O-STA

Cyberoam je najavil nove napredne požarne pregrade (NGFW appliances)

25.10.2013
Cyberoam, uveljavljeni proizvajalec varnostnih rešitev za končne in prehodne točke omrežja z integrirano celostno varnostno zaščito UTM, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku oktobra 2013 napovedal prihod novih naprednih požarnih pregrad (NGFW) v okviru platforme naprav Cyberoam NG series.

Cyberoam NG je serija izredno hitrih UTM naprav namenjenih rabi v domačih in oddaljenih pisarnah, ter majhnih in srednje velikih podjetjih (SOHO / SMB). Narejena je na danes najkvalitetnejši strojni in temu primerno zmogljivi programski opremi. Z vgradnjo naprave Cyberoam NG lahko majhno omrežje v celoti pripravimo na prihodnost, tako kar se varnosti kot predvsem tudi kar se zmogljivosti tiče, saj nam bo zagotavljala do pet (5) krat večje prepustnosti od trenutnih standardov za ta segment tržišča. Že najbolj osnovni model iz serije NG zagotavlja gigabitne hitrosti. Na vseh je nameščena najnaprednejša programska oprema CyberoamOS za optimalno pospeševanje omrežnega prometa in varnostnega šifriranja.

Požarne pregrade Cyberoam NGFW vsebujejo tehnologijo za obdelavo prometa na "8. komunikacijskem nivoju". Po ISO specifikaciji je sicer samo 7. nivojev, od tega je zadnji sedmi - aplikacijski nivo. A varnostni ekosistem organizacije sestavljajo tudi druge entitete, na primer uporabniki, zato se v tem pogledu pogosto zapiše da le-ti predstavljajo osmi nivo komunikacijskega modela. Tehnologija v novih napravah je namenjena prepoznavanju in obdelavi identitet in vseh kontekstov, zato nam lahko ponuja kontrole za vidljivost in nadzor identitet in aplikacijskih, IPS funkcionalnost, filtriranje spletnih strani vključujoč popolno analizo prometa HTTPS, ter storitve VPN (IPSec, SSL) in spremljanje ter podrobno upravljanje pasovne širine. Na razpolago so tudi nekatere funkcije, ki že spadajo bolj v UTM kot NGFW domeno - spletna aplikacijska požarna pregrada ter anti-virus in anti-spam na nivoju omrežne prehodne točke.

Abhilash Sonwane, SVP, Cyberoam, pravi takole podrobneje o 8. nivoju: "Cyberoam's Human Layer 8 acts like a standard abstract layer that binds with real Layers 2-7, enabling enterprises to regain lost security controls. By binding User Identity across Layers 2-7, enterprises can put security checks where they want to from L2-L8, along with complete visibility into user and network activities. Such actionable intelligence and security controls offer enterprises to strengthen their defenses, simplify security management, besides allowing them to scale effectively for their growing performance needs.

Customers looking to buy Next Generation Firewalls are often constrained by the lack of performance values shared by vendors. To address this, Cyberoam has introduced a new Next Generation security subscription bundle and provides throughput values with the NGFW security features turned on."

Rešitve Cyberoam NGFW so združljive s platformo Cyberoam FleXi Port (XP), zato lahko zadostijo obema v drugih primerih izključujočima se zahtevama - popolni funkcionalnosti in veliki prepustnosti, izmenljivi I/O priključki pa omogočajo dodajanje bakrenih ali optičnih 1G ali 10g priključkov in po potrebi zaščito več ločenih komunikacijskih poti ali omrežij z eno samo napravo.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.cyberoam.com/pressrelease_ngfw.html

### ### ###

O Cyberoam

Cyberoam je svetovno uveljavljeni dobavitelj varnostnih rešitev za: zaščito omrežja in omrežnih prehodnih točk s celostnim naborom varnostnih funkcij (naprave Cyberoam UTM in Cyberoam NetGenie), centralno upravljanje varnosti in varnostnih rešitev (naprave Cyberoam Central Console), beleženje in poročanje dogodkov (odprto-kodne in strojne rešitve Cyberoam iView), ter zaščito končnih točk in podatkov (naprave Cyberoam Endpoint Data Protection). Vse njihove rešitve so na razpolago v oblikah primernih tako za največja, kot tudi za majhna in srednje velika podjetja, ter tudi za dom.

Platforma Cyberoam UTM je uvrščena v kvadrant vizionarjev v Gartnerjevem '2010 Magic Quadrant for Unified Threat Management', uredniki revije SC Magazine pa ji redno dodeljujejo najvišjo možno oceno pet zvezdic na testih varnostnih rešitev. Analitiki podjetja Frost & Sullivan so izbrali Cyberoam v seznam 'Emerging Vendor of the Year for 2008'.

Cyberoam je pravzaprav oddelek podjetja Elitecore Technologies Ltd. (http://www.elitecore.com/), ki je bilo ustanovljeno leta 1999, ki ima dandanes več kot 750 zaposlenih, in za katerega je od leta 2007 naprej The Carlyle Group glavni investitor podjetja.

Več o podjetju, katerega sedež je v ZDA - New Jersey, najdete na spletnih straneh: http://www.cyberoam.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com info@real-sec.com