O-STA

SafeNet in Oceus Networks bosta za obrambno ministrstvo ZDA gradila varna mobilna omrežja

20.6.2013
SafeNet, vodilni proizvajalec rešitev iz različnih segmentov področja informacijske varnosti, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

se je sicer lani nekoliko prestrukturiral, in sicer tako, da je izločil oddelek za opravljanje storitev za vladne organizacije, ki je postal samostojno podjetje, toda tudi SafeNet v zdajšnji obliki se očitno ni pripravljen odpovedati koščku vladne pogače. Pred kratkim so obvestili javnost o sklenitvi partnerstva s podjetjem Oceus Networks, ki je dobavitelj mobilnih in širokopasovnih telekomunikacij za nekatere agencije zvezne vlade ZDA (ekskluzivni dobavitelj) in vladne agencije drugih držav po svetu (eden od dobaviteljev). Tudi Oceus Networks je uradno gledano relativno mlado podjetje, saj je nastalo leta 2011, ko je Ericsson prodal svojo poslovno enoto, ki je gradila telekomunikacijska omrežja na podlagi telekomunikacijskih komponent Ericsson.

Oceus in SafeNet bosta za obrambno ministrstvo pripravila zanesljivo in varno mobilno omrežje 4G LTE primerno za namestitve na terenu oz. bojišču. Oceanus, ki je primarni izvajalec, bo v svojo mobilno infrastrukturo Xiphos integriral varnostne storitve podjetja SafeNet in tako izpolnil dodatne zahteve ministrstva oz. vojske po najvišji možni zaščiti telekomunikacij. SafeNet bo med drugim poskrbel za namestitev rešitve SafeNet Smart Card 650 na flash pomnilnik kartice formata microSD, ki bo skrbela za izvajanje varnostnih funkcij in šifriranje podatkov.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.safenet-inc.com/news/2013/safenet-oceus-networks-join-forces-to-provide-secure-mobile-communications-to-us-dod/

### ### ###

O podjetju SafeNet

SafeNet je vodilni globalni ponudnik rešitev s področja informacijske varnosti, ki svojim strankam nudi popolno varnost z uvajanjem tehnologij za kodiranje podatkov v namene zaščite komunikacij, intelektualne lastnine in digitalnih identitet. SafeNet tehnologije so tako rekoč standard za varno povezovanje oddaljenih odjemalcev; podjetje je vodilni ponudnik na tržišču USB avtentifikacijskih tokenov, ki odpravljajo potrebo po uporabniških imenih in geslih in tako eliminirajo s tem povezane težave (upravljanje gesel); na področje zaščite komunikacij spadajo še SSL naprave (SSL acceleration devices), ki zagotavljajo hitrost, zanesljivost in varnost online transakcij. Programski izdelki s področja varnosti in licenciranja izdelkov zagotavljajo varnost podatkov v mirovanju (kodiranje diskov in posameznih datotek, kodiranje podatkov na prenosnih medijih) in preprečujejo piratizacijo programske opreme oz. vseh avtorskih izdelkov. SafeNet omogoča varnost komunikacij, varnost identitet, varnost mirujočih podatkov in varno poslovanje aplikacij.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.safenet-inc.com


Dodatne informacije:
Daniel Bednjički, projektni vodja
daniel.bednjicki@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com