O-STA

SafeNet Crypto Hypervisor - zaščita šifrirnih ključev ob migraciji v strežniške oblake

24.5.2013
SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

se je pohvalil, da se po njihovi zaslugi pričenja novo obdobje elastične enkripcije, katere prvi predstavnik je SafeNet Crypto Hypervisor.

Prilagodljiva enkripcija je morebitna rešitev za odpravljanje strahov pri seljenju podatkovnih centrov v strežniške oblake, saj omogoča varno selitev podatkov, storitev in sredstev v zasebne, hibridne ali celo javne strežniške oblake. SafeNet Crypto Hypervisor omogoča učinkovito in skalabilno virtualizacijo strežniških sredstev in storitev za šifriranje in zaščito podatkov, ki lahko uspešno zagotovi varnost šifriranih podatkov tudi med pretakanje po virtualiziranih okoljih podatkovnih centrov tujih ponudnikov. Omogočil bo zaščito šifrirnih ključev in upravljanje šifrirnih storitev za zaščito podatkov fizičnih in navideznih okoljih in v strežniških oblakih. Na nek način je to že sedaj mogoče, le da je s SafeNet rešitvami vse skupaj preprosteje, hitreje, učinkovitejše, prilagodljivejše in ceneje.

· SafeNet je najavil Crypto Hypervisor, ki je po napovedih prva rešitev tega tipa, katera lahko zagotavlja varnost šifrirnih ključev in opravljanje šifrirnih storitev na zahtevo v poslovnih modelih strežniških oblakov.

· Znatno zmanjševanje TCO-ja z nameščanjem do 95 odstotkov manj hardware-a in poenostavitvijo administracije šifrirne infrastrukture.

· Sedaj si lahko privoščimo centralizirano upravljanje - poenoteno upravljanje elastičnih šifrirnih storitev z administratorskimi vlogami in na manipulacije odpornimi dnevniškimi zapisi.

· SafeNet Crypto Hypervisor je lahko učinkoviti odgovor spornim vprašanjem pri problematiki širitve in virtualizacije SafeNet-ovega HSM modula SafeNet Luna SA 5 za prilagajanje virtualiziranim okoljem in strežniškim oblakom.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.safenet-inc.com/news/2013/safenet-launches-worlds-first-crypto-hypervisor/

### ### ###

O podjetju SafeNet

SafeNet je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. SafeNet omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com


Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com