O-STA

Cyberoam je pripravil rešitev za upravljanje domačih varnih prehodnih točk NetGenie na daljavo preko strežniškega oblaka

6.5.2013 -


Cyberoam, uveljavljeni proizvajalec varnostnih rešitev za končne in prehodne točke omrežja z integrirano celostno varnostno zaščito UTM, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je pripravil ponudbo, s pomočjo katere bodo lahko tudi uporabniki varnih internetnih prehodnih točk tipa NetGenie (rešitve za dom ter domače ali manjše oddaljene pisarne) le-te upravljali tudi na daljavo.

Za pogosto potujoče starše in administratorje manjših omrežij, ki so odgovorni za varnost otrok ter produktivnost sodelavcev na spletu, je upravljanje naprav lahko dokaj velik izziv. Take (SOHO) rešitve je pogosto mogoče upravljati le na lokaciji, saj nimajo ne oddaljenega ne centralnega upravljanja. Zaradi odsotnosti lahko izgubimo pomemben čas za nameščanje popravkov, spremljanje situacije ali nujno potrebno spremembo nastavitev. To pomeni da pravzaprav večino časa nimajo nadzora nad svojim omrežjem ali pa ga morajo prepustiti komu drugemu. Nobena od teh situacij ni posebej privlačna. Kaj sedaj?

Cyberoam je pred kratkim pognal storitev "NetGenie's on Cloud Management Service" (NCMS), ki omogoča upravljanje varnih prehodnih točk NetGenie na daljavo, preko strežniškega oblaka. To pomeni da lahko starši ali administratorji kadarkoli so na poti le s pomočjo dostopa do brezžičnega omrežja in brskalnika kadarkoli upravljajo svoje domače ali pisarniško omrežju tudi če so na drugem koncu sveta. Več o storitvi NCMS si lahko preberemo na naslednjih naslovih:

NCMS for HOME: http://listmanager.elitecore.com/t/1201801/3444774/253613/0/

NCMS for SOHO: http://listmanager.elitecore.com/t/1201801/3444774/253614/0/

NetGenie

Cyberoam NetGenie je popolna rešitev za povezavo domačega omrežja ali majhne pisarne z internetom in zagotavljanje brezžičnega dostopa, ki nas lahko hkrati tudi zavaruje pred virusi, vdori, hekerji in drugimi škodljivimi vsebinami, na katere lahko naletimo med brskanjem po internetu. NetGenie se priključi na točko povezljivosti s ponudnikom dostopa (npr. kabelski modem), nato pa zagotovi varen dostop do interneta vsem napravam povezanim neposredno v omrežje (PC) ali preko brezžične povezave, ki je integrirana v NetGenie (za prenosnike, tablice ali pametne telefone). NetGenie izvaja deljenje in zaščito internetnega dostopa in naloge brezžične dostopne točke.

ZA DOMOVE

· threat-free Wi-Fi - pred-nastavljena zavarovana brezžična dostopna točka,

· 3G ready - deljenje internetne povezave po 3G omrežju preko USB modema,

· security - zaščita pred virusi, vdori, hekerji, škodljivimi programi in vsebinami; požarna pregrada in IPS,

· parental controls - funkcije starševskega nadzora omogočajo varno rabo interneta za otroke in mladino,

· reports - poročila o internetni aktivnost otrok ali najdenih virusih in zaznanih poskusih vdorov v omrežje.

ZA PISARNE

· 3G ready - zagotavljanje internetne povezave za več uporabnikov po 3G omrežju preko USB modema,

· security - popolna zaščita s pomočjo funkcij požarne pregrade in IPS, NAT zmogljivost, preprečevanje DoS napadov, omejevanje MAC naslovov, sproti posodobljen protivirusni pogon,

· VPN - varna povezljivost oddaljene pisarne z informacijskim omrežjem sedeža podjetja,

· internet controls - zaznavanje in preprečevanje vnosa škodljivih vsebin, nadzor dostopa do spletnih strani po kategorijah,

· pre-set Wi-Fi security - zaščita brezžičnega omrežja v pisarni od trenutka ko ga vklopimo, ne dovoljuje neavtorizirane prijave v omrežje, preprečuje zlorabe dostopa do interneta in vdore do podatkov,

· reports - sprotna poročila o internetni aktivnosti uporabnikov in o rabi aplikacij, varnostna poročila. Pregled poskusov napadov in vdorov idr.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

http://www.cyberoam.com/netgenie.html

O Cyberoam

Cyberoam je svetovno uveljavljeni dobavitelj varnostnih rešitev za: zaščito omrežja in omrežnih prehodnih točk s celostnim naborom varnostnih funkcij (naprave Cyberoam UTM in Cyberoam NetGenie), centralno upravljanje varnosti in varnostnih rešitev (naprave Cyberoam Central Console), beleženje in poročanje dogodkov (odprto-kodne in strojne rešitve Cyberoam iView), ter zaščito končnih točk in podatkov (naprave Cyberoam Endpoint Data Protection). Vse njihove rešitve so na razpolago v oblikah primernih tako za največja, kot tudi za majhna in srednje velika podjetja, ter tudi za dom.

Platforma Cyberoam UTM je uvrščena v kvadrant vizionarjev v Gartnerjevem '2010 Magic Quadrant for Unified Threat Management', uredniki revije SC Magazine pa ji redno dodeljujejo najvišjo možno oceno pet zvezdic na testih varnostnih rešitev. Analitiki podjetja Frost & Sullivan so izbrali Cyberoam v seznam 'Emerging Vendor of the Year for 2008'.

Cyberoam je pravzaprav oddelek podjetja Elitecore Technologies Ltd. (http://www.elitecore.com/), ki je bilo ustanovljeno leta 1999, ki ima dandanes več kot 750 zaposlenih, in za katerega je od leta 2007 naprej The Carlyle Group glavni investitor podjetja.

Več o podjetju, katerega sedež je v ZDA - New Jersey, najdete na spletnih straneh: http://www.cyberoam.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com info@real-sec.com