O-STA

Riverbed RiOS 8.5

17.1.2014
Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je proti koncu leta 2013 predstavil novo različico operacijskega sistema RiOS, ki poganja njihovo vodilno družino rešitev za WAN optimizacijo in pospeševanje aplikacij Steelhead. RiOS (Riverbed Optimization System) ni le operacijski sistem, temveč tudi skupek algoritmov, funkcij in drugih komponent, ki izvajajo osrednje naloge pospeševanja in optimizacije.

Novosti in značilnosti RiOS v različici 8.5

Z RiOS 8.5 bomo dobili nove funkcije in izboljšanja namenjena za podporo pospeševanju komunikacije do vseh koncev informacijskega sistema, ob tem pa še boljši IT nadzor in enostavnejše obratovanje.

Izbira poti: Upravljanje, nadzor in optimizacija ključnih poslovnih aplikacij preko obstoječih zasebnih in javnih omrežij, ne da bi poslabšali izkušnje končnih uporabnikov.

Pospeševanje aplikacij: Nove metode optimizacije za dodatno pospešitev poslovno kritičnih aplikacij Microsoft, kot so SharePoint 2013, Exchange 2013 in aplikacije za izmenjavo datotek na Windows 8 in Windows Server 2012.

Optimizacija povsod: Širjenje vrhunskih zmogljivosti učinkovite WAN optimizacijo do vseh še tako majhnih pisarn oziroma oddaljenih lokacij, omogočeno je z uvedbo najnovejše naprave v družini rešitev Steelhead za optimizacijo WAN povezav - Steelhead CX255.

Poenostavljeno upravljanje: Hitro in preprosto zagotavljanje samodejnega odkrivanja in prepoznavnost vseh aplikacij, ki tečejo v omrežju, s tem si zagotovimo celoviti nadzor (end-to-end) zapletenih aplikacijskih okolij.

SharePoint optimizacije: Odzivnost storitve SharePoint lahko v povzroča zapletenih omrežnih in aplikacijskih okolij dosti negodovanj. Ko že obstoječim načinom pospeševanja te storitve dodaja RiOS 8.5 še optimizacijo oz. opazno hitrejše (odpiranje in) urejanje datotek na podlagi funkcij:
- FPSE (FrontPage Server Extensions) protocol optimization, ter
- WebDav protocol optimization.

RiOS 8.5 je podprt na vseh Steelhead napravah trenutne - CX in EX - kakor tudi prejšnje generacije - xx50. Lastniki še starejših Steelhead naprav pa morajo preučiti program zamenjave starih Steelhead naprav z novimi, saj zanje novi OS ni primeren.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.riverbednews.com/2013/07/rios-8-5/

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij in pomnilniških sistemov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Mnoga podjetja s prostranimi omrežji koristijo Riverbed rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti. Vodilni izdelek podjetja je družina naprav Steelhead, prvi model je nastal leta 2004, ter programska oprema Steelhead Mobile za prenosne računalnike. Ustanovljeno leta 2002, s svetovnim sedežem v San Franciscu v Kaliforniji, je podjetje hitro pridobilo več kot 1000 velikih strank po vsem svetu, med drugim tudi 56% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je 21. na seznamu Deloitte's 2009 Technology Fast 500 in je v seznam vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant for WAN Optimization Controllers 2009.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com