O-STA

Qualys je ponudnik najboljše rešitve za upravljanje ranljivosti - SC Magazine

29.5.2013
Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je maja 2013 obvestil, da so bralci in uredniki SC Magazine že šestič zapored njihovo rešitev QualysGuard Vulnerability Management razglasili za vodilno rešitev v področju upravljanja ranljivosti.

V okviru rednega letnega izbora najboljših varnostnih rešitev so v SC Magazine rešitvi QualysGuard Vulnerability Management podelili naziv oz. priznanje za najboljšo rešitev v svojem razredu "Best Vulnerability Management Tool". Rešitev, ki poenostavlja in avtomatizira proces ali življenjski cikel upravljanja informacijskih ranljivosti za podjetja in organizacije vseh vrst in velikosti, je isto priznanje dobila že v prejšnjih petih izborih. Naročniki SC Magazine, ki podeljujejo te nagrade, niso neke naključne ali samo bolj ali manj za informacijsko varnost zainteresirane osebe, so IT strokovnjaki in strokovnjaki za informacijsko varnost zaposleni v organizacijah ter podjetjih različnih vrst in vseh velikosti.

QualysGuard Vulnerability Management ali QualysGuard VM je vodilna rešitev za avtomatizirano revizijo omrežnih sredstev in celotno upravljanje ranljivosti v organizaciji. Vključuje odkrivanje in kartografiranje omrežja, upravljanje sredstev, analizo in poročanje o ranljivostih ter načrtno spremljanje saniranja. Qualys-ova ponudba temelji na obsežni in aktualni interni bazi znanja o ranljivostih, v obliki storitve nam zagotavlja učinkovito odkrivanje in zaščito pred ranljivostmi brez obsežnih investicij.

QualysGuard Cloud Platform je celotna platforma varnostnih in skladnostnih rešitev in storitev, katere del je tudi QualysGuard VM, katere prednost je predvsem stroškovna učinkovitost. Platforma vključuje naslednje rešitve - Vulnerability Management, Web Application Scanning, Malware Detection Service, Policy Compliance, PCI Compliance ter Qualys SECURE Seal.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.qualys.com/company/newsroom/news-releases/usa/2013-03-05-qualys-wins-best-vulnerability-management-tool-at-the-2013-sc-awards-/

### ### ###

O Qualys.

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve (SaaS - Software-as-a-Service) v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogočijo sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti. Končni namen teh rešitev je zavarovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. Vodilna rešitev podjetja je QualysGuard, to je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti. QualysGuard proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Storitev QualysGuard uporablja več kot 3500 organizacij v 85 državah, vključno z štiridesetimi iz seznama Fortune Global 100; QualysGuard opravi več kot 200 milijonov IP revizij na leto (podatki so iz leta 2009). Qualys ima med vsemi ponudniki rešitev za upravljanje z ranljivostmi največji delež strank v seznamu Fortune Global 50.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com