O-STA

Websense TRITON RiskVision

Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku oktobra 2013 najavil novo rešitev - TRITON RiskVision - orodje, ki je namenjena nadzoru in odkrivanju organiziranih trajnih groženj in neznane škodljive kode s pomočjo vodilnih tehnologij za spremljanje in zaznavanje kraje podatkov, večplastnega preizkusnega okolja (sandboxing) in sprotnih globalnih analitičnih orodij in funkcij.

Websense TRITON RiskVision odkriva napredne grožnje, poskuse kraje ali naključno uhajanje pomembnih podatkov in omogoča napredne forenzične analize, vse to je v veliko pomoč varnostnim ekipam informacijskih oddelkov pri hitrem odkrivanju in protiukrepanju na cyber-kriminalne aktivnosti. TRITON RiskVision je del globalne platforme varnostnih rešitev Websense TRITON, ki zagotavlja inteligentno združene varnostne funkcije za zaščito spleta, elektronske pošte in podatkov.

V TRITON RiskVision so štiri varnostne storitve združene v eno zaokroženo platformo:

1. Websense ACE - (Advanced Classification Engine) je storitev za klasifikacijo spletnega prometa, ki uporablja sedem plasti varnostnega ocenjevanja z več kot 10.000 analitičnimi postopki za natančno in sprotno analizo spletnega prometa in hitro zaznavanje škodljivih elementov v njem.

2. Websense ThreatSeeker - je strežniški oblak, v katerem se združujejo podatki iz več kot 900 milijonov končnih postaj in ki dnevno obdela od 3 do 5 milijonov spletnih zahtev, da se posreduje informacije o globalnih grožnjah in druge pomembne varnostne podatke do storitve ACE.

3. Websense TRITON ThreatScope - storitev za prilagodljivo večplastno simuliranje v zaprtih okoljih (sandboxing) omogoča napredno in varno analizo datotek, od platform neodvisnih skript in drugih spletnih objektov; z analizo lahko potrdimo pristnost objekta ali pa odkrijemo škodljive elemente ne da bi ogrozili produkcijske elemente informacijskega sistema.

4. Data loss prevention - (DLP) preprečevanje uhajanja podatkov s funkcijami kot so zaznavanje podatkov v običajnih ali šifriranih povezavah, prepoznavanje ciljev vključno z geo-lokacijo, počasno uhajanje podatkov, nalaganje škodljivih šifriranih vsebin, kraja gesel idr.

Podjetja, ki potrebujejo napredno vidljivost in informacije, pa lahko koristijo tudi storitve Websense CyberSecurity Intelligence (CSI), preko katerih lahko dostopajo do spletnih testnih okolij, informacij in lekcij, raziskovalnih dokumentov in celo do pomoči Websense Security Labs raziskovalcev. Vse CSI stranke imajo dostop do storitve ThreatScope za enostavno preizkušanje potencialno škodljivih objektov.

Websense TRITON RiskVision lahko podrobneje spoznate na domači strani:
http:/www.websense.com/riskvision/.

Websense TRITON

je zbirka vseh oz. dveh ali več produktov podjetja Websense. Ime TRITON pomeni trojnost, saj je na začetku popolna zbirka vsebovala tri družine varnostnih produktov - za zaščito prometa s svetovnim spletom (Web Security), za zaščito elektronske pošte (Email Security) ter zaščito podatkov oziroma preprečevanje uhajanja podatkov (Data Security). Kasneje so dodali oz. dodajajo še rešitve za zaščito prenosnih naprav Android ter Apple (Mobile Security). Asociacija na trojnost prihaja tudi iz množice opcij za umestitev rešitev v informacijski sistem, kjer v osnovi obstajajo tri opcije in poljubne kombinacije le-teh - programska namestitev, namenske naprave, ter opcija naročniške storitve (cloud security).

· Software: Vse Websense rešitve razen Email Security je mogoče dobiti kot programsko opremo in jo namestiti na lastne strežnike (tudi v virtualni infrastrukturi), običajno v okolje Windows. En namestitveni paket vsebuje vse komponente, obstaja pa tudi ena že vnaprej pripravljena strežniška slika (image) za postavitev ene namenske funkcije. Za aktivacijo pa je seveda treba pridobiti ustrezno licenco.

· Appliance: Websense ima v ponudbi tri strojne naprave (appliance), ki že vsebujejo pred-nameščeno programsko opremo, zato je umestitev take rešitve v sistem hitra in enostavna. Naprave so namenjene poganjanju rešitev Web Security Gateway (Anywhere) ali Email Security Gateway (Anywhere) ali kombinaciji le-teh. Oznake naprav so V5000, V10000 ter X10G (blade arhitektura, namenjena samo za rešitev Web Security Gateway Anywhere za zelo velike organizacije).

· Cloud: Websense omogoča tudi zaščito prometa s svetovnim spletom ali elektronske pošte preko storitev v strežniškem oblaku. Websense oblak se sestoji iz 13 podatkovnih centrov v različnih delih sveta. Oblačne storitve je mogoče hitro in enostavno namestiti in pognati, so zanesljive in poceni, še posebej pripravne za podjetja z večjim številom ločenih lokacij.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://community.websense.com/blogs/websense-news-releases/archive/2013/10/02/triton-riskvision-discovers-advanced-persistent-threats-with-unmatched-sandboxing-and-data-theft-detection.aspx

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com