O-STA

SiOL POKAL bo otrokom Botrstva omogočil nepozabno nogometno poletje

Nogomet združuje vse ljudi in otroke uči sodelovanja

Ljubljana, 15. maja - Nogomet je šport, ki združuje in razveseljuje vse generacije. Mlade nogometaše in nogometašice uči športnega sodelovanja ter jim omogoča kakovostno preživljanje prostega časa, starejšim generacijam pa nudi priložnost za sproščeno druženje in zabavo. Vse te ideje zasleduje tudi projekt SiOL POKAL, vseslovensko tekmovanje v malem nogometu, ki med aprilom in septembrom poteka po različnih krajih v Sloveniji. V okviru tega izrazito družbeno-odgovornega projekta bo Telekom Slovenije v sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in Nogometno zvezo Slovenije otrokom iz socialno ogroženih družin, vključenih v projekt Botrstvo, omogočil kakovost preživljanje počitnic v sklopu vseslovenskega Nogometnega tabora v Kranjski Gori. Projekt s svojim sodelovanjem na turnirjih po vsej Sloveniji podpirajo tudi tekmovalci in obiskovalci SIOL POKAL-a.

Po podatkih ZPMS več kot polovica staršev v Sloveniji svojim otrokom ne more zagotoviti nobenih počitniških doživetij, saj jim njihove finančne zmožnosti ne dopuščajo niti kritja stroškov šolske prehrane (po zadnjih podatkih ta delež znaša okoli 42 %). Projekt Botrstvo v Sloveniji, ki deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje, je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov. Sredstva, zbrana v okviru projekta Botrstvo, so v veliki meri namenjena prav pokrivanju osnovnih potreb otrok iz socialno ogroženih družin. Trenutno je v okviru projekta pomoči deležni 2210 otrok, okoli 200 otrok pa še čaka na svojega botra (aktivnih botrov je trenutno 2280). Med osnovne otroške potrebe po druženju spada tudi potreba po socializaciji in kakovostnem preživljanju prostega časa, ki je otrokom iz socialno ogroženih družin velikokrat nedostopna.

"Družbeno-odgovorno delovanje je pomembne del poslovne kulture Telekoma Slovenije. Prizadevamo si, da z vlaganjem v take aktivnosti skrbno prepletamo naše družbeno in poslovno okolje. To počnemo srčno in z veliko mero odgovornosti do vseh ciljnih skupin, še posebej otrok. S SiOL POKAL-om vzpostavljamo vzajemnost s širšim lokalnim okoljem in pomagamo otrokom iz socialno ogroženih družin pri njihovem vključevanju v družbo," je o podpori projekta Botrstvo povedal mag. Simon Furlan, direktor sektorja za marketing v Telekomu Slovenije.

Na nogometnem taboru v Kranjski Gori, ki ga organizira ZPM Ljubljana Moste-Polje, se bodo lahko v juliju 2013 dečki in deklice skozi zabavno igro teden dni učili nogometnih trikov pod vodstvom priznanih slovenskih trenerjev nogometa in nogometnih zvezdnikov. Donatorska sredstva za izvedbo tabora, ki bodo omogočila nepozabno doživetje več kot petdesetim otrokom iz vse Slovenije, bo prispeval Telekom Slovenije, trenerji in nogometni zvezdniki pa prihajajo iz vrst Nogometne zveze Slovenije. Slednja bo popestrila tudi popoldneve preostalih sedmih poletnih taborov v Kranjski Gori, ko bosta varovance obiskala trener in profesionalni nogometaš.

"Verjamem, da otrokom, ki jim starši žal ne zmorejo omogočiti vključevanja v tovrstne športno-aktivne dejavnosti, tabor nudi odlično priložnost za spoznavanje nogometa in vključevanje v družbo vrstnikov enakih interesov. Vsak mlad nogometaš sanja o tem, da bi lahko kdaj spoznal kakšno nogometno zvezdo, in mi jim bomo v sklopu tabora te sanje uresničili. To so potrditve za otroka in vstopnica za druženje z vrstniki, ki ne čutijo pomanjkanja, ter spodbuda za njihovo socialno vključevanje," je dejala Anita Ogulin, sekretarka Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Foto: Anita Ogulin, sekretarka ZPM Ljubljana Moste-Polje in Simon Furlan, direktor marketinga Telekoma Slovenije (Avtor: Urša Drofenik)

Dodatne informacije:

Darinka Pavlič Kamien, vodja Službe za odnose z javnostmi, Telekom Slovenije, d. d., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana, tel. 01/234 19 68, e-pošta: pr@telekom.si.

Anita Ogulin, sekretarka ZPM Ljubljana Moste-Polje, Proletarska 1, 1000 Ljubljana, tel. 01 544 30 43, e-pošta: anita@zpmmoste.net