O-STA

Websense Web Security 7.8 - kaj je novega ?

26.11.2013
Websense Inc., vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

bo po nekaj več kot letu dni pričel prodajati novo različico svojih rešitev, ki bodo po pričakovanjih nosile oznako 7.8. Enako kot pri prejšnji nadgradnji velja, da to ni le skupek popravkov in optimizacij, različica 7.8 prinaša pomembne posodobitve in skupek novih funkcij in zmogljivosti, ki bi naj pomagale organizacijam ohraniti korak prednosti pred cyber-kriminalci, Websense-u pa pred konkurenco.

V epoho različice 7.8 vstopajo vse Websense rešitve, torej suita programskih in strojnih izdelkov ter storitev pod imenom Websense TRITON 7.8, v tem članku pa bomo našteli novosti v rešitvi za zaščito podatkov - Websense Web Security 7.8.

Integracija Websense TRITON ThreatScope

TRITON ThreatScope - storitev za prilagodljivo večplastno simuliranje v zaprtih okoljih (sandboxing) omogoča napredno in varno analizo datotek, od platform neodvisnih skript in drugih spletnih objektov; z analizo lahko potrdimo pristnost objekta ali pa odkrijemo škodljive elemente ne da bi ogrozili produkcijske elemente informacijskega sistema. Še več funkcij pa nam omogoča v okoljih, kjer je nameščena kombinacija Web in Email varnostne rešitve, torej TRITON Security Gateway Anywhere.

Websense TRITON RiskVision

Je orodje, ki je namenjena nadzoru in odkrivanju organiziranih trajnih groženj in neznane škodljive kode s pomočjo vodilnih tehnologij za spremljanje in zaznavanje kraje podatkov, večplastnega preizkusnega okolja (sandboxing) in sprotnih globalnih analitičnih orodij in funkcij. Websense TRITON RiskVision odkriva napredne grožnje, poskuse kraje ali naključno uhajanje pomembnih podatkov in omogoča napredne forenzične analize, vse to je v veliko pomoč varnostnim ekipam informacijskih oddelkov pri hitrem odkrivanju in proti-ukrepanju na cyber-kriminalne aktivnosti. TRITON RiskVision je del globalne platforme varnostnih rešitev Websense TRITON, ki zagotavlja inteligentno združene varnostne funkcije za zaščito spleta, elektronske pošte in podatkov. Vanj so štiri varnostne storitve združene v eno zaokroženo platformo:

1. Websense ACE - Advanced Classification Engine je storitev za klasifikacijo spletnega prometa,

2. Websense ThreatSeeker -strežniški oblak za analizo podatkov o 3 do 5 milijonov spletnih zahtev na dan,

3. Websense TRITON ThreatScope - storitev za prilagodljivo večplastno simuliranje v zaprtih okoljih,

4. Data loss prevention - (DLP) preprečevanje uhajanja podatkov.

Nove naprave - Websense i500 / i500v (Cloud Assist Appliance)

· Naprave so namenjene so namenjene kot prehodne točke (gateway) za naročnike na varnostno storitev Websense Cloud Web Security.
S to novo namestitveno opcijo si lahko zagotovijo pospešitev podatkovnih prenosov in odločanje o tem kateri podatki naj gredo v preverjanje v strežniški oblak in kateri ne.

· Nove naprave so še posebej zanimive za naročnike v državah z požarnimi pregradami in filtri na nivoju države ali ponudnika internetnih storitev.

· Naprave zagotavljajo naročnikom naslednje ključne prednosti:
- nadzor nad tem katere povezave / podatki naj se preverijo v strežniškem oblaku in kateri znotraj lokacije,
- pospeševanje prometa - del podatkov se analizira v sami napravi, kar je hitrejše od analize v oblaku,
- vgrajena komponenta Network Agent lahko spremlja in upravlja delovanje protokolov in aplikacij,
- spremljanje in filtriranje omrežij za goste.

Pospešena obdelava zaščitenega prometa SSL

· V letu 2013 predstavlja SSL protokol že več kot 40 odstotkov vseh spletnih komunikacij, nadzor tako šifriranih podatkovnih prenosov je postal ključnega pomena za zagotavljanje varnosti v vseh vrstah in velikostih organizacij.

· Nove rešitve morajo biti tudi bolj hitre, pri Websense-u so v najnovejši različici SSL posrednik (proxy) pospešili z dinamičnimi SSL obdelavami.

· SSL posrednik je optimiziran za obratovanje na napravah Websense V10000 in V5000, še posebej na V10000g3; predelan je za posebej hitro in učinkovito analizo SSL prometa.

Izboljšana avtentikacija

- Avtentikacija Macintosh uporabnikov;

- pravila za izjemno izdelavo varnostnih pravil lahko po novem temeljijo tudi na uporabnikih, ne le na IP naslovih.

Policy Broker Replication

Več o tem lahko najdemo na spletnih straneh in v dokumentaciji proizvajalca.

Avtor: Robert Lubej

Domača stran:

http://www.websense.com/

### ### ###

O Websense Inc.

Websense Inc. je bil najprej vodilni proizvajalec rešitev za filtriranje spletnih vsebin, od leta 2007 naprej pa ponuja tudi najbolje ocenjeno rešitev za preprečevanje uhajanja podatkov. Podjetjem, izobraževalnim ustanovam, ponudnikom internetnih storitev in domačim uporabnikom nudi vodilne rešitve, ki temeljijo na vrhunskih tehnologijah in združujejo realno-časovno analiziranje internetnih vsebin z orodji za filtriranje, pregledovanje in blokiranje. Med novostmi v družini rešitev podjetja so tudi gostovane rešitve oz. varnostne rešitve v oblaku za zaščito elektronske pošte in varovanje prometa s svetovnim spletom.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.websense.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com