O-STA

McAfee NSP NS-series : z 40 Gbps prepustnosti trenutno najhitrejši IPS

McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je pred kratkim predstavil novo družino Network Security Platform IPS naprav - McAfee NSP NS-series, katere najzmogljivejši predstavniki bodo omogočali v tem trenutku v tej panogi največje prepustnosti (throughput). Nov McAfee-jev sistem za preprečevanje vdorov v omrežja (network IPS) temelji na Intel-ovi tehnologiji, s hitrostmi do 40 Gbps pa naj bi zastavljal nove standarde kar se tiče hitrosti, prilagodljivosti in nadgradljivosti IPS rešitev naslednje generacije. Ampak sama prepustnost oz. številka - 40 Gbps - ni toliko pomembna, kot izvajanje IPS funkcionalnosti pri določenih hitrostih, kako je s tem? Proizvajalec trdi, da lahko McAfee NS-series zagotovi 40 Gbps prepustnosti z vključenimi VSEMI NGIPS (next generation IPS) funkcionalnostmi, česar pa v tej panogi doslej nihče še ni dosegel, saj so običajno vsi navajali visoke prepustnosti, nato pa nas opozorili, da so možne le z izključenimi najzahtevnejšimi (next-gen) funkcijami kot so npr. aplikacijska sledljivost ali popolna situacijska analiza in druge storitve, ki so obvezne za zaznavanje aktualnih kompleksnih groženj.

Nova platforma na podlagi v Intel-u izdelane strojne opreme je kompaktnejša od naprav prejšnje generacije, Intel-ovi inženirji so jo zasnovali posebej v ta namen v sodelovanju z McAfee-jevimi strokovnjaki, tako da je še posebej prirejena za potrebe naprednih IPS funkcij pri visoki prepustnosti. Ob tem pa bo nudila še zelo visoko gostoto mrežnih priključkov oz. vrat in tako zagotavljala raznolike možnosti umestitve v omrežje in rast skladno z rastjo omrežja. McAfee-jeva rešitev tesno sledi hitremu uveljavljanju 10 GigE in 40 GigE tehnologij, končno dočakali situacijo, ko se lahko varnostna rešitev implementira hkrati s postavitvijo omrežja, in ne šele kasneje, ko je za prve in običajno najhujše žrtve že prepozno.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.mcafee.com/uk/about/news/2013/q2/20130509-01.aspx

Povezava do domače strani:

http://www.mcafee.com/us/products/network-security-platform.aspx

### ### ###

O McAfee

McAfee je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Njihove rešitve obsegajo preverjene proaktivne varnostne produkte in storitve vseh vrst - protivirusne programe, izdelke za boj proti neželeni elektronski pošti, požarne pregrade, sisteme za preprečevanje vdorov ter druge programske in strojne varnostne rešitve ter storitve v oblaku - namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Večkrat nagrajen razvojni oddelek podjetja pripravlja inovativne rešitve za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev. S temi izdelki se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Med uporabniki izdelkov McAfee so tako največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, kot tudi milijoni domačih uporabnikov ali majhnih podjetij in družinskih obrti. Podjetje McAfee je ustanovil John McAfee leta 1987, v kasnejših letih pa je razširilo ponudbo z mnogimi pomembnimi pripojitvami ter tako postalo vodilno svetovno podjetje z najbolj popolno ponudbo varnostnih rešitev nasploh.

McAfee zagotavlja obsežno varnost z dobavljanjem vseh vrst varnostnih rešitev za vse vrste strank.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com info@real-sec.com