O-STA

Pathway Genomics na trg poslal genetske teste BRCA1/2 in predstavil program One for One

SAN DIEGO--(BUSINESS WIRE)-- Pathway Genomics Corporation, klinični laboratorij iz San Diega s certifikatoma CLIA in CAP, ki svoje testne usluge ponuja na globalnem trgu, je danes sporočil, da je na trg poslal BRCATrueTM, novo generacijo analize zaporedja in izpada/podvojitve genov, sposobno zaznave mutacije genov BRCA1 in BRCA2, ki jih povezujemo z rakom dojk, jajčnikov in drugimi tipi rakov. BRCATrue zagotavlja več kot 99.99% občutljivost in najširše pokritje BRCA1/2 v celotni panogi.

Z namenom, da bi olajšali dostopnost tega pomembnega genskega testa, je Pathway Genomics oblikoval program BRCA One for OneTM, prek katerega bodo ob vsakem naročenem BRCATrue testu enega podarili nekomu v stiski. Tako bodo prek organizacij, ki skrbijo za bolnike, poskrbeli za brezplačno testiranje v vrednosti do 10 milijonov ameriških dolarjev.

"Misija Pathwaya je zagotoviti gensko testiranje za tiste, ki ga potrebujejo, ne glede na njihov finančni položaj ali status zavarovanca," je povedal ustanovitelj in generalni direktor podjetja Pathway Genomics Jim Plante. "Ponuditi najboljši BRCA genetski test na trgu in ga dati na voljo širokem krogu ljudi je bistvenega pomena."

Nedavne študije so pokazale, da je v do 80% družin, v katerih se pri več posameznikih pojavi rak na dojkah in jajčnikih, rak posledica mutacij genov BRCA 1/2. Mutacije genov BRCA se lahko pojavijo tako pri moških kot pri ženskah vseh etničnih skupnosti in čeprav se lahko mutacije enega od BRCA genov pojavijo pri komurkoli, so nekatere skupine bolj dojemljive zanje - denimo ljudje, ki imajo v družini raka ali potomci judovskih Aškenazov.

"Vsaka osma ženska se bo v življenju spopadla z rakom dojk," je povedal strateški vodja Pathway Genomics Ardy Arianpour. "V zgodovini medicinske skupnosti ni še noben laboratorij ponudil programa takšnega obsega kot je BRCA One for One. S tem ko se povezujemo z globalnimi organizacijami, ki povezujejo bolnike, bi radi bistveno vplivali na preprečevanje raka na dojkah in pomagali k nadaljnjemu osveščanju z večjo dostopnostjo našega testa."

BRCATrue osebnim zdravnikom omogoča lahko razumljivo klinično relevantno poročilo, napredno različico klasifikacije kot tudi hitro dvotedensko dobo pridobivanja rezultatov. BRCATrue je prvi zmed mnogih letošnjih ukrepov, ki bodo pokazali, da je Pathway Genomics eno izmed vodilnih podjetij v klinični genomiki, ter da se je zavezalo h kar najbolj celostni ponudbi testiranj za raka. Za več informacij o BRCATrue obiščite www.pathway.com/brcatrue. Za več informacij programu BRCA One for One, obiščite www.brcaoneforone.com.

O korporaciji Pathway Genomics

Sedež kliničnih laboratorijev Pathway Genomics je San Diegu v Kaliforniji, podjetje pa ima akreditacijo CAP ter certifikat CLIA. Zdravnikom in njihovih bolnikom nudijo relevantne in točne genske podatke, ki lahko izboljšajo ali pa ohranjajo zdravje in dobro počutje. Od ustanovitve leta 2008 je Pathway Genomics postal znan po svoji predanosti inovacijam in zdravstveni odgovornosti, s čimer je postal vodilni na področju proizvodnje komercialnih testov za gensko analizo. Ponudba testov Pathway Genomics obsega različna področja zdravja, vključno z zdravjem srca, tveganj za raka, dednih bolezni, odzivnosti na prehrano in telovadbo in odzivnost na določena zdravila, tudi s tistimi za obvladovanje bolečine in za duševno zdravje. Več o Pathway Genomics si lahko preberete na www.pathway.com.

Podpis pod sliko:

BRCATrueTM je nova generacija analize zaporedja in izpada/podvojitve, sposobna zaznave mutacije genov BRCA1 in BRCA2, ki jih povezujemo z rakom dojk, jajčnikov in drugimi tipi rakov. BRCATrue zagotavlja več kot 99.99% občutljivost in najširše pokritje analize BRCA1/2 v panogi.

Slike /Multimedijska galerija:

http://www.businesswire.com/multimedia/home/20140603005449/en/

Kontakti

Pathway Genomics Corporation
Zak Pugh, (858) 217-4358
pr@pathway.com
www.pathway.com

Vir: Pathway Genomics Corporation