O-STA

Sourcefire je nadgradil platformo FirePOWER

17.7.2013
Sourcefire, uveljavljeni proizvajalec programske in strojne opreme za zaščito omrežij, predvsem za zaznavanje in preprečevanje vdorov, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je pred poletjem 2013 predstavil izboljšave tehnologije FirePOWER, vključno z napravami iz serije 7000 in 8000, in posledično tudi naprednih IPS rešitev Sourcefire NGIPS in naprednih požarnih pregrade Sourcefire NGFW.

Sourdefire FirePOWER:

· je univerzalna varnostna platforma za omrežne varnostne storitve naslednje generacije;

· univerzalna varnostna arhitektura - s kombinacijo rešitve IPS, Next-Generation IPS za poznavanje konteksta, Next-generation Firewall (NGFW), rešitve za napredno zaščito pred škodljivo kodo Sourcefire Advanced Malware Protection, in drugih zmogljivosti v okviru enotne arhitekture lahko zagotovi zadovoljivo varnostno rešitev, ki bo uspešna tudi v večletnem obdobju;

· vrhunska zmogljivost - FirePOWER lahko poganja do 386 jeder, ki dosegajo do 140 bilijonov operacij v sekundi, s tem zagotavlja uspešno pregledovanje in veliko prepustnost, ki zadovolji vsem potrebam;

· energetsko učinkovitost - stranke lahko dosežejo več z manj potrošene električne energije in manj prostora v strežniški sobi;

· prepustnosti od 50 Mbps do 40+ Gbps, modularni priključki idr.;

· visoka stopnja prilagodljivosti, nadgradljivosti in zaznanih nevarnosti;

· NSS Labs ocenjuje tehnologijo kot vodilno po učinkovitosti, zmogljivosti in skupnih stroških obratovanja.

Poleg izboljšane prilagodljivosti, nadgradljivosti in izboljšane zmogljivosti in opcijskih mrežnih priključkov v novih napravah je Sourcefire pripravil še naslednje izboljšave:

· Naprednejša podpora za IPv6 - natančnejše preiskovanje omrežja, korelacijska pravila, izboljšani seznami 'whitelist', gostiteljski profili, naprednejši pregledniki dogodkov in boljša podpora za IPv6 v Sourcefire Defense Center Context Explorer.

· Geolokacija - za boljšo kontekstno podporo lahko analitična poročila vsebujejo tudi informacije o državah ali še bolj natančno - kontinent, državo, regijo, poštno kodo, geografsko širino in dolžino, domeno in ime podjetja ki je njen lastnik.

· NAT (Network Address Translation) - centralno upravljanje NAT funkcionalnosti lahko znatno poenostavi življenje administratorja.

· Napredna podpora nemotenega obratovanja (HA - high availability) za NGFW - vključuje nove funkcije kot so TCP Strict State Enforcement, Unidirectional Rules, Blocking Persistence ter Dynamic Network Address Translation.

· Site-to-Site IPSec VPN - navidezno zasebno omrežje je mogoče vzpostaviti v več arhitekturah, od točke do točke, zvezdasto ali v prepletenem načinu; podprti so vsi sodobni IPSec algoritmi in načini šifriranja ter avtentikacije.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do originalne novice:

http://investor.sourcefire.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=770211

### ### ###

O podjetju Sourcefire

Sourcefire je priznani proizvajalec programskih rešitev in naprav za zaščito omrežne infrastrukture, čigar tehnologija temelji tudi na projektu Snort - odprtokodni sistem za preprečevanje vdorov. Sourcefire je glavni skrbnik projekta Snort in ga še naprej razvija, njegov originalni avtor pa je hkrati tudi ustanovitelj podjetja. Sourcefire ponuja tri družine rešitev - Sourcefire 3D System, Snort in ClamAV. Sourcefire 3D System je vodilna rešitev za zaščito omrežja, v okviru projekta Snort skrbijo za ta odprtokodni projekt in defakto standard za zaznavanje in preprečevanje vdorov, ClamAV pa je tudi odprtokodna rešitev za odkrivanje in preprečevanje virusov in drugih škodljivih programov.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.sourcefire.com


Dodatne informacije:
Denis Flandija, inženir IT varnosti
denis.flandija@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com