanesljiva in natančna. Primerna je za naprave v trgovinah (blagajne, terminali), medicinske aparature, industrijske naprave in stroje, pisarniško ali hišno opremo, igralne konzole in celo za vojaško opremo.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

hhttp://www.mcafee.com/uk/about/news/2013/q1/20130311-01.aspx

### ### ###

O McAfee

McAfee je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Njihove rešitve obsegajo preverjene proaktivne varnostne produkte in storitve vseh vrst - protivirusne programe, izdelke za boj proti neželeni elektronski pošti, požarne pregrade, sisteme za preprečevanje vdorov ter druge programske in strojne varnostne rešitve ter storitve v oblaku - namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Večkrat nagrajen razvojni oddelek podjetja pripravlja inovativne rešitve za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev. S temi izdelki se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Med uporabniki izdelkov McAfee so tako največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, kot tudi milijoni domačih uporabnikov ali majhnih podjetij in družinskih obrti. Podjetje McAfee je ustanovil John McAfee leta 1987, v kasnejših letih pa je razširilo ponudbo z mnogimi pomembnimi pripojitvami ter tako postalo vodilno svetovno podjetje z najbolj popolno ponudbo varnostnih rešitev nasploh.

McAfee zagotavlja obsežno varnost z dobavljanjem vseh vrst varnostnih rešitev za vse vrste strank.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com info@real-sec.com