O-STA

Eppendorf dobil dovoljenje zvezne države Connecticut za izvajanje raziskav nalezljivih bolezni 2. stopnje biološke varnosti

17 oktobra 2013, 12:22 UTC

ENFIELD, Connecticut--(BUSINESS WIRE)-- Eppendorf z veseljem sporoča, da je pridobil dovoljenje ameriške zvezne države Connecticut za izvajanje z nalezljivimi boleznimi povezanih raziskav 2. stopnje biološke varnosti. S tem se močno širijo zmogljivosti Eppendorfovega laboratorija za raziskave in razvoj v Enfieldu ter krepijo raziskovalni načrti in dejavnosti za stranke. "Raziskovanje bioloških procesov matičnih celic nameravamo razširiti z vključitvijo induciranih pluripotentnih celic (IPSC)," je povedala dr. Ma Sha, direktorica za tehnične aplikacije. "Aktivno tudi iščemo možnosti za sodelovanje z industrijo oziroma industrijo in akademsko sfero na področju bioprocesov matičnih celic."

Slika človeških mezenhimskih matičnih celic (hMSC) iz Eppendorfovega laboratorija v Enfieldu (Foto: Business Wire)

Metoda, ki se uporablja za nastanek celic IPSC, vključuje uporabo virusov za prenos genov za reprogramiranje v običajne celice. Te matične celice se potem lahko uporabljajo v kliničnih raziskavah za zdravljenje bolezni ali poškodb. Spletna stran www.clinicaltrials.gov vključuje na stotine kliničnih raziskav z uporabo takšnih celic. Trg kliničnih raziskav ima velik potencial in ob uspešnih raziskavah je nato potrebna zmožnost širitve na raven industrijske proizvodnje. Portfelj Eppendorfovega bioreaktorja, ki vključuje znamke New Brunswick™ in CelliGen® BLU, kaže, kako velike ravni kultur matičnih celic so potrebne za industrijsko proizvodnjo.

Za več informacij kliknite tukaj.

http://newbrunswick.eppendorf.com
New Brunswick Scientific
newbrunswick@eppendorf.com

O podjetju Eppendorf

Znamka Eppendorf je že od leta 1945 sinonim za procese, usmerjene k strankam, in inovativne izdelke, kot so laboratorijske naprave in potrošni material za delo s tekočinami, celicami in vzorci. Danes so Eppendorf in njegovih 2.700 zaposlenih strokovnjakov in svetovalcev, ki s svojim edinstvenim znanjem in izkušnjami nudijo podporo laboratorijem in raziskovalnim ustanovam po svetu. Informacije o Eppendorfu so na voljo na spletni strani www.eppendorf.com

Eppendorf® je registrirana znamka podjetja Eppendorf AG iz Nemčije. New Brunswick™ je znamka nemškega podjetja Eppendorf AG v postopku registracije. CelliGen® je registrirana znamka ameriškega podjetja New Brunswick Scientific, Co, Inc.

Slike/Multimedijska galerija so na voljo na naslovu: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20131017005677/en/

Kontakti

Eppendorf
Thomas A. Burke, 860-253-6669
Direktor marketinga

Vir: Eppendorf

Pametna multimedijska galerija

Foto

Slika človeških mezenhimskih matičnih celic (hMSC) iz Eppendorfovega laboratorija v Enfieldu (Foto: Business Wire)

Logo

To izjavo za javnost v angleščini si lahko ogledate na spletnem naslovu:
http://www.businesswire.com/news/home/20131017005677/en