O-STA

Ikarus mobile.security - nova različica protivirusnega programa za Android

23.5.2013
Ikarus, pionir med razvijalci protivirusne zaščite in naprednih varnostnih rešitev za različna okolja, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

nas je obvestil, da so pripravili novo različico varnostne rešitve za prenosne naprave z Android OS-om - IKARUS mobile.security.

V novi aplikaciji je namestitev enostavnejša in že takoj ponuja izbiro med celotno, brezplačnim preizkusom celotne, ali brezplačno osnovno različico; to lahko kasneje tudi spremenimo. Oblika in meniji so optimizirani za čimbolj učinkovito delo, še posebej pri tablicah - pri rotiranju tablice se zaslon razdeli na dva stolpca z več informacijami in tako v celoti izkoristi večji zaslon. Naprednejši uporabniki, ki si sami določajo nastavitve, se lahko kje zmotijo in imajo manj optimalno zaščito, zato je vgrajeno opozarjanje na pomanjkljive nastavitve. Slednje so enostavnejše z hitro dostopnimi dodatnimi informacijami in pomočjo. Pri skeniranju lahko sedaj podrobno določamo kateri deli pomnilnika naj se pregledajo in kateri ne. Nov je tudi URL filter za varno in nemoteno brskanje po internetu - namesto okužene spletne strani se izpiše opozorilo, katerega lahko, če si upamo, tudi ignoriramo. V SMS spam filter pa lahko dodajamo telefonske številke iz seznama zadnjih desetih izvorov sporočil. Zaščita pred krajo vključuje zaklepanje na izbrano SIM kartico - ta opcija je na razpolago v plačljivi različici. Uporabniki z manj pred-plačanega prenosa podatkov in višjimi cenami mobilnih storitev lahko po želji omejijo nadgradnje in prenose samo na WiFi omrežje.

IKARUS mobile.security

Je učinkovita in zanesljiva protivirusna rešitev namenjena zaščiti prenosnih naprav in podatkov na njih, opremljena s sistemom dnevnega posodabljanja in aktivnega prilagajanja trenutni varnostni situaciji. Na operacijskem sistemu Android temelječe tablice, pametne telefone in druge naprave ščiti pred virusi, nezaželenimi aplikacijami in nevarno kodo na internetu. Zna odkriti in odstraniti viruse, trojance, reklame in drugo škodljivo programje brez negativnega vpliva na baterijo ali pomnilnik, pred brisanjem pa jih lahko brezplačno posredujemo analitikom v IKARUSu. Delovna zaščita vključuje analizo na novo nameščenih ali posodobljenih aplikacij ter aktivnosti na internetu in sumljivimi USSD kodami.

Polna plačljiva verzija vključuje dodatne varnostne storitve kot so upravljanje na daljavo, zaščito pred krajo, zaklepanje naprave na samo registrirane SIM kartice, filtriranje spam-a iz odprtih URL naslovov in SMS sporočil.

Aplikacija vključuje tudi brezplačno preizkusno licenco za popolno različico.

Aplikacijo je mogoče namestiti in / ali kupiti aktivacijsko kodo na:

- GooglePlay,

- neposredno pri IKARUSu, ali

- pri IKARUSovem zastopniku, kot je npr. REAL security;

- aktivacijsko kodo je sedaj mogoče vnesti tudi v obliki QR kode.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.ikarus.at/en/about-ikarus/news/news/more-usability-and-new-features-for-ikarus-mobile-security/

### ### ###

O podjetju Ikarus

IKARUS Security Software je avstrijski pionir med razvijalci protivirusne programske opreme in rešitev za zaščito vsebin, kjer se vrhunski strokovnjaki že od same ustanovitve leta 1986 ukvarjajo z raziskavami in razvojem varnostnih rešitev; bili so eden od prvih protivirusnih ponudnikov v svetu nasploh.

V podjetju IKARUS je napredek najpomembnejši, zato okoli 75% prihodkov ponovno investirajo v raziskave in razvoj, sodelujejo z varnostnimi strokovnjaki iz različnih držav, svoje ugotovitve o virusih pa nesebične delijo z drugimi varnostnimi centri. V aktualnih raziskovalnih projektih se osredotočajo na tehnična, pravna in socialna področja, začenši s pripravljanjem formalnih opisov novih virusov in oblikovanjem novih pristopov v okviru posebnega kriminalnega prava, vse do zaprtih in odprtih podatkovnih varnostnih sistemov.

Razpon izdelkov podjetja je širok - od učinkovitih a za domačo rabo enostavnih orodij na eni strani, do obsežnih varnostnih paketov za kompleksna korporacijska okolja: varnostne rešitve IKARUS Security Software nas lahko učinkovito in zadostno obvarujejo pred virusi, trojanci, vohunskimi programi, spamom in drugimi vrstami škodljive kode, ki lahko ogrozi naše naprave in podatke. Ponujajo nam tudi strokovna svetovanja in brezplačno tehnično podporo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.ikarus.at


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com