O-STA

Pathway Genomics napovedal prodajo testa BRCA1 in BRCA 2 na podlagi tehnologije nove generacije za določanje zaporedja DNK za odkrivanje raka

14. junij 2013, 04:01 UTC

SAN DIEGO--(BUSINESS WIRE)-- Laboratorij za genetsko testiranje Pathway Genomics, ki s svojimi naprednimi rešitvami na področju genetskega testiranja zdravnikom omogoča širok nabor testov za različne bolezni, je napovedal prodajo novega genetskega testa BRCA1 in BRCA2 za odkrivanje raka.

Pathway Genomics Hereditary Cancer DNA InsightSM test temelji na tehnologiji nove generacije za določanje zaporedja DNK in bo analiziral gene, katerih mutacija povzroča rak prsi, jajčnikov, debelega črevesja in drugih. Podjetje ob tem napoveduje, da bodo novi testi z naborom testiranja genov na voljo v avgustu 2013.

"Navdušena sem, da laboratoriji, kot je Pathway, nudijo genske teste za dedne rake," je dejala nekdanja direktorica kliničnega oddelka za genetsko testiranje raka na Moores UCSD Cancer Center dr. med. Linda Wasserman. "Nova generacija določanja zaporedja DNK predstavlja pomemben korak pri tem, da postanejo ključne genske informacije bolj dostopne zdravnikom, kar posledično pomeni korist za bolnika."

Dedne okvare gena BRCA so odgovorne za približno pet odstotkov rakov dojk in med 10 in 15 odstotkov rakov jajčnikov. Bolnice, ki imajo okvarjen BRCA gen imajo lahko tudi povečano tveganje za druge rake.

Predsednik in izvršni direktor Pathway Jim Plante je dejal: "Pathway je zavezan k inovacijam v zdravstvu in k izboljšanju zdravja milijonov bolnikov, ki imajo povečano možnost za razvoj raka. Verjamemo, da je Pathway Genomics' Hereditary Cancer DNA InsightSM pomemben test v našem naboru genetskih testov in bo bo omogočil zdravstveno skupnost, da naredi napredek proti bolj osebnemu varovanju zdravja posameznika po dostopni ceni."

Genetski testi Pathway Genomics analizirajo bolnikov DNK z napredno tehnologijo, ki zagotavljanja znanstveno potrjene in relevantne podatke o širokemu naboru genskih in dedih bolezni, vključno z recesivnimi boleznimi, predispozicijami za razvoj bolezni srca, odzivnost na zdravila in prehrano.

O korporaciji Pathway Genomics

Sedež kliničnih laboratorijev Pathway Genomics je San Diegu, Kalifornija, podjetje pa ima akreditacijo CAP ter certifikat CLIA. Zdravnikom in njihovih bolnikom nudijo relevantne in točne genske podatke, ki lahko izboljšajo ali pa ohranjajo zdravje in dobro počutje. Od ustanovitve, leta 2008, je Pathway Genomics ustvaril ime na svoji predanosti inovacijam in zdravstveni odgovornosti, s čimer je postal vodilni na področju proizvodnje komercialnih testov za gensko analizo. Ponudba testov Pathway Genomics obsega različna področja zdravja, vključno z zdravjem srca, tveganj za raka, dednih bolezni, odzivnosti na prehrano in telovadbo, kot tudi odzivnost na določena zdravila, tudi s tistimi za obvladovanje bolečine in za duševno zdravje.

Več o Pathway Genomics na www.pathway.com.