O-STA

Bloomberg imenoval Samuela Palmisana za neodvisnega svetovalca

17. maj 2013, 15:32 UTC

Palmisano bo pregledal protokole in politike glede zasebnosti in podatkov ter predlagal možne izboljšave

Bloomberg je imenoval tudi Clarka Hoyta za pregled odnosa med Bloomberg News in tržnimi dejavnostmi podjetja

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Bloomberg LP je danes sporočil, da je bil Samuel J. Palmisano, nekdanji predsednik uprave in izvršni direktor podjetja IBM, imenovan za neodvisnega svetovalca glede standardov podjetja na področju zasebnosti in podatkov.

Palmisano bo takoj začel pregledovati trenutno prakso in politike podjetja glede podatkov strank in informacij o končnih uporabnikih, vključno s pregledom težav z dostopom do servisa, na katere so pred kratkim opozorile stranke. Poleg tega bo Palmisano pripravil predloge in svetoval, kako izvesti morebitne izboljšave teh praks in politik, vključno z neodvisnim preverjanjem sistemov in postopkov podjetja. Palmisano bo o vsem tem poročal Bloombergovi upravi.

V pomoč Palmisanu in podjetju pri pregledu vprašanj, povezanih s podatki in zasebnostjo, pri oblikovanju predlogov in izvedbi predlaganih izboljšav je uprava najela podjetji Hogan Lovells in Promontory Financial Group. Po potrebi bodo v projekt vključeni še dodatni strokovnjaki.

Daniel L. Doctoroff, predsednik in izvršni direktor Bloomberga, je povedal: "Nič ni bolj pomembno od zaupanja naših strank. Ko nas je stranka opozorila na te težave, smo se za napako opravičili in takoj ukrepali, med drugim tudi tako da smo imenovali notranjega referenta za skladnost podatkov strank. Vendar pa želimo iti še dlje in izkoristiti neodvisne vodilne strokovnjake, da postavimo nov standard za zasebnost in varstvo podatkov. Ta pregled bo izpeljan hitro, premišljeno in natančno."

Poleg tega je Bloomberg sporočil, da bo Clark Hoyt, dosedanji svobodni poročevalec Bloomberg Newsa in nekdanji varuh pravic bralcev časopisa New York Times, izvedel pregled odnosa med Bloomberg Newsom in komercialnimi dejavnostmi podjetja, vključno s politikami zasebnosti in podatkov. Na podlagi tega pregleda bo predstavil svoje predloge. Hoytu, ki bo poročal Doctoroffu, bodo na voljo vsi potrebni viri.

"Predani smo temu, da dobimo najboljše možne nasvete strokovnjakov, ki imajo brezhiben sloves na svojem področju," je dejal Peter T. Grauer, predsednik uprave Bloomberga. "Sam Palmisano je strokovnjak za razumevanje vprašanj, povezanih s tehnologijo in uporabo podatkov, in je vodil prehod IBM-a od računalnikov k pomoči strankam pri uporabi tehnologije in reševanju poslovnih izzivov. Clark Hoyt je odličen novinar in nepristranski kritik. Njegove izkušnje z mesta varuha pravic bralcev pri Timesu in njegovo razumevanje Bloomberga nam bodo dobro služile. V tem procesu bomo sodelovali z našimi strankami in drugimi deležniki ter tako zagotovili, da bodo njihovi nasveti zagotovo upoštevani."

Samuel J. Palmisano

Sam Palmisano je do januarja 2012 opravljal funkcijo izvršnega direktorja podjetja IBM. Do septembra 2012 je bil tudi predsednik uprave podjetja. Na položaj izvršnega direktorja je bil povišan marca 2002, mesto predsednika uprave pa je prevzel s 1. januarjem 2003. Pod njegovim vodstvom je IBM dosegel rekordne finančne rezultate, se preoblikoval v globalno integrirano podjetje in uvedel svoj program Pametnejši planet (Smarter Planet). Je član uprav podjetij ExxonMobil in American Express. Je tudi član uprave Bloomberg Philanthropies.

Clark Hoyt

Pred imenovanjem je bil Hoyt svobodni poročevalec Bloomberg Newsa. Preden se je leta 2010 pridružil Bloombergu, je bil Hoyt tri leta varuh pravic bralcev pri časopisu New York Times. Pred tem je 38 let delal pri časopisni hiši Knight Ridder Newspapers na različnih novinarskih in uredniških položajih, vključno z mestom nacionalnega poročevalca v Washingtonu, urednika gospodarskega uredništva Detroit Free Pressa, vodje in podpredsednika poročanja v washingtonskem uradu in tamkajšnjega direktorja poročanja. Hoyt je skupaj z Robertom S. Boydom prejel Pulitzerjevo nagrado za nacionalno poročanje.

O podjetju Promontory Financial Group

Promontory je vodilno svetovalno podjetje na področju strategij, upravljanja s tveganji, zasebnosti, varstva podatkov in skladnosti s predpisi, ki se primarno osredotoča na sektor finančnih storitev. Podjetje Promontory vodi njegov ustanovitelj in izvršni direktor Eugene A. Ludwig, nekdanji ameriški zvezni nadzornik za denarne zadeve, njegovi strokovnjaki pa imajo širok nabor strokovnega znanja na področju varstva podatkov in zasebnosti. Iz petnajstih pisarn po Severni Ameriki, Evropi, Aziji, Avstraliji in Bližnjem Vzhodu strokovnjaki podjetja pomagajo strankam v več kot 50 državah na šestih celinah. Povezane družbe podjetja Promontory dopolnjujejo njegove globalne prednosti z rešitvami na področju skladnosti tehnologije, poročanja, financiranja in finančne podpore.

O podjetju Hogan Lovells

Hogan Lovells je globalna odvetniška družba, ki pomaga podjetjem, finančnim institucijam in vladnim telesom v širokem spektru kritičnih poslovnih in pravnih vprašanj tako globalno kot lokalno. Družba zaposluje preko 2.500 pravnikov, ki delujejo v več kot 40 pisarnah v ZDA, Evropi, Latinski Ameriki, na Bližnjem Vzhodu in v Aziji. Podjetje Hogan Lovells ima eno največjih in najbolj izkušenih praks za zasebnost in upravljanje s podatki na svetu, ki pokriva ZDA, Evropsko unijo in Azijo.

O podjetju Bloomberg LP

Bloomberg, vodilni svetovni ponudnik informacij in novic iz poslovnega in finančnega sveta, daje odločevalcem kritično ostrino, saj jih povezuje z dinamično mrežo informacij, ljudi in idej. Prednost podjetja - hitro in natančno posredovanje podatkov, novic in analiz preko inovativne tehnologije - je v osrčju storitev Bloomberg Professional®, ki nudi finančne informacije v realnem času več kot 315.000 naročnikom po svetu. Bloombergove rešitve za podjetja gradijo na osrednji prednosti družbe, zmogljivi tehnologiji, ki strankam omogoča bolj učinkovit dostop do podatkov ter integracijo, distribucijo in upravljanje s podatki in informacijami v organizaciji.

Kontakti

Bloomberg LP
Mediji
ZDA:
Ty Trippet, +1-212-617-2443
ttrippet@bloomberg.net
ali
Evropa, Bližnji Vzhod in Afrika:
Catrin Thomas, +44 7917 000 808
cthomas106@bloomberg.net
ali
Azija in Pacifik:
Debbie Liew, +65 6212-1166
dliew2@bloomberg.net

Vir: Bloomberg LP

To sporočilo za javnost si lahko ogledate v angleščini na spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20130517005646/en