O-STA

Websense bo v bodoče v zasebni lasti

18.6.2013
Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je sredi leta 2013 obvestil javnost, da je investicijska skupina Vista Equity Partners ("Vista"), ki je eden od vodilnih svetovnih investitorjev v podjetja s področja programskih, podatkovnih in tehnoloških rešitev, podpisala namero o prevzemu podjetja Websense. Lastniki delnic podjetja Websense (NASDAQ: WBSN) bodo le-te lahko prodali Visti po ceni 24.75$ po delnici, kar je za okoli 30% več kot je bila zaključna vrednost delnice 17. maja 2013, in več kot 50% več kot je bila povprečna zadnja cena v zadnjih 60 dnevih trgovanja z delnico. Torej, če ste morda med lastniki, ste lahko kar zadovoljni, saj se vam obeta hitri vsaj 30-odstotni verjetno pa še višji zaslužek.

Vodilni v podjetju Websense so zadnje mesece imeli pregovore z več potencialnimi kupci, za Vista Equity so se odločili ker si z njimi delijo enako vizijo za prihodnost podjetja. Vista je namreč investitor 'na dolgi rok', zato bo Websense šel v isti smeri, v kateri gre že zadnja leta, le z močnejšim zaledjem, načrtovano je tudi, da ne bo nobenih sprememb v vodstvu podjetja.

Transakcija bi naj bila zaključena do konca Q1 2013.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://investor.websense.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=437537

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com