O-STA

Raziskava IDC Marketscape: Kyocera Document Solutions - "pomemben igralec"

Ljubljana, 12. avgust 2013 - Korporacija Kyocera Document Solutions, eden od vodilnih ponudnikov rešitev za obdelavo dokumentov in sistemov za upravljanje z dokumenti, je objavila, da jo je raziskovalna hiša IDC v svoji raziskavi MarketScape: Globalna analiza ponudnikov upravljanja tiskanja in upravljanih dokumentnih storitev 2013, predstavila kot enega od najpomembnejših ponudnikov (Major Player) na tem področju. V poročilu primerjajo globalne ponudnike obdelave izpisov dokumentov in upravljanih dokumentnih storitev.

Kyocera svoje strokovno znanje na področju poslovnih rešitev gradi že skoraj desetletje in vlaga v svojo globalno mrežo z razvojem prilagojenih poslovnih aplikacij, zanesljivimi tiskalniki in večopravilnimi napravami, kot tudi s storitvenimi rešitvami, ki jih prilagaja konkretnim potrebam posameznega podjetja. Kyocera je usmerjena v podporo podjetij pri optimizaciji procesov in zmanjševanju stroškov poslovanja.

"Rastemo s stopnjo, ki daleč presega povprečje v naši branži. Zasluge za tako rast gre pripisati veliki rasti na novih tržiščih za Upravljane Dokumentne Storitve (MDS - Managed Document Solutions) kot tudi uspešnemu pridobivanju poslov na področju MDS v podjetjih s Forbesove lestvice Global 500." je dejal Ryuzo Morita, Direktor in Senior General Manager Oddelka za korporativno strateško planiranje v podjetju Kyocera Document Solutions.

Kyocerini strokovnjaki za MDS sledijo metodologiji prodajne odličnosti in svetovanju. Naš pristop, ki je osrediščen na stranko, nam omogoča prepoznati strankine težave, še preden začnemo s pravo oceno stanja."

Optimizacija dokumentnega okolja s pomočjo Kyocera MDS poteka v petih skrbno načrtovanih korakih: Ocena stanja, Oblikovanje reštitve, Implementacija, Upravljanje in Optimizacija. Proces predstavlja povezan pristop k zadovoljevanju potreb strank s prepoznavanjem poslovnih izzivov in nato uvedbe rešitve, ki strankam izboljšuje celotno poslovno učinkovitost in zmanjšuje stroške.

Holly Muscolino, Direktorica raziskav BuyerPulse Analysis za področje upravljanega tiskanja in dokumentnih storitev pri IDC, je poudarila: "Letos nas je, v odnosu do ponudbe konkurence, impresioniral Kyocerin napredek na več področjih. V intervjujih so stranke izpostavile visoko stopnjo Kyocerine fleksibilnosti in sposobnosti prilagajanja, tako pri pogojih sodelovanja, kot tudi pri ponujenih storitvah. Še posebej pa so izpostavili Kyocerin ekološki pristop, ki obsega celoten proces razvoja izdelkov, kot tudi izvedbe rešitev."

Trajnostni razvoj & Upravljanje sprememb

Temeljne vrednote korporacije Kyocera so zagotovilo za zniževanje stroškov ob kar najmanjšem možnem vplivu na okolje in se izražajo v celotni paleti izdelkov Ecosys. Tehnologija Ecosys zajema od izjemno vzdržljivih komponent naprav pa vse do dejstva, da je praktično vsa embalaža izdelana iz recikliranih materialov, ki so biološko razgradljivi. Odpadki, ki jih pridelajo tiskalniki Kyocera, so lahko tudi do 77% manjši kot pri konkurenčnih proizvajalcih. Vprašani v raziskavi so izpostavili tudi Kyocerin dodelan program upravljanja sprememb, saj je podporna komunikacija pred, med in po uvedbi procesov MDS, visoko na prioritetni lestvici. Celotna paleta dodatnih materialov, vključno z rednimi informacijami za končne uporabnike (Newsletter), zagotavljajo, da so stranke vedno dobro informirane.

Za več podatkov rešitvah Kyocera MDS obiščite: http://www.kyoceradocumentsolutions.si/index/mds.html

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O IDC MarketScape

IDC-jev model za analizo ponudnikov je oblikovan tako, da zagotavlja pregled konkurenčne pripravljenosti dobaviteljev IKT (Informacijsko komunikacijske tehnologije) na določenem tržišču. Raziskovalna metodologija uporablja strogo metodologijo ocenjevanja, ki temelji na kakovostnih in količinskih kriterijih in ki je izražena v enotnem grafičnem prikazu položaja vsakega posameznega ponudnika znotraj določenega trga. IDC MarketScape zagotavlja jasen okvir znotraj katerega je mogoče smiselno promerjati ponudbe storitev, zmogljivosti, strategije in trenutne ter bodoče dejavnike za uspeh ponudnikov IKT. Okvir, prav tako, zagotavlja kupcem tehnoloških rešitev 360-stopinjski vpogled v prednosti in slabosti ponudnikov, ki so trenutno prisotni na trgu ali se nanj šele podajajo.

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.


Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si