O-STA

V Telekomu Slovenije začeli s prodajo mobilnika LG G2

Ljubljana, 10. oktobra - V Telekomu Slovenije so v ponedeljek, 7. oktobra, svojim uporabnikom prvi pri nas ponudili vrhunski mobilnik Sony Xperia Z1, od petka, 11. oktobra, pa bo v ponudbi še ena vrhunska novost z Daljnega vzhoda, doslej najboljši in najpopolnejši androidni mobilnik južnokorejske znamke LG z oznako G2. Svetovna premiera mobilnega aparata, ki deluje v omrežjih druge, tretje in četrte generacije, je bila avgusta, v septembru pa se je pričela prodaja v nekaterih večjih državah sveta.

Da gre za vrhunski izdelek, kažejo že osnovne značilnosti aparata:
- čas pogovora do 2058 minut,
- čas pripravljenosti do 800ur,
- do 32 GB spomina (do 24,80 GB za uporabnika),
- štirijedrni 2,26 GHz procesor,
- operacijski sistem Android 4.2 v slovenščini,
- 13,21 cm (5,2") HD-zaslon (1920 x 1080 točk),
- True HD-IPS + LCD-zaslon
- dvojno snemanje fotografij in videoposnetkov,
- AUDIO ZOOM, sledenje izbranemu zvoku pri snemanju videoposnetka,
- TRACKING ZOOM, sledenje in povečanje izbranega objekta pri snemanju videoposnetka,
- snemanje videa v Full HD-ločljivosti,
- funkcija KNOCKON (za odklepanje in zaklepanje dvakrat potrkajte po zaslonu),
- upravljanje telefona s tipko na hrbtni strani mobitela (vklop/izklop, povečanje/zmanjšanje glasnosti, bližnjice).

Kljub sorazmerno velikemu, 5,2-inčnemu zaslonu na dotik, mobilnik na pogled ni ne velik ne okoren. Pri LG-ju so namreč vse tri fizične gumbe za upravljanje prestavili na zadnjo stran aparata pod objektiv kamere, zaradi česar so na sprednji strani dobili nekaj dodatnega prostora. Veliki zaslon ponuja izjemno ostro sliko visoke ločljivosti, aparat pa ima tudi dovolj zmogljivo kamero s 13 milijoni pik z veliko možnostmi snemanja - tudi v HD tehniki. Poleg tega ima LG G2 zelo dobro baterijo.

Pri programski opremi in dodatnih aplikacijah je mobilnik res vrhunski in povsem primerljiv z najboljšimi izdelki te vrste. Namenjen je zahtevnejšim uporabnikom, ki hočejo vrhunskost tako pri zmogljivostih in aplikacijah kot pri multimedijskih storitvah.

Pri Telekomu Slovenije bo mobilnik LG G2 na voljo od petka, 11. oktobra, po redni ceni (brez vezave) 669 evrov oziroma po splošni akcijski ceni 504 evre oziroma 540 evrov ob vezavi na 24 oziroma 12 mesecev z možnostjo obročnega odplačevanja (21 € x 24; 45 € x 12).

Več o novem mobilniku na http://tehnik.telekom.si/test-na-dlani/lg-g2-test-na-dlani