O-STA

Daniel L. Doctoroff s koncem leta 2014 odstopa kot direktor podjetja Bloomberg LP

Michael R. Bloomberg ponovno prevzema vodenje podjetja, ki ga je ustanovil

Bloomberg pohvalil Doctoroffovo vodenje podjetja in poslovne dosežke

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Podjetje Bloomberg LP ter njegov ustanovitelj in večinski lastnik Michael R. Bloomberg sta 4. septembra sporočila, da bo s koncem leta 2014 Daniel L. Doctoroff odstopil z mesta predsednika uprave in izvršnega direktorja podjetja. Podjetje Bloomberg LP ne bo imenovalo njegovega naslednika, ampak bo vodstvo ponovno prevzel g. Bloomberg v sodelovanju z obstoječo vodstveno ekipo.

G. Doctoroff, 56, se je podjetju Bloomberg LP pridružil kot predsednik uprave januarja 2008 in postal izvršni direktor julija 2011. Preden se je pridružil podjetju Bloomberg LP, je bil Doctoroff šest let namestnik župana New Yorka za gospodarski razvoj in obnovo v Bloombergovi administraciji.

"To je žalosten dan zame in za moje podjetje," je dejal g. Bloomberg. "Res sem si želel, da bi Dan ostal in nadaljeval svojo vodstveno funkcijo, vendar razumem njegovo odločitev. Nisem se nameraval vračati v Bloomberg LP po dvanajstih letih županovanja, vendar ko sem se ponovno začel zanimati za podjetje, sem začel odkrivati čedalje več vznemirljivih in zanimivih reči - za kar ima večinoma zasluge Dan. Sedaj sem spet zelo vključen v delo podjetja, zaradi česar je pred kratkim Dan pristopil do mene in predlagal, da bi bilo po njegovem mnenju najboljše, da mi preda podjetje v ponovno vodstvo. Šlo je za velikodušno in obzirno ponudbo, ki sem jo po prvotnem oklevanju in negodovanju naposled sprejel."

"Dan Doctoroff je bil eden mojih najtesnejših sodelavcev in prijateljev zadnjih trinajst let," je dejal g. Bloomberg. "Ko je služboval v mestni hiši, je zasnoval neverjeten gospodarski vzpon New Yorka po 11. septembru, ki je mesto popeljal v eno izmed obdobij največjega razvoja in zaposlovanja v njegovi zgodovini, ter zasnoval enega prvih trajnostnih programov mesta. Čeprav takrat ni vedel skoraj ničesar o podjetju Bloomberg LP in njegovem poslovnem modelu, sem ga povabil, naj kot direktor prevzame moje podjetje in ga vodi z isto mero discipline in izvirnosti, kot jo je izkazal v mestni hiši. Nemudoma se je zakopal v delo in strokovno krmaril podjetje Bloomberg LP skozi največjo finančno krizo naše generacije."

"Pod Danovim vodstvom se je naš položaj na vseh trgih, na katerih smo prisotni, dvignil na najvišjo raven doslej. V finančnem smislu smo vsako leto njegovega mandata postavljali nove rekorde. Naša uprava je najbolj nadarjena in poglobljena ekipa v zgodovini podjetja. Vsako enoto podjetja odlikuje visoka strokovnost. Podjetje je načrtno razširilo dejavnost, delno zaradi sprejemanja novih poslovnih modelov, tehnologij in idej, procesov, ljudi in podjetij. Kljub vsemu pa smo uspeli ohraniti kulturo, ki je bistvo našega uspeha. Že večkrat sem povedal, da Danove zasluge v mestni hiši in Bloombergu dokazujejo, da je eden najboljših voditeljev in managerjev, kar jih poznam."

G. Doctoroff je povedal: "Rad bi se zahvalil Miku Bloombergu, ker me je počastil in mi v varstvo predal svoje krasno podjetje. Suvereno sem prepričan, da mu ga predajam dobro pripravljenega na bodoče izzive in sposobnega izkoristiti neverjetne priložnosti, ki so pred njim. Prav tako bi se rad zahvalil višjim sodelavcem iz uprave, še posebej Petru Grauerju, Tomu Secundi in Mattu Winklerju, vsem, ki so bili tu dosti pred mano in ki so pravo gonilo Bloombergovega uspeha."

G. Doctoroff je nadaljeval: "Rad imam podjetje in globoko spoštujem in cenim Mika, zato odhod ni lahka odločitev, vendar je pravilna odločitev za podjetje, za Mika in zame v tem trenutku mojega življenja. Podjetje je in je vedno bilo Mikovo in glede na njegovo ponovno zanimanje zanj in energijo, ki jo je pri tem pokazal, je prav, da ponovno prevzeme krmilo. Ponosen sem na naše dosežke v preteklih sedmih letih in vem, da bo podjetje postalo samo še močnejše.

V času mandata g. Doctoroffa na čelu Bloomberg LP:

  • So se prihodki podjetja zvišali s $5,4 milijarde dolarjev leta 2007 na preko $9 milijard leta 2014 kljub vplivu finančne krize in njenih posledic.
  • Je Bloombergov tržni delež v sektorju finančnih informacij zrasel s 26% na 32%.
  • Medtem ko se je globalno znižalo število strokovnjakov s področja vrednostnih papirjev in investicij, se je število naročnikov na Bloomberg Terminal zvišalo z 273.000 na 321.000 zaradi globljega prodiranja na obstoječih trgih in razširitvijo na nove trge, vključno z rastočimi trgi in korporacijami.
  • Bloomberg News je zaposlil več kot 500 novinarjev in urednikov kljub krčenju drugih večjih medijskih organizacij, hkrati pa je bistveno povečal svoj globalni vpliv prek večje digitalne in televizijske prisotnosti in prevzema Bloomberg Businessweeka.
  • Podjetje se je uspešno razširilo onkraj Terminala, ki je namenjen zaposlenim v trgovalnih enotah podjetij kot so trgovci, prodajalci in upravljalci s premoženjem, v "podjetje" izdelkov in rešitev, katerega prihodki iz teh dejavnosti so zrasli s $305 milijonov dolarjev na $1,08 milijarde.
  • Podjetje je svojo dejavnost razširilo na trge informiranja o pravnih in vladnih zadevah ter alternativni energiji. Naročnikom na Terminal tako nudi ključne informacije ter služi novim končnim uporabnikom.

G. Bloomberg je dodal: "Dan bo vedno del Bloombergove družine - še vedno bo moj prijatelj, svetovalec in partner v letih, ki prihajajo. Povabil sem ga, da se pridruži Odboru Bloombergovih človekoljubov in prepričan sem, da bom osebno podprl pobude, za katere se bo v prihodnosti zavzemal."

Preden se je pridružil Bloombergovi administraciji, je bil g. Doctoroff vodilni družbenik zasebnega naložbenega podjetja Oak Hill Capital Partners in investicijski bankir v Lehman Brothers. Občinskim problemom in gospodarskemu razvoju se je posvetil v okviru vodenja prizadevanj za organizacijo olimpijskih iger 2012 v New Yorku, kar je sčasoma postalo podlaga za strategijo gospodarskega razvoja New Yorka po 11. septembru.

G. Doctoroff je ustanovitelj Culture Shed, inovativne nove kulturne ustanove pri Hudson Yardu na West Side-u na Manhattnu, in Target ALS, raziskovalnega konzorcija, ki ga je ustanovil (skupaj z Bloombergovimi človekoljubi in Davidom Rubinsteinom), da bi pomagal razviti zdravilo za ALS, motnjo zaradi katere sta umrla njegov oče in stric. Poleg tega je g. Doctoroff član odborov inštitucij World Resources Institute in Human Rights First ter Univerze v Chicagu.

G. Doctoroff je poudaril, da bi v bližnji prihodnosti rad več svojega časa posvetil neprofitnim dejavnostim, kar pa ne pomeni, da zapušča Bloomberg LP zaradi določenega razloga. "V svoji karieri sem bil investitor, javni uslužbenec, izvršni direktor in vodja neprofitnih organizacij," je povedal g. Doctoroff. "Resnično sem užival v vseh teh različnih izzivih. Zdaj ponovno z veseljem odpiram novo poglavje in sčasoma se bom odločil, kaj bo moj naslednji projekt."

Kontakt:

Bloomberg LP
Jason Schechter, 212-617-7750
jschechter12@bloomberg.net

Vir: Bloomberg LP

Sporočilo za javnost v izvirniku je na voljo na spletni strani:

http://www.businesswire.com/news/home/20140903006830/en