O-STA

21st Century Fox in Bundesliga sklepata izjemno globalno medijsko partnerstvo

14. Oktober 2013

NEW YORK & FRANKFURT - (BUSINESS WIRE) - 21st Century Fox in Deutsche Fussball Liga (DFL) sta danes sporočila, da sta sklenila več večletnih pogodb za distribucijo nogometnih tekem v Bundesligi stotinam milijonov navijačem v Severni in Južni Ameriki, Evropi in Aziji prek 21st Century Foxovega globalnega portfelja televizijskih postaj.

Pogodbe vključujejo petletne pravice distribucije za Azijo in Ameriko ter dveletne pravice za Evropo. Finančnih podrobnosti posla niso razkrili.

Pogodbe določajo distribucijske pravice za 21st Century Foxovo globalno televizijsko omrežje v državah, kot so ZDA, Brazilija, Kanada, Kitajska (v angleščini), Indonezija, Italija, Japonska, Mehika, Nizozemska in številnih drugih.

Skupno pogodbe pokrivajo 80 držav ali teritorijev na štirih celinah in vključujejo tri enote 21st Century Foxa: Fox International Channels, Fox Sports in Sky Italia. V skladu z določili pogodb bo imel 21st Century Fox ekskluzivne pravice (ob upoštevanju določenih pridržanih pravic) za distribucijo Bundeslige v Ameriki in Aziji (razen Indije in Oceanije) ter v Italiji, na Nizozemskem in v Belgiji.

Pogodbe začnejo veljati za sezono 2015/16 in vključujejo pravice za vseh 360 ligaških tekem na leto ter za DFL-Supercup in igre za obstanek v Bundesligi. 21st Century Fox bo dodatno pridobil pravice digitalne distribucije, vključno s ponujanjem DFL vsebin prek novih in obstoječih spletnih televizijskih storitev in na mobilnih napravah v državah, ki so predmet pogodb.

"Tako na igrišču kot izven igrišča je Bundesliga zrasla v eno izmed najboljših nogometnih lig na svetu," je dejal namestnik operativnega direktorja pri 21st Century Fox James Murdoch. "Veselimo se našega partnerstva z DFL v naslednjem petletnem obdobju, saj bomo naš neprimerljiv globalni portfelj športnih kanalov okrepili z blagovno znamko Bundeslige v vseh kotičkih sveta."

Glavni izvršni direktor DFL Deutsche Fussball Liga Christian Seifert je danes dejal: "Te pogodbe potrjujejo, da se je Bundesliga resnično razvila v vrhunski mednarodni športni in medijski dogodek. 21st Century Fox je partner na globalni ravni, ki nemškemu nogometu nudi priložnost za globalno izpostavljenost in rast. Te pogodbe pozdravljamo kot izraz zaupanja v nadaljnji razvoj Bundeslige v prihodnjih letih."

Z novimi pogodbami bo 21st Century Fox tudi izkoristil status Sky Deutschland kot uradnega partnerja in domačega distributerja Bundeslige v Nemčiji. Sky Deutschland bo s svojimi produkcijskimi zmogljivostmi zaobjel celotno širino in globino pokrivanja Bundeslige, vključno s strokovnimi komentarji, ki bo predstavljena na način, ki bo ustrezal posebnostim lokalnega okolja.

O DFL Deutsche Fussball Liga

Osrednji funkciji DFL Deutsche Fussball Liga sta organizacija in marketing poklicnega nogometa v Nemčiji. DFL, ki je bila ustanovljena leta 2001, ima številne raznolike naloge, pri organizaciji ligaškega tekmovanja pa zagotavlja nemoteno delovanje ter uravnoteženo in predvsem razburljivo tekmovanje v nemških poklicnih ligah. Upravljanje licenčnih pravic za 36 profesionalnih klubov v prvi in drugi ligi je osrednji element nalog DFL-a, temelj njene strategije pa je razvoj blagovne znamke Bundesliga. Del te strategije je tudi razvoj in marketing hišnih produktov, v skladu s čimer se je DFL uveljavila kot ponudnik vsebin. DFL pozornost namenja tudi strateškemu upravljanju z blagovno znamko v domačih in mednarodnih okoljih kot podlagi za nadaljnjo rast marketinških prihodkov.

O 21st Century Fox

21st Century Fox (NASDAQ: FOX, FOXA; ASX: FOX, FOX LV) je najbolj obsežen portfelj kabelskih, radiodifuznih, filmskih, plačilnih in satelitskih kanalov na svetu, ki pokriva šest kontinentov. Družba ima skoraj 1,5 milijarde naročnikov, ki jim dnevno ponuja storitve v 100 jezikih. V globalnem portfelju 21st Century Fox so med drugim kabelska in radiodifuzna omrežja FOX, FX, FXX, FS1, Fox News Channel, Fox Business Network, Fox Sports, Fox Sports Network, National Geographic Channels, MundoFox in STAR; filmski studio Twentieth Century Fox Film; in televizijski producentski hiši Twentieth Century Fox Television in Shine Group. Družba ob tem več milijonom naročnikov ponuja premium vsebine prek plačilnih televizijskih storitev v Evropi in Aziji, med drugim z operaterji Sky Deutschland in Sky Italia ter kapitalskimi deleži v BSkyB in Tata Sky.

Kontakti

DFL Deutsche Fußball Liga
Susanne Jahrreiss, +49 69 / 6 50 05-333
presse@bundesliga.de
ali
21st Century Fox
Dan Berger, +1-310-369-1274
dberger@21CF.com
ali
Miranda Higham, +44-(0)-20-7019-5632
mhigham@21cf.com

Vir: 21st Century Fox
Omogoča Business Wire

Ta izjava za javnost je na voljo tudi v angleškem jeziku na naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20131013005055/en