O-STA

McAfee in ADT združujeta digitalno in fizično varovanje

4.2.2014

McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je januarja 2014 obvestil, da bo skupaj z vodilnim ameriškim podjetjem iz področja fizičnega varovanja domov ADT pripravil celovito paketno varnostno rešitev za digitalno in fizično varovanje, ki bo sicer najprej na voljo samo za prebivalce in manjša podjetja v ZDA, v prihodnje pa... bomo videli. Skupaj nameravata razviti enotno platformo, s katero bi uporabniki lahko preprosto zaščitili svojo digitalno in fizično lastnino iz enega centraliziranega, za uporabo enostavnega portala. V začetni fazi partnerstva bodo McAfee-jevo rešitev LiveSafe integrirali v ADT Pulse, ki je rešitev za centralno in oddaljeno upravljanje varnostnih in drugih (klima, rolete idr.) naprav v domovanju.

Potrošniki si vsekakor želijo poenotene fizične in digitalne varnosti - v enem kosu - in kombinacija ADT in McAfee izdelkov in storitve je dovolj močna paleta rešitev v samem vrhu ponudbe na obeh področjih, zato lahko izpolni te želje in tudi večje potrebe npr. podjetij:

- ADT Pulse je popolna varnostna in avtomatizacijska rešitev, ki uporablja najmodernejšo mobilno tehnologijo in omogoča uporabnikom, da spremljajo svoje domovanje ali poslovne prostore iz katerega koli pametnega telefona, tablice ali računalnika z dostopom do svetovnega spleta.

- McAfee LiveSafe je večkrat nagrajena storitev za zaščito potrošnikovih podatkov, identitet in vseh njegovih digitalnih naprav.

- Zaščita prenosne naprave z McAfee LiveSafe storitvijo lahko ADT strankam zagotovi, da je njihova z internetom povezana fizična zaščita hiše tudi sama po sebi zaščitena pred nepooblaščenim oddaljenim dostopom v primeru da izgubijo ali jim ukradejo telefon.

Programska oprema McAfee LiveSafe bo na voljo za prenos preko www.ADT.com na začetku pomladi 2014, podrobnosti o bodočih integriranih funkcijah in storitvah pa bosta McAfee in ADT objavila kasneje v tem letu.

Citati

Mike DeCesare , predsednik McAfee: "V današnjem vedno povezanem digitalnem svetu se naše celotno življenje vodi po, preko in s pomočjo naših naprav. Internet-vseh-stvari si hitro 'prilašča' vse več in več digitalnih in fizičnih komponent našega življenja, zato lahko naše partnerstvo z ADT pomeni kritičen napredek pri varovanju fizičnega in digitalnega premoženja potrošnikov na več načinov kot kdaj koli prej."

Arthur Orduña, višji podpredsednik in direktor strateških inovacij v ADT: "Mi nenehno iščemo nove načine za povečanje in učinkovito zaščito naših strank in njihovega imetja v tem vedno bolj povezanem in zapletenem svetu. Partnerstvo z McAfee dodaja še eno pomembno plast varnosti za našo vodilno platformo Pulse, za zdaj z integracijo LiveSafe storitve, za prihodnje pa odpira veliko možnosti za nove inovacije v naših izdelkih in storitvah."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.mcafee.com/uk/about/news/2014/q1/20140107-01.aspx

### ### ###

O McAfee

McAfee je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov varnostnih rešitev na svetu, kar dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, varnost elektronske pošte in spletnega prometa, požarne pregrade in preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci McAfee rešitev so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Od ustanovitve leta 1987 naprej so se redno širili z mnogimi pomembnimi pripojitvami, sedaj so vodilno svetovno podjetje z najbolj popolno ponudbo varnostnih rešitev nasploh.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com


REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com