O-STA

Riverbed obvešča o rekordnem finančnem poslovanju v letu 2013

21.2.2014

Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je v začetku februarja 2014 objavil poslovne rezultate zadnjega četrtletja in celotnega leta 2013.

Letni prihodek presegel milijardo dolarjev, prihodek zadnjega četrtletja presegel napovedi, 19% letna rast, podjetje je zasedlo še večji delež tržišča naprav za pospeševanje prometa kot je bilo načrtovano.

Q4'13 - finančni dosežki

· Q4'13 prihodki (brez GAAP) - 7% rast iz prejšnjega četrtletja in 19% glede na Q4'12, na 285 milijonov USD,
· 2013 celoletni prihodki (brez GAAP) - 26% rast na 1.1 milijarde USD,
· Q4'13 bruto marža (brez GAAP) - 79.9%,
· Q4'13 operativna marža (brez GAAP) - 25.8%,
· Q4'13 prosti denarni tok 82 milijonov USD; 2013 celoletni prosti denarni tok 192 milijonov USD,
· Riverbed je odkupljenih za 75 milijonov USD svojih delnic in za 200 milijonov v celem letu 2013.

Q4'13 - poslovni dosežki

• Predstavitev strategije za osvojitev tržišča naprav za merjenje in zagotavljanje zmogljivosti.
• Riverbed je na najbolj cenjenih seznamih podjetij, v katerih si ljudje želijo delati, in takih, ki zagotavljajo prijetno delovno okolje.
• Po Deloitte Technology Fast 500 2013 je Riverbed eno od najhitreje rastočih podjetij v Severni Ameriki.
• 3. leto zapored v kvadrantu vodilnih v "Gartner Magic Quadrant for Application Performance Monitoring".
• Edini proizvajalec v kvadrantu vizionarjev v "Gartner Magic Quadrant for Application Delivery Controllers (ADC) 2013".
• Riverbed Granite je drugo leto zapored prejel - InfoWorld Technology of the Year Award
• Riverbed Steelhead je že osmo leto zapored prejel - InfoWorld Technology of the Year Award
• Riverbed Granite 2.6 je prinesel več funkcionalnosti za priključitev še več oddaljenih lokacij, podporo za večje količine podatkov (2x višja zmogljivost modelov), in podporo za dodatnih rešitev za korporacijsko shranjevanje podatkov vključno z IBM Storwize V7000 .
• Predstavitev integrirane rešitve za WAN optimizacijo in upravljanje zmogljivosti - združevanje funkcionalnosti platform Riverbed Steelhead in Riverbed Cascade.
• Riverbed Stingray Traffic Manager 9.5 - je nova različica rešitve za spremljanje delovanja aplikacij (layer 7) in optimizirano dostavljanje aplikacijskih podatkov (ADC), ki omogoča podjetjem in operaterjem oblakov hitrejše, bolj prilagodljivo in stroškovno učinkovitejše ustvarjanje, upravljanje in zagotavljanje ključnih storitev.
• Uspešna nadgraditev partnerskega kanala.


Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:
http://www.riverbed.com/about/news-articles/press-releases/Riverbed-Reports-Record-Fourth-Quarter-and-Fiscal-Year-2013-Results.html

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij, pomnilniških sistemov, strežniških oblakov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Podjetja s prostranimi omrežji koristijo te rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti.

Ustanovljeno leta 2002, s sedežem v San Franciscu, je podjetje pridobilo več kot 24.000 strank po vsem svetu, med drugim tudi 95% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je visoko na seznamu Deloitte Technology Fast 500 in je redno seznamih vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant za različna področja.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com