O-STA

Tudi IDC visoko ceni rešitve podjetja Qualys

4.11.2013
Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je konec septembra 2013 sporočil javnosti, da so pri IDC-ju ocenili, da je Qualys s 14.5-odstotnim deležem vodilni ponudnik na tržišču rešitev za ocenjevanje ranljivosti naprav - Device Vulnerability Assessment - in sicer že peto leto zapored. Qualys je hkrati tudi povečal svoj delež na tržišču vseh rešitev za ocenjevanje ranljivosti (tržišče vključuje ocenjevanje ranljivosti v napravah in v aplikacijah) in je sedaj z 9.4-odstotnim deležem na drugem mestu.

Glede na poročilo IDC-ja je lanski promet na tržišču rešitev za upravljanje varnosti in ranljivosti znašal približno 4.2 milijarde USD, kar je več kot leto prej. IDC predvideva da bo tržišče še naprej raslo - ob ekonomskih težavah zadnjih let so se mnoge organizacije očitno pametno odločile kljub vsemu še naprej vlagati v informacijsko varnost, kjer so se obrnile predvsem stroškovno učinkovite rešitve, take ki tudi prispevajo k zmanjšanju upravljalnih stroškov. Qualys-ove rešitve v strežniškem oblaku so najprimernejše za današnji čas, saj so cenovno dosegljive, a kljub vsemu zmogljive zahvaljujoč predvsem avtomatizaciji. Zato bo Qualys tudi leta 2017, ko bo tržišče narastlo na 6.5 milijarde USD, še naprej v znatni meri prisoten tukaj in se ni bati za obstoj podjetja.

Celotno poročilo: http://qualys.com/idc-vm-2013-forecast

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.qualys.com/company/newsroom/news-releases/uk/2013-08-27-qualys-ranks-1-for-fifth-consecutive-year-in-device-vulnerability-assessment-worldwide-in-leading-analyst-firm-report-of-vendor-shares/

### ### ###

O Qualys.

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve (SaaS - Software-as-a-Service) v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogočijo sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti. Končni namen teh rešitev je zavarovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. Vodilna rešitev podjetja je QualysGuard, to je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti. QualysGuard proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Storitev QualysGuard uporablja več kot 3500 organizacij v 85 državah, vključno z štiridesetimi iz seznama Fortune Global 100; QualysGuard opravi več kot 200 milijonov IP revizij na leto (podatki so iz leta 2009). Qualys ima med vsemi ponudniki rešitev za upravljanje z ranljivostmi največji delež strank v seznamu Fortune Global 50.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com