O-STA

Websense Email Security 7.8 - kaj je novega ?

21.11.2013
Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

bo po nekaj več kot letu dni pričel prodajati novo različico svojih rešitev, ki bodo po pričakovanjih nosile oznako 7.8. Enako kot pri prejšnji nadgradnji velja, da to ni le skupek popravkov in optimizacij, različica 7.8 prinaša pomembne posodobitve in skupek novih funkcij in zmogljivosti, ki bi naj pomagale organizacijam ohraniti korak prednosti pred cyber-kriminalci, Websense-u pa pred konkurenco.

V epoho različice 7.8 vstopajo vse Websense rešitve, torej suita programskih in strojnih izdelkov ter storitev pod imenom Websense TRITON 7.8, v tem članku pa bomo našteli novosti v rešitvi za zaščito podatkov - Websense Email Security 7.8.

Naprave za virtualizirana okolja

Veliko podjetij vseh vrst in velikost je že investiralo v navidezno infrastrukturo, ki omogoča večjo dosegljivost, redundanco, optimizacijo, razširljivost in zmanjševanje stroškov. Websense sedaj ponuja tudi virtualno napravo za implementacijo rešitve Websense Email Security Gateway (Anywhere) v VMware infrastrukturo (ESXi 4.01+). Naprava ne zahteva nobenega posebnega vzdrževanja in bo na razpolago kot paket OVF za prenos s spletnih strani ponudnika.

Integracija Websense TRITON ThreatScope

Je storitev za prilagodljivo večplastno simuliranje v zaprtih okoljih (sandboxing) omogoča napredno in varno analizo datotek, od platform neodvisnih skript in drugih spletnih objektov; z analizo lahko potrdimo pristnost objekta ali pa odkrijemo škodljive elemente ne da bi ogrozili produkcijske elemente informacijskega sistema. Še več funkcij pa nam omogoča v okoljih, kjer je nameščena kombinacija Web in Email varnostne rešitve, torej TRITON Security Gateway Anywhere.

Znotraj Email rešitve ponuja naslednje funkcije:

- url sandboxing,
- threat sandboxing,
- forensic reporting,
- phishing reports,
- end-user education.

Boljša administracija

Večina podjetij pozna večplastno administracijsko hierarhijo. Nova rešitev za zaščito e-poštnih storitev uvaja nove administracijske vloge: - Super Administrator,
- Security Administrator,
- Policy Administrator,
- Quarantine Administrator,
- Reporting Administrator,
- Group reporting Administrator,
- Read-only Administrator.

Napredno poročanje

Email Security 7.8 ima povečano število vgrajenih poročil, nadgrajena obstoječa poročila, izboljšano upravljanje delovnih preglednic (dashboard). Nova prezentacijska poročila in preglednice so:


- Inbound Spam Volume
- Inbound Commercial Bulk Volume
- Top Mandatory TLS domains
- Message Volume by direction
- Inbound Volume by type
- in še več...

Real-time Monitor - pregled sprotnega dogajanja v e-poštni infrastrukturi, torej dnevniških zapisov in revizijskih sledi takoj ko se ustvarijo; v pomoč nam je predvsem pri odkrivanju težav ali razreševanju tekočih varnostnih incidentov.


Podpora za Office 365

Websense Email Security 7.8 sedaj v celoti podpira tudi Office 365, kar pomeni da naročnikom teh storitev omogoča popolno varnostno preverjanje tako prihajajočih kot tudi odhajajočih sporočil e-poštnega prometa - za naročnike na Office 365 ali odjemalce storitve e-poštnega strežnika v strežniškem oblaku Exchange.

Odhajajoča sporočila v okviru Office 365 lahko obdelamo tudi z funkcijami preprečevanja kraje in uhajanja podatkov DLP (za naročnike ustreznega paketa Websense Email Security, ki vključuje tudi DLP funkcionalnost).

Vsiljevanje TLS

TLS je najbolj transparenten oz. najmanj moteč način zaščite t.j. šifriranja e-poštnih komunikacij, zato ga prevzema vse več organizacij. Vsiljevanje TLS pomeni, da bo e-poštna infrastruktura od določenih (ali vseh) e-poštnih strežnikov v svetu sprejela zahtevo za komunikacijo samo takrat, kadar je ta komunikacija zaščitena, torej samo Email TLS. V kombinaciji z aktiviranjem TLS nastavitve na odhajajočem prometu elektronske pošte si organizacija zagotovi, da se vsa sporočila, ki do nje pridejo in od nje odhajajo, šifrirajo medtem ko se prenašajo med posameznimi e-poštnimi strežniki (pozor, da ne bo nesporazuma, gre se za šifriranje komunikacijskega kanala, ne pa samega sporočila; na vseh vmesnih e-poštnih strežnikih in pri naslovniku je seveda tako sporočilo shranjeno nešifrirano).

Avtor: Robert Lubej


Povezava do izvorne novice:

http://investor.websense.com/releasedetail.cfm?ReleaseID=437537

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com