O-STA

Riverbed uvaja integracijo rešitev za WAN optimizacijo in upravljanje zmogljivosti

21.1.2014
Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je konec leta 2013 dosegel nov mejnih v projektu integracije orodij za pospeševanje WAN storitev z orodji za spremljanje in optimizacijo zmogljivosti - po novem je namreč mogoče Cascade Profiler ter Shark 10.5 integrirati s Steelhead napravami. Stranke lahko v bodoče dobijo enotno rešitev za WAN optimizacijo in spremljanje in zagotavljanje boljše vidljivosti in boljše odzivnosti za končne uporabnike. Z integrirano rešitvijo lahko IT ekipe enostavno pridobijo podatke o delovanju aplikacij in omrežja, vse informacije, ki jih potrebujejo za dodeljevanje prednosti poslovno kritičnim aplikacijam pred manj pomembnimi prenosi, s čimer lahko zagotovijo učinkovitost in zmanjšajo tveganje in vpliv aplikacijskih izpadov.

Integracija Cascade Profiler ter Shark 10.5 v Steelhead pomeni, da lahko novi in obstoječi lastniki Steelhead pospeševanja širokopasovnih komunikacij zdaj naredijo še več z obstoječo Steelhead infrastrukturo v podjetju, brez dodatnega obremenjevanja drugih sistemov ali nameščanja novih senzorjev. Vidljivost aplikacij z naprednim preverjanjem komunikacijskih paketkov (deep packet inspection) je velikega pomena, prav tako centralizirano spremljanje QoS politik in indikatorjev za enostavni prikaz preveč ali premalo rezervirane pasovne širine.

Citati

Paul Brady, Riverbed: "Today's data center environment is a mix of diverse users, mobile devices and cloud innovations. IT managers require the tools necessary to monitor, manage and accelerate application performance anywhere and everywhere. Whether you're monitoring VoIP traffic, peer-to-peer collaboration or business-critical web applications, with Riverbed, you can stay ahead of problems and ensure your business priorities dictate how your network behaves and not the other way around."

Jason Irby, administrator omrežja v podjetju z stotinami pisarn v deset zveznih državah ZDA: "Managing the network and applications for over 360 supported dental practices across the United States, we rely on our network and web-based applications for our business success. A challenge we face is the ability to prioritize business and patient-critical applications on our network. Without deep packet application visibility, the network is blind to application priority. Cascade 10.5 and its integration with Steelhead will help us extend our application and network visibility to meet our number one priority, the dental health of patients of Pacific Dental Services-supported clinicians. This new release will be a solid building block to our existing Riverbed environment and will narrow the gap between managing business priorities for applications and directing responsiveness and control to our digital dental practice network."

WAN optimizacija

Riverbed je vodilni svetovni dobavitelj rešitev za pospeševanje aplikacij na WAN omrežjih - sicer včasih govorimo o WAN pospeševanju (WAN optimization), včasih o pospeševanju aplikacij (application acceleration), v bistvu pa je govora o skupku tehnologij, ki so v enem ali drugem ali obeh teh dveh tipih rešitev. Med obema tipoma pospeševanja pravzaprav ni neke posebej očitne meje in običajno se za en izdelek v različnih kontekstih piše da je en ali drug tip rešitve. Za naprave Riverbed Steelhead torej včasih zapišemo da so WAN pospeševalniki, včasih pa da so aplikacijski pospeševalniki, zraven teh tehnologij pa so prilepljene še druge funkcije, v nekatere naprave je recimo vgrajena Websense rešitev za filtriranje spletnih strani.

Cascade

je družina rešitev za spremljanje delovanja omrežja in aplikacij, zmogljivostne analize, vpogled v trende, poročanje in upravljanje z informacijskimi viri (network / application performance analysis, visibility and management). Riverbed je začel ponujati te izdelke leta 2009 s pripojitvijo podjetja Mazu Networks, njihova prednost pa je, da lahko pridobijo množico uporabnih informacij o dogajanju v omrežju neposredno iz naprava Steelhead (seveda če ima stranka nameščene tudi te naprave). Riverbed Cascade deluje brez namenskih agentov, v osnovi se sestoji iz treh vrst naprav - Profiler, Gateway ter Sensor. Gateway zbira informacije o omrežju in jih pošilja Profiler-ju. Sensor zbira aplikacijske informacije - OSI layer 7 - in jih prav tako pošilja Profiler-ju. Obstaja tudi virtualna različica Sensor-ja, ki je lahko nameščena na Steelhead napravi (Riverbed Service Platform) in ki zbira informacije o optimiziranih WAN povezavah in jih tudi posreduje Profiler-ju. V središču vsega je Profiler, osrednja naprava, ki zbira, hrani, analizira, poroča... o vašem informacijskem omrežju.

Avtor: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.riverbed.com/about/news-articles/press-releases/Riverbed-Introduces-Integrated-WAN-Optimization-and-Performance-Management-Solution-to-Deliver-Improved-Visibility-and-Control-of-Applications-.html

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij in pomnilniških sistemov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Mnoga podjetja s prostranimi omrežji koristijo Riverbed rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti. Vodilni izdelek podjetja je družina naprav Steelhead, prvi model je nastal leta 2004, ter programska oprema Steelhead Mobile za prenosne računalnike. Ustanovljeno leta 2002, s svetovnim sedežem v San Franciscu v Kaliforniji, je podjetje hitro pridobilo več kot 1000 velikih strank po vsem svetu, med drugim tudi 56% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je 21. na seznamu Deloitte's 2009 Technology Fast 500 in je v seznam vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant for WAN Optimization Controllers 2009.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com