O-STA

Kyocera document solutions tudi letos med pokrovitelji Sarajevskega filmskega festivala

Ljubljana, 23.8.2013 - S projekcijo filma Epizoda v življenju zbiralca železa, režiserja Danisa Tanovića, so v prestolnici Bosne in Hercegovine svečano odprli 19. Sarajevski Film Festival, enega najodmevnejših kulturnih dogodkov v regiji. V času od 16. do 24. avgusta 2013 je Sarajevo prizorišče, ki je pritegnilo okoli sto tisoč obiskovalcev, več kot 800 predstavnikov medijev, številne akreditirane goste, kulturne in filmske ustvarjalce, zvezdnike in ljubitelje filmske umetnosti. Obiskovalcem se je letos predstavilo skupaj 214 filmov iz 59 držav.

Na rdeči preprogi, ob svečani otvoritvi filmskega festivala, so se zvrstili številni gostje, med njimi tudi predstavniki japonske korporacije Kyocera Document Solutions, ki je, v sodelovanju z lokalnim partnerjem Xenon forte Sarajevo, kot Zlati sponzor, znova podprla Sarajevo Film Festival.

Podpora filmskim ustvarjalcem in kulturi je skladna s filozofijo korporacije, ki sloni na družbeni odgovornosti podjetja - podpirati okolju prijazne aktivnosti in skrbeti za "zeleno" proizvodnjo, krepiti ustvarjalnost in medsebojno sodelovanje, ter spodbujati posameznika, naj po svojih močeh prispeva k razvoju humane družbe.

To je bilo tudi sporočilo številnim poslovnim partnerjem in obiskovalcem na sprejemu, ki ga je v sodelovanju s Xenon forte Sarajevo, na festivalskem prizorišču gostila družba Kyocera.

"Kot podjetje se zavedamo, koliko truda je bilo potrebno vložiti v organizacijo dogodka, kot je Sarajevski filmski festival. S skupnimi močmi so uspeli zgraditi ugleden, mednarodno priznan dogodek, ki združuje filmske ustvarjalce z vsega sveta. V vseh teh letih je festival izjemno prispeval k razvoju in h gradnji regije, s čimer si zasluži vse pohvale in priznanja. Podobnost med našim podjetjem in Sarajevskim filmskim festivalom je v družbeni odgovornosti", je na sprejemu poudaril Oliver Kreth, generalni direktor European Marketing Centre pri KYOCERA Document Solutions Europe v Nemčiji.

Direktor SFF Mirsad Purivatra pa je ob tem dejal: "Še posebej nas veseli, da to družbeno odgovorno podjetje vlaga v kulturo in da so prepoznali naravo Sajevskega filmskega festivala. Prvo leto sodelovanja s Kyocero Document Solutions in z zastopnikom korporacije, podjetjem Xenon forte d.o.o. v BiH, je prineslo bistven napredek v kvaliteti same izvedbe dela direkcije Festivala in nasploh celotne izvedbene ekipe, ki sodeluje pri organizaciji dogodka, saj je Xenon forte podprl festival tudi z opremo in storitvami."

Na letošnji filmski festival se je prijavilo rekordno število regionalnih producentov in avtorjev del. V tekmovalnem programu za igrani in kratki film 19. Sarajevo Film Festivala, se je za prestižno nagrado Srce Sarajeva, letos potegovalo 19 del iz 20-tih držav regije.

Častno nagrado Srce Sarajeva, ki jo podeljujejo kot znak priznanja za izjemen prispevek k razvoju filmske industrije v jugovzhodni Evropi, sta letos prejela Bela Tarr, znameniti madžarski režiser in Robert Olli, izvršni direktor fondacije Sveta Evrope za podporo evropski kinematografiji Eurimages.

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:
Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si