O-STA

Predstavitev funkcionalnosti rešitev Restorepoint

13.2.2014
Restorepoint, vodilni dobavitelj rešitev za avtomatizacijo upravljanja konfiguracij v pestrih omrežjih sistemov različnih ponudnikov, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavljata nekaj podrobnosti o rešitvi Restorepoint, ki je varna in zanesljiva platforma za avtomatizacijo upravljanja konfiguracij v pestrih omrežjih sistemov različnih ponudnikov. Je rešitev, ki se jo v omrežje postavi kot navidezno ali fizično napravo, in omogoča centralizacijo varnostnega kopiranja in obnavljanja, spremljanje in zagotavljanje skladnosti, ter oskrbovanje in upravljanje informacijskih sredstev oz. omrežnih komponent več kot 40 različnih vodilnih proizvajalcev. Restorepoint naprave podpirajo dva tipa licenciranja - Standard ter Enterprise - odvisno od izbranega naročniškega razmerja. Naročnina oz. licenca je mogoča za od 25 naprav naprej in vključuje vse posodobitve izdelkov, vse nove vtičnike za nove naprave, nadgradnje različic in tehnično podporo po telefonu, spletu in elektronski pošti. V naslednjih šest točkah bomo našteli najpomembnejše funkcionalnosti rešitve.

  1. Backup

VARNOSTNO KOPIRANJE

Restorepoint vključuje funkcije za izdelavo varnostnih kopij omrežnih naprav, potrebujemo jih zaradi možnosti hitre obnove po okvari in raznih skladnostnih zahtev. Zakaj posebna rešitev, ko pa običajno vsaka posamezna naprava že vsebuje take funkcije? Zato, da ta opravila niso do skrajnosti zapletena in nepregledna. Če uporabljamo funkcionalnosti posameznih naprav pomeni, da moramo varnostno kopiranje upravljati ločeno za vsako napravo ali skupino naprav istega ponudnika posebej. To pa postane z rastjo števila naprav hitro zamuden in nepregleden postopek, v katerem se zato pojavijo napake. Z Restorepoint lahko avtomatiziramo te procese v enotno iz enega mesta nadzirano opravilo in zagotovimo, da se naredijo varnostne kopije vseh naših naprav, brez da bi se ubadali z raznimi skriptami ali se celo ročno priključevali na komandno konzolo vsake naprave.

  1. Recovery

OBNAVLJANJE

Analize pravijo, da je 65vseh izpadov v omrežju kriva človeška napaka. Ključnega pomena je odpraviti posledice izpada, se pravi povrniti se v stanje pred narejeno napako ali okvaro na napravi. In to čim prej! Hitra povrnitev v delujoče stanje zmanjša vplive in stroške izpada, Restorepoint omogoča enostavno in hitro obnavljanje po izpadih saj je s pomočjo te rešitve vsak obnovitveni postopek popolnoma enak, ne glede na to katero napravo obnavljamo. Z enim samim klikom miške lahko obnovimo tako preprosti standardni Cisco usmerjevalnik kot tudi zapleteno konfiguracijo npr. na Check Point Provider-1.

  1. Device Control

ODDALJENO UPRAVLJANJE NAPRAV

Ste si že kdaj zaželeli imeti daljinski upravljalnik do vseh vaših omrežnih in varnostnih naprav? Z Restorepoint funkcijo Device Control lahko avtomatizirate zapletene operacije. Ukaz ali cel nabor različnih ukazov lahko preprosto 'pošljete' do vaše omrežne naprave brez da bi si morali zapomniti ali vnesite ukaze za vsako različno vrsto naprave posebej. Shranjevanje in pošiljanje ukazov na več naprav s samo nekaj kliki miškinega gumba.

  1. Compliance

SKLADNOST

Tudi nastavljanje vseh varnostnih in omrežnih komponent v omrežju tako, da ustrezajo vsem skladnostnim predpisom, notranjim in zunanjim, je lahko zamudno opravilo, prav tako spremljanje skladnosti. V Restorepoint lahko s pravili spremljanja konfiguracij sestavimo postopke za samodejno spremljanje in opozarjanje na neskladnosti v nastavitvah posameznih naprav, ali za redno obveščanje o skladnostni situaciji celotnega omrežja.

  1. Provisioning

OSKRBOVANJE

Uvajate nove naprave v omrežje? Ali pa želite morda standardizirati konfiguracije obstoječih naprav? Restorepoint vam to poenostavi in pohitri s pomočjo nastavitvenih predlog Configuration Templates. Če pa imate take opcije, ki morajo biti drugačne od naprave do naprave, npr. IP naslovi, potem jih preprosto označite kot take in ob vsakem uveljavljanju predloge na množici naprav se bo od vas zahteval vnos podatka pri prenosu na vsako specifično napravo posebej.

  1. Asset Tracking

SPREMLJANJE SREDSTEV

Nekatera podjetja imajo sisteme za upravljanje informacijskih sredstev, nekatera pa uporabljajo preproste Excel preglednice za spremljanje svojih naprav, serijskih številk, lokacij, podrobnosti o podpori in veljavnosti vzdrževanja izdelka. Z Restorepoint je vse to precej enostavnejše.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do domače strani:

http://www.restorepoint.com/

### ### ###

O Restorepoint

Restorepoint: avtomatizacija in poenostavitev upravljanja omrežnih konfiguracij.

Restorepoint je varna in zanesljiva platforma za avtomatizacijo upravljanja konfiguracij v pestrih omrežjih sistemov različnih ponudnikov. Rešitev, ki se jo v omrežje postavi kot navidezno ali fizično napravo, omogoča centralizacijo varnostnega kopiranja in obnavljanja, spremljanje in zagotavljanje skladnosti, ter oskrbovanje in upravljanje informacijskih sredstev oz. omrežnih komponent več kot 40 različnih vodilnih proizvajalcev.

Restorepoint naprave podpirajo dva tipa licenciranja - Standard ter Enterprise - odvisno od izbranega naročniškega razmerja. Naročnina oz. licenca je mogoča za od 25 naprav naprej in vključuje vse posodobitve izdelkov, vse nove vtičnike za naprave, nadgradnje različic in tehnično podporo po telefonu, spletu in elektronski pošti.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.restorepoint.com/


Dodatne informacije:
David Ivačič, direktor prodaje
david.ivacic@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com