O-STA

ICSA Labs Enterprise Firewall Certification za Stonesoft FW-315

26.7.2013
Helsinki, Finska in Atlanta, ZDA - korporacija Stonesoft, vodilni ponudnik varnostnih rešitev in programske opreme za veliko dostopnost na področju velikih podjetij, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je januarja 2013 obvestil, da je postal edini dobavitelj varnostnih rešitev z obema certifikatoma - ICSA Labs Intrusion Prevention System (IPS) Certification ter Enterprise Level Network Firewall Certification. Naprava, ki so jo v ICSA Labs testirali, je bila StoneGate FW-315.

ICSA Labs je neodvisen oddelek v Verizon, ki izvaja od prodajalcev neodvisne storitve testiranja in certificiranja. Požarne pregrade preizkušajo glede na standardni a sproti posodabljan nabor meril, sestavljenih iz tako funkcionalnih zahtev kot tudi preverjanja izpolnjenih obljub in zmogljivosti. Različica 4.1x meril je prilagojena razvoju in odraža različne nove funkcionalne zahteve v današnjem tržišču požarnih pregrad. Stonesoft sodeluje z organizacijo ICSA Labs že več kot eno desetletje.

ICSA Labs Enterprise Firewall Certification je nova in najbolj rigorozna stopnja certificiranja oz. nabor zahtev, katere morajo izpolnjevati požarne pregrade in vključuje standardne zahteve, ki jih imajo velika podjetja do požarnih pregrad, plus še dodatne zahteve za področja neprekinjenega obratovanja (HA - High Availability), glasovnih komunikacij VoiP in podpore standardu IPv6. Te preizkuse je doslej prestali le peščica rešitev.

Splošni testni kriteriji in podrobna poročila o testiranju Stonesoft naprave so na razpolago na spletnih straneh ICSA Labs na naslednjih URL naslovih:

- Kriteriji (ICSA Labs Modular Firewall Certification Criteria Version 4.1x):
https://www.icsalabs.com/technology-program/firewalls/modular-firewall-certification-criteria-version-41

- Poročilo o testiranju StoneGate FW-315:
https://www.icsalabs.com/sites/default/files/fw315_enterprise.pdf

- Poročilo o preizkušanju HA (High Availability) zmogljivosti FW-315:
https://www.icsalabs.com/sites/default/files/fw315_ha.pdf'

- Poročilo o IPv6 zmogljivostih FW-315:
https://www.icsalabs.com/sites/default/files/fw315_ipv6.pdf

- Poročilo o preizkušanju VoiP zmogljivosti FW-315:
https://www.icsalabs.com/sites/default/files/fw315_voip.pdf

Avtor: Robert Lubej

Povezavi do izvorne novice:

http://www.stonesoft.com/en/company/press_and_media/releases/en/2013/18062013.html

### ### ###

O podjetju Stonesoft:

Stonesoft Corporation, ustanovljeno leta 1990, je vodilni ponudnik integriranih mrežnih varnostnih rešitev z mednarodno pisarno v Helsinkih - Finska; ameriško v Atlanti - Georgia in pisarno za azijsko pacifiški prostor v Singapurju. Stonesoft je ponudnik globalne tehnologije omrežne varnosti in velike dosegljivosti (clustering) za podjetja, ki uporabljajo poslovno kritične omrežne aplikacije na Internetu in mobilnih strežnikih. Stonesoft StoneGate(TM) je požarni zid in rešitev VPN, ki ponuja napredno varnost, dinamično razvrščanje obremenjenosti in veliko dosegljivost. Produkti StoneBeat(R) pa dodajajo enako funkcionalnost ostalim požarnim zidovom, spletu in nadzoru nad vsebinami v omrežnih in brezžičnih okoljih. Vse rešitve Stonesoft so narejene tako da podpirajo varno, vedno dosegljivo globalno okolje.

Več informacij o Stonesoft in njihovih izdelkih na http://www.stonesoft.com

Dodatne informacije:
Alen Šalamun, tehnični direktor
alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com