O-STA

HP TippingPoint Next-Generation Firewall (NGFW)

HP, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavlja enostavno, zanesljivo in učinkovito napredno požarno pregrado (NGFW).

Vidljivost in popoln nadzor nad aplikacijami ob uravnoteženem razmerju med zmogljivostjo in varnostjo omrežja. Družina rešitev HP TippingPoint se dopolnjuje z novo serijo naprednih požarnih pregrad za zagotavljanje vrhunske varnosti omrežij, ki se ponašajo z enostavnim upravljanjem a vrhunskimi zmogljivostjo, zanesljivostjo in varnostno učinkovitostjo. Z obsežno vidljivostjo in granularnim nadzorom delovanja aplikacij omogočajo podjetjem bolje spremljati varnostno situacijo in ojačiti zaščito omrežja. Požarno pregrade lahko upravljamo z rešitvijo za centralni nadzor HP TippingPoint SMS.

Funkcije in koristi

Zanesljivost

Od varnega omrežja ni dosti koristi, če se le-to odziva precej počasneje od uporabnikovih pričakovanj. Rešitve HP TippingPoint so v preteklosti strankam zagotavljale 99.99999 odstotno neprekinjeno obratovanje. Tudi nove požarne pregrade so narejene s podobnim namenom - zagotoviti varno omrežje v katerem se nemoteno izvajajo vse podatkovne transakcije.

Preprosto upravljanje

Dandanes smo povsod zelo omejeni kar se financ ali tehničnega osebja tiče, pri načrtovanju rešitev TippingPoint NGFW so v podjetju HP to še posebej upoštevali. Namestimo in poženemo jih lahko v manj kot eni uri po odprtju embalaže, upravljamo jih preko enotnega nadzornega vmesnika, ki omogoča deljenje varnostnih nastavitev po vsem omrežju, situacijo pa spremljamo preko prilagodljivih delovnih pogledov ali samodejnih poročil. Požarne pregrade so samostojne naprave, ki podpirajo metodologijo poženi-in-pusti-obratovati.

Varnostna učinkovitost

Dobra varnostna rešitev mora biti vedno korak pred grožnjami, ob tem pa ne sme motiti zmogljivosti oz. odzivnosti omrežja. HP TippingPoint Zero Day Initiative Program zagotavlja vrhunsko odzivnost na najnovejše ali šele prihajajoče grožnje, rešitev je podprta z vrhunsko raziskovalno ekipo HP DVLabs, ki je doslej objavila že več kot 7400 filtrov za preprečevanje groženj.

Vidljivost in upravljanje aplikacij

Kritični element omrežne varnosti je poznavanje aplikacij, ki v omrežju delujejo, in uporabnikov, ki do njih dostopajo. S HP TippingPoint NGFW lahko vidimo kaj se dogaja, zaznavamo aplikacije, ki tečejo in prenašajo podatke po omrežju, ter s podrobnimi nastavitvami nadziramo njihovo obnašanje, npr. o(ne)mogočimo prenos podatkov do ali iz določenih aplikacij.

Ključne lastnosti

· Link aggregation, OSPF, RIP, BGP, multicast dynamic routing, VLAN support.
· Vse funkcionalnosti so mogoče tudi v okviru omrežij tipa IPv6.
· Enostavna postavitev je mogoča tako v transparentnem kot tudi v usmerjevalnem načinu.
· HA postavitev z vsaj dvema napravama v aktivno-pasivnem načinu s sprotno sinhronizacijo stanj.
· IPSec VPN povezljivosti odjemalec-omrežje (client-to-site) ali omrežje-omrežje (site-to-site).
· Sistem vzpostavljanja varnostnih pravil z integracijo podatkov o specifičnih uporabnikih na podlagi imeniških ter avtentikacijskih storitev kot so Active Directory, LDAP ali RADIUS.
· Granularni administrativni dostop omogoča podroben nadzor nad tem kateri administrator lahko dostopa do katerih podatkov ali nastavitev na napravi.

HP TippingPoint Security Management System

Naprave HP TippingPoint Security Management System (SMS) so namenjene upravljanju varnostnih nastavitev in vpogledu v delovanje vseh komponent postavitve HP TippingPoint, vključno z rešitvami HP TippingPoint NGIPS, Core Controller, SSL Appliance in CloudArmour. Robustne upravljalne storitve, prilagodljive namestitve in različni modeli zagotavljajo pripravljenost na vse trenutne zahteve in odpirajo pot za rast sistema v bodoče. Ena naprava lahko upravlja več komponent v organizaciji, ali služi izvajalcu naročniških varnostnih storitev za upravljanje kompleksnih postavitev pri eni ali več različnih strankah.

Ključne značilnosti:

· enotno upravljanje varnostnih rešitev in pravil na vseh HP TippingPoint komponentah v organizaciji
· podpora za storitvene dejavnosti z več strankami
· možnost samodejnega odzivanja (Active Responder)
· prilagodljivi dnevniški zapisi
· integracija s HP ArcSight SIEM
· integracija s HP Fortify
· prilagodljive namestitvene možnosti
· samodejne posodobitve (Digital Vaccine )

Avtor: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

http://www8.hp.com/us/en/software-solutions/software.html?compURI=1469012#tab=TAB1

### ### ###


O podjetju HP

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.hp.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com