O-STA

21st Century Fox se strinja z združevanjem lastniških deležev na področju evropske satelitne televizije; novi Sky bo vodilno evropsko podjetje za plačljivo televizijo.

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 21st Century Fox bo prenesel deleže v podjetij Sky v Italiji in Nemčiji na BSkyB; ohranil bo 39,1-odstotni delež v razširjenem BSkyB in prejel 9,3 milijarde v denarnih in drugih sredstvih.

Podjetje bo nadaljevalo z odkupom delnic v finančnem letu 2015 z novim pooblastilom

NEW YORK - 21st Century Fox je napovedal, da bo Sky Italio in svoj 57,4-odstotni delež v Sky Deutschland prenesel na BSkyB, s čimer bo na podlagi kombinacije teh aktiv ustvarjeno vodilno vseevropsko podjetje na področju digitalne televizije.

V zameno za prenos bo 21st Century Fox od BSkyB prejel skupno 9,3 milijarde ameriških dolarjev v sredstvih, in sicer okoli 8,6 milijarde v denarju ter BSkyB-jev 21-odstotni delež v National Geographic Channels International, s čimer bo delež 21st Century Fox narasel na 73 odstotkov. Nadalje bo 21st Century Fox sodeloval pri napovedani dokapitalizaciji BSkyB, tako da bo kupil za okoli 900 milijonov dolarjev novo izdanih delnic in s tem ohranil 39.1% odstotni delež. Neto denarni izkupiček po davkih za 21st Century Fox po izvedbi vseh elementov te transakcije bo okoli 7,2 milijarde dolarjev. Sporazum je še predmet regulatornih odobritev, odobritve delničarjev BSkyB in običajnih zaključnih pogojev.

"Vedno smo verjeli, da bi kombinacija evropskih Sky-jev prinesla izjemne koristi za skupno podjetje in za naše delničarje," je povedal James Murdoch, eden od operativnih direktorjev pri 21st Century Fox. "Navsezadnje pa je vseevropski Sky dober za stranke, ki bodo pridobile zaradi pospešenih tehnoloških inovacij in izboljšane uporabniške izkušnje, ki jo omogoča polno integrirano podjetje. Transakcija poudarja osredotočenost 21st Century Fox na poenostavitev naše strukture ob zagotavljanju pomembne vrednosti našim delničarjem. Veselimo se sodelovanja v Sky-jevem naslednjem vznemirljivem poglavju pod vodstvom Jeremyja Darrocha skupaj z drugimi vodilnimi, kolegi in ustvarjalnimi talenti v vsem evropskih Sky podjetjih."

"Pri 21st Century Fox je bila gonilna sila za to transakcijo cilj podjetja, da maksimira vrednost svojih različnih Sky deležev na način, ki priznava pošteno vrednost teh podjetij in nam hkrati dopušča udeležbo pri trenutnih prednostih, povezanih s Skyjem, preko našega lastniškega deleža v povečanem in okrepljenem podjetju," pa je povedal Chase Carey, predsednik in operativni direktor 21st Century Fox. "Ta transakcija bistveno zvišuje likvidnost naših bilanc, kar je v podporo našim glavnim operativnim načelom, vključno z rednim donosom na kapital za naše delničarje. Tako bomo v fiskalnem letu 2015 nadaljevali s programom odkupa delnic in sporočili podrobnosti obnovljenega pooblastila za odkup delnic po objavi rezultatov za fiskalno leto 2015 v sredo, 6. avgusta 2014.

"Obnovljeno pooblastilo za naš program odkupa delnic bo izvršeno ne glede na morebitne nakupe in investicijske aktivnosti podjetja," je povedal Rupert Murdoch, predsednik in izvršni direktor 21st Century Fox. "Prva prioriteta 21st Century Fox je višanje vrednosti za delničarje na discipliniran način in posledično bomo razmislili samo o transakcijah, ki so popolnoma skladne s tem ciljem."

Opozorilo glede izjav o prihodnosti

Ta izjava za javnost vsebuje izjave o prihodnosti v pomenu, kot ga opredeljuje ameriški reformni zakon o pravdah pri zasebnih vrednostnih papirjih iz leta 1995. Takšne izjave so osnovane na predvidevanjih in vsebujejo različna znana in neznana tveganja, negotovosti ter druge dejavnike, ki lahko pripeljejo do bistvenih razlik med nakazanimi napovedmi in dejanskimi rezultati ali uspešnostjo poslovanja družbe. Ko v izjavah o prihodnosti izrazimo neko pričakovanje ali prepričanje, povezano s prihodnjimi rezultati ali dogodki, so takšna pričakovanja in prepričanja osnovana na trenutnih načrtih in pričakovanjih naše uprave in izražena v dobri veri in prepričanju, da imajo razumno osnovo, pri čemer pa ne more biti zagotovila, da bo pričakovanje ali prepričanje doseženo. Izjave o prihodnosti v tem dokumentu so izražene samo z njegovim datumom in nimamo nobene dolžnosti do javnega posodabljanja katerih koli izjav o prihodnosti, da bi te bile odraz kasnejših dogodkov ali okoliščin, razen v obsegu, ki ga zahteva zakon ali pravila.

O 21st Century Fox

21st Century Fox je najbolj obsežen portfelj kabelskih, radiodifuznih, filmskih, plačljivih in satelitskih kanalov na svetu, ki pokriva šest kontinentov. Družba ima skoraj 1,5 milijarde naročnikov, ki jim dnevno ponuja storitve v okoli 50 jezikih. V globalnem portfelju 21st Century Fox so med drugim kabelska in radiodifuzna omrežja FOX, FX, FXX, FS1, Fox News Channel, Fox Business Network, Fox Sports, Fox Sports Network, National Geographic Channels, MundoFox, STAR India, 28 lokalnih televizijskih postaj v ZDA in več kot 300 kanalov, ki tvorijo Fox International Channels; filmski studio Twentieth Century Fox Film; in televizijski producentski hiši Twentieth Century Fox Television in Shine Group. Družba ob tem več milijonom naročnikov ponuja premium vsebine prek plačilnih televizijskih storitev v Evropi in Aziji, med drugim z operaterji Sky Deutschland in Sky Italia ter kapitalskimi deleži v BSkyB in Tata Sky. Za več informacij o 21st Century Fox obiščite www.21CF.com.

Kontakti

21st Century Fox

mediji:

Los Angeles: Julie Henderson, 310-369-0773

jhenderson@21cf.com

ali

New York: Nathaniel Brown, 212-852-7746

nbrown@21cf.com

ali

Velika Britanija: Miranda Higham, 011-44-207-0195632

mhigham@21cf.com

ali

odnosi z vlagatelji:

Reed Nolte, 212-852-7092

rnolte@21cf.com

ali

Joe Dorrego, 212-852-7856

jdorrego@21cf.com

Vir: 21st Century Fox