O-STA

McAfee zaključil ponudbo za nakup delnic družbe Stonesoft, naslednja generacija požarnih zidov že na voljo

8. julij, 2013 04:01 UTC
Dosežen pomemben mejnik pri prevzemu Stonesofta, ki bo izboljšal portfelj za omrežno varnost

SANTA CLARA, Kalifornija.--(BUSINESS WIRE)-- McAfee je danes dosegel pomemben mejnik pri nakupu Družbe Stonesoft Oyj, saj je zaključil ponudbo za nakup delnic, ki je bila objavljena 6. maja. Stonesoftova inovativna in visokozmogljiva tehnologija izpolnjuje potrebe razvejanih podjetij, tako danes kot jutri. Njihov požarni zid naslednje generacije je označen kot "vizionarski" v poročilu Magic Quadrant for Enterprise Network Firewalls analitske družbe Gartner. Z zaključeno ponudbo za nakup delnic je postala družba Stonesoft del skupine McAfee, vsi njeni izdelki in tehnologije pa so sedaj del portfelja skupine McAfee.

Trgu opreme za omrežno varnost podjetij se v naslednjih petih letih obeta 7-odstotna letna rast, do leta 2017 pa bo trg dosegel 11,4 milijarde dolarjev, kažejo napovedi analitske hiše Gartneri. Z več kot 7200 zaposlenimi in izrazitim poudarkom na varnosti je McAfee že dalj časa znatno prisoten na področju omrežne varnosti. S priključitvijo družbe Stonesoft pa si podjetje obeta hiter preboj v sam vrh ponudnikov tehnologije požarnih zidov za podjetja. Organizacije lahko izkoristijo strategijo Security Connected, saj se bodo izdelki družbe Stonesoft integrirali z drugimi izdelki iz širokega portfelja podjetja McAfee.

"Ta prevzem daje podjetju McAfee jasno konkurenčno prednost v segmentu omrežne varnosti in panoga je to že opazila," je dejal Michael DeCesare, predsednik podjetja McAfee. "Prejeli smo izjemno pozitivne odzive s strani analitikov in kupcev. S pridobitvijo enega najboljši požarnih zidov naslednje generacije smo zgradili enega najbolj popolnih in učinkovitih portfeljev za omrežne varnosti v panogi."

Ekipa Stonesoft bo postala del enote Network Security Business Unit, ki jo vodi Pat Calhoun. Družbi Stonesoft s sedežem v Helsinkih na Finskem zaupa več kot 6500 kupcev po vsem svetu. Ti kupci bodo sedaj lahko izkoristili integrirano in celovito varnostno rešitev podjetja McAfee.

"Strategija Security Connected podjetja McAfee združuje vodilne rešitve za vse večje število naprednih groženj, s katerimi se podjetja soočajo v omrežjih in računalniških oblakih," je dejal Ilkka Hiidenheimo, ustanovitelj in izvršni direktor družbe Stonesoft. "Z inovativno tehnologijo, ki jo je moč uvesti kot napravo, programsko opremo ali skozi virtualizacijo, bodo stranke podjetja McAfee dobro pozicionirane za izpolnjevanje visokih zmogljivostnih potreb zahtevnih, varnih in porazdeljenih podjetji danes in v prihodnosti."

O podjetju McAfee

McAfee, podjetje v 100-odsotni lasti družbe Intel Corporation (NASDAQ:INTC), omogoča podjetjem, javnim sektorjem in domačim uporabnikov varno izkušnjo pri uporabi interneta. Podjetje ponuja proaktivne in preizkušene varnostne rešitve in storitve za sisteme, omrežja in mobilne naprave po vsem svetu. S strategijo Security Connected, inovativnim pristopom k strojno izboljšani varnosti in edinstvenemu omrežju Global Threat Intelligence je podjetje McAfee neprestano osredotočeno na varnost svojih strank. http://www.mcafee.com

Opomba: McAfee je blagovna znamka ali registrirana blagovna znamka podjetja McAfee, Inc v ZDA in drugih državah. Druga imena in blagovne znamke so lahko lastnina drugih podjetij.

Gartner, Forecast Analysis: Enterprise Network Equipment, Worldwide, različica 1Q13, Naresh Singh, et al, 23. maj, 2013.


Kontakti

McAfee
Erica Coleman, 408-346-5624
erica_coleman@mcafee.com
ali
Zeno Group
Greg Wood, 650-801-7958
greg.wood@zenogroup.com

Vir: McAfee

To sporočilo za javnost si lahko ogledate na:
http://www.businesswire.com/news/home/20130707005042/en