O-STA

Kyocera uvaja nadzor in učinkovitost v omrežno skeniranje in tiskanje

Ljubljana, 6. januar 2014 - Kyocera Document Solutions, eno vodilnih podjetij na področju dokumentnih rešitev, je predstavilo rešitve PinPoint Scan in Print & Follow SE. Novi poslovni aplikaciji izboljšujeta zmožnosti personalizacije omrežnega skeniranja in tiskanja na Kyocerinih večopravilnih napravah, ki omogočajo uporabo platforme HyPAS. Obe omogočata, še posebej v malih in srednje velikih podjetjih, preprosto skeniranje in tiskanje na zahtevo na napravah povezanih v omrežje, ne da bi pri tem izgubili zasebnost in varnost dokumentov.

PinPoint Scan

Delovni tok PinPoint Scan [slika zgoraj levo]

Skeniranje je ključni del delovnih tokov dokumentov v katerikoli organizaciji. PinPoint Scan, s tem ko ustvari omrežje vsak z vsakim (peer-to-peer), poenostavlja skeniranje z večopravilne naprave na osebni računalnik. Pregledno urejanje z osebnim računalnikom omogoča uporabnikom preprosto namestitev osebnih kod PIN in lokacij za odlaganje skeniranih dokumentov. Pri tem ni potrebna pomoč IT administratorjev v podjetju, kar pomeni, da kadar skenirate dokument na katerikoli v omrežje povezani večopravilni napravi, preprosto vnesete svojo kodo PIN na kontrolni plošči naprave in skenirate dokument neposredno na izbrano lokacijo. Vsak uporabnik si lahko nastavi svojo destinacijo, kar pomeni, da ne potrebujete več dragih namiznih skenerjev, izvedba pa je hitra in preprosta ter brez zamudnega iskanja e-poštnih sporočil s skeniranimi dokumenti.

Sabine Nobel, Produktni vodja v podjetju Kyocera Documents Solutions Europe je izjavila: "PinPoint Scan, s pritiskom na en sam gumb, omogoča malim in srednje velikim podjetjem preprosto uporabo, končnim uporabnikom pa nadzor nad izbiro svoje lokacije za shranjevanje skeniranih dokumentov v mape Moji dokumenti, na namizje ali v e-pošto. Enotna licenca podpira več uporabnikov, kar omogoča nizke stroške lastništva."

Print & Follow SE

Print & Follow SE (serverless edition - SE) omogoča varno tiskanje dokumentov brez uporabe tiskalniškega strežnika. Dokumenti se zbirajo v skupni tiskalni vrsti, kjer so varno shranjeni. Uporabnik lahko svoj dokument natisne na katerikoli večopravilni napravi v omrežju, takoj ko overi svojo identiteto. Produktivnost je ključ v vsaki pisarni in možnost izbire naprave za tiskanje, ki ni zasedena, skrajšuje čakanje na izpise in tako pohitri dostop do pomembnih dokumentov. Študija svetovalske hiše Loudhouse* je pokazala, da 5% dokumentov nikoli ni prevzetih iz odlagalnih predalov na tiskalnikih, kar ustvarja dodatni odpad in zvišuje stroške poslovanja. Način tiskanja na zahtevo rešitve Print & Follow zagotavlja, da bodo natisnjenii le tisti dokumenti, ki jih zares potrebujete.

Večina aplikacij z načinom tiskanja na zahtevo na tržišču se osredotoča na večje organizacije, ki imajo svoje IT oddelke in ki so zmožne upravljati nastavitve in vzdrževanje tiskalniških strežnikov. Print & Follow SE ne potrebuje dodatne strojne opreme, zato rešitev lahko upravljajo tudi najmanjše delovne skupine ali podjetja in tako izkoriščajo njene maksimalne zmogljivosti, dostopnost in varovanje dokumentov.

"S to rešitvijo smo izpolnili ključno zahtevo naših strank v manjših podjetjih. Zelo smo zadovoljni, da smo uspeli ponuditi rešitev, ki je preprosta za namestitev in upravljanje. Zagotavljanje skalabilnega načina upravljanja tiskanja in skeniranja varno in stroškovno učinkovito je velik dosežek v naši ponudbi manjšim in srednje velikim podjetjem", je še dodala Nobelova.

Kyocerini novi HyPAS rešitvi tako, z izboljšanjem načina, kako uporabniki v podjetjih uporabljajo in delijo svoje dokumente, prinašata izboljšave na več nivojih.

* Raziskavo je opravilo podjetje Loudhouse Consultancy leta 2011.

###

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions sodi med vodilna svetovna podjetja s področja pisarniških dokumentnih rešitev. Ponudba izdelkov in storitev obsega tiskalnike ECOSYS, zanesljive večnamenske sisteme, visokokakovostni potrošni material in obsežno ponudbo programskih rešitev ter upravljanih dokumentnih storitev (Managed Document Services, MDS). Kyocera Document Solutions nudi inovativne izdelke, ki gradijo na temelju komponent z dolgo življenjsko dobo. Prednosti za stranke vključujejo nizke skupne stroške lastništva in visoko učinkovitost v vseh delovnih okoljih. Njena ponudba rešitev in enota Managed Document Services pomagata strankam znižati stroške in vpliv na okolje ter sočasno izboljšati učinkovitost in zanesljivost vsakodnevnih poslovnih procesov. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.eu.

Kyocera Document Solutions je podružnica v popolni lasti korporacije Kyocera Corporation, ki je leta 2009 obeležila 50. obletnico obstoja. Kyocera, ki se na seznamu največjih javnih družb na svetu, Global 2000 revije Forbes, uvršča na 492. mesto, je vodilni proizvajalec visokotehnološke keramike, elektronski komponent, solarnih celic in elektronske pisarniške opreme. Kyocerina dolgoročna strategija je usmerjena v poslovanje, ki podpira telekomunikacije, obdelavo informacij, zaščito okolja in ohranitev kakovosti življenja.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Leskoškova 11, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si