O-STA

Chef Marko Pavčnik lokalno in sveže s sodobnimi kulinaričnimi tehnikami

Chef, ki je odprl svojo restavracijo v času, ko so jih ostali zapirali, in jo že v prvem letu delovanja ponesel med petnajst najboljših restavracij v Sloveniji. Chef, katerega filozofija kulinaričnega ustvarjanja sledi načelu "lokalno in sveže skozi sodobne kulinarične tehnike", s katero je osvojil najzahtevnejše gurmane. Chef z zlatimi odličji.

Začetke restavracija Pavus zaznamuje vrsta zanimivih anekdot. "Ko samo pomislim nazaj, na dan odprtja ... Toliko nervoze, da je bilo že smešno. Prevzeti lokacijo, kjer je že mnogim spodletelo, je težko. Še posebej prvič. Z ženo sva namreč takrat imela vsak svojo službo, ki niti slučajno nista bili slabi. Da sva dala odpovedi v času največje gospodarske krize in šla na svoje v času, ko so se gostilne povsod drugje zapirale, kar se je mnogim zdelo norost. Izkazalo se je, da sva imela prav. Že v prvem letu delovanja so nas postavili med top 15, v drugem med top 10. Delujemo že tretje leto in počasi dobivamo veljavo tudi na tujih trgih," z zanosom v očeh pove Marko Pavčnik, vodja in chef Pavusa.

V času festivala pri Pavusu pripravljajo dva posebna festivalska menija. Posebnost prvega je med drugim inovativna kombinacija dimljenega jelena, gosjih jeter, črnega oreha in malinove omake. Drugi zagotavlja gurmansko doživetje s filejem postrvi in ocvrtim postrvinim tatarom na popečenih domačih njokcih med ostalimi dobrotami.

Pavus v okviru Festivala Okusov® sodeluje tudi z ekstravagantno večerjo, ki se bo zgodila že 26.9. v očarljivem zavetju Gradu Tabor Laško. Skladno z vodilom ekstravagantnih večerij - največji kulinarični presežki v Sloveniji - bodo ponudili "the best of Pavus". Glavni Pavusovi asi bodo tako med drugim losos, mariniran v pivu, cimetu in janežu, dimljen jelen z gosjimi jetri in hrustljav pijskov kroket z vitlofom, krompirjem in tartufi. Meni ponujajo tudi v variaciji srne, ki jo bodo med drugim postregli kot file na hruškovem pireju ali v raguju s štrukljem iz pregrete smetane. Za posladek bodo pripravili štiri prefinjene dobrote, kjer se bodo prepletali okusi lešnika, maline, pistacije in bele čokolade.

O organizatorju

Festival Okusov® 2013 organizira Restaurant Club, ki povezuje gurmane in vse tiste, ki iščejo edinstvene užitke tudi na drugih področjih. Restaurant Club ima več kot 25.000 podpornikov, med njegovimi častnimi člani so znana imena politike, gospodarstva in estrade. Sodeluje z več kot 250 gostinskimi objekti v regiji Alpe Adria, kjer lahko člani ob predložitvi članske kartice gurmanske trenutke uživajo s popustom do 25% na hrano in pijačo ter popuste in ugodnosti pri rezervaciji sob in številnih drugih storitvah. Član Restaurant Cluba lahko postanete tako, da se prijavite preko spletnega obrazca in naročite člansko kartico, pokličete naš klicni center na številko 031 200 000, ali nam pošljete e-mail na naslov pomoc@restaurantclub.si.

Festival Okusov® 2013

Festival Okusov® 2013, v Sloveniji 24.9.-8.10. in na Hrvaškem 10.9.-24.9., poteka v skupno več kot 300 restavracijah in ostalih gostinskih objektih v Sloveniji, Furlaniji Julijski krajini, na Avstrijskem Koroškem in Hrvaškem. Na festivalu boste spoznali vrhunske chefe in enologe, se razvajali na različnih degustacijah in si ogledali "cooking showe". Program je odprte narave, v času festivala pa vam bodo sodelujoče restavracije nudile posebne popuste in vas razvajale s kulinaričnimi mojstrovinami. V času festivala bo ponudba Restaurant Cluba še bolj nevsakdanja, popusti bodo tudi do 50% na izbrane menije. S takšno ponudbo želi festival čim širšemu krogu sladokuscev omogočiti spoznavanje novih okusov, restavracij in njihovih kuharjev ter ostalih ustvarjalcev vsega gurmanskega. Festivalsko ponudbo lahko uživate le ob predložitvi festivalske kartice.


Ada Cajnko
Center za stike z javnostmi
Email: PR@festivalokusov.si
Telefon: +386 31 200 000
Aškerčeva 13 I Ljubljana I Slovenija