O-STA

Izšel je razpis za drugo Nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe

Ljubljana, 10. februar 2014 - Mreža za družbeno odgovornost Slovenije je objavila razpis za podelitev Nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe. Rok za prijavo družbeno odgovornih praks je 21. marec 2014. Na razpis se lahko prijavijo podjetja v sodelovanju z najmanj enim nepodjetniškim deležnikom. Tudi letos bo častni pokrovitelj dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje, s svojim nagovorom ob podelitvi. Več informacij o razpisu je objavljenih na spletni strani www.mdos.si.

Po uspešno izvedenem projektu Evropske nagrade družbeno odgovornih podjetniškh praks se nagrada vrača, tokrat v samostojni izvedbi Mreže za družbeno odgovornost Slovenije.

Namen nagrade je izpostaviti najboljše slovenske projekte s področja družbene odgovornosti in s tem povečati izmenjavo najboljših praks. Za prijavitelje sta na voljo dve kategoriji: partnerstva z majhnimi in srednje velikimi podjetji ter partnerstva z velikimi podjetji. Nagrada je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem ter najmanj enim neprofitnim deležnikom. To predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se navadno osredotočajo na podjetja kot samostojne akterje.

Posebna pozornost je namenjena inovacijam z namenom spodbujanja podjetij pri ustvarjanju rešitev za reševanje trajnostnih vprašanj. Ocenjevanje vključuje kriterije, povezane s pozitivnimi učinki partnerstva, tako na družbo kot na podjetje. Prav tako se posebno pozornost v letošnjem letu namenja celostni obravnavi družbene odgovornosti. Prijavitelji bodo tako pozvani, da predstavijo umeščenost prijavljanega projekta v družbeno odgovorno naravnanost podjetja. V letošnjem letu so spremenjeni tudi izbirni kriteriji, in sicer je večji poudarek na pozitivnih družbenih učinkih, ki jih je projekt dosegel, ter manjši na marketinških aktivnostih.

Projekt izvaja Mreža za družbeno odgovornost Slovenije v sodelovanju s CSR Europe ter slovenskimi partnerji: AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS - mreža slovenskih nevladnih organizacij, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, UNGC Slovenija in Združenje delodajalcev Slovenije.

###

Več informacij:

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije
Petra Hartman
e-pošta: petra@mdos.si
Tel: 386 (0)1 430 37 51