O-STA

Na prost dan zabava za prostovoljce

Ljubljana - Ker je EuroBasket 2013 kot največji evropski košarkarski dogodek leta namenjen predvsem zabavi vseh udeležencev in obiskovalcev, je lokalni organizacijski odbor (LOC) poskrbel za to, da je na prost dan, ko se reprezentance pripravljajo na najbolj pomembne boje prvenstva, na svoj račun prišla tudi množica prostovoljcev.

FOTOGALERIJA

Zanje so organizatorji prvenstva na prosti dan organizirali pravi košarkarski turnir v veliki stoženski dvorani s čimer so se marsikateremu izmed tistih, ki so vložili ogromno količino svoje energije, dobre volje ter prostega časa za uspeh EuroBasketa 2013 uresničile sanje po igranju na tem parketu, na katerem se bodo le dan pozneje v četrtfinalu potile največje zvezde evropske igre pod obroči.

Na prireditvi, ki sta jo obiskala tudi Ivo Daneu in Goran Jagodnik, ni manjkalo zanimivih ter atraktivnih potez, borbe ter seveda predvsem dobrega razpoloženja ter zabave, ki je zaščitni znak prostovoljskih aktivnosti na letošnjem EuroBasketu 2013.

Skupaj s preostalo prostovoljsko druščino je zaigral tudi vodja prostovoljcev v lokalnem organizacijskem odboru EuroBasketa 2013 Rok Bizjak, ki je navdušil z demonstracijo svojih strelskih sposobnosti, po dogodku pa je z nami delil nekaj misli o torkovi rekreacijski izkušnji.

Bizjak je po končanem turnirju bil zadovoljen, saj je turnir dosegel svoj namen: "Pobuda za turnir je prišla od prostovoljcev, LOC EuroBasketa 2013 pa jo je z veseljem podprl in omogočil. Veseli smo, da je sodelovalo kar 64 igralcev, ki so sestavili 8 ekip. Poleg vseh tekem smo organizirali tudi tekmovanje v trojkah. Večina prostovoljcev prihaja iz košarkarskega zaledja in so prikazali tudi zavidljiv nivo košarke, kar je še dodatno obogatilo celotno dogajanje. Ker smo izjemno zadovoljni z njihovo prizadevnostjo smo jim skupaj s Turistično agencijo Palma omogočili tudi nekaj nagrad. Prvouvrščena ekipa si je tako prislužila potovanje na Dunaj, medtem ko smo tudi za preostale pripravili nekaj praktičnih nagrad. Na koncu so bili vsi udeleženi z dogajanjem sila zadovoljni, bistvo vsega pa je bilo v tem, da se pred zaključnim delom prvenstva malo več družimo med seboj ter se sprostimo v prijetnem vzdušju, v čemer smo popolnoma uspeli."