O-STA

Cyberoam je pristal v lasti podjetja Sophos

24.2.2014

Cyberoam, uveljavljeni proizvajalec varnostnih rešitev za končne in prehodne točke omrežja z integrirano celostno varnostno zaščito UTM, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je sredi februarja 2014 skupaj s podjetjem Sophos objavil novico, da je Sophos postal lastnik Cyberoam-a. Sophos se je za ta nakup odločil z namenom združevanja Cyberoam portfelja naprednih UTM rešitev in tehnologij, naslednje generacije požarnih pregrad in varnosti za omrežja s Sophos-ovimi obstoječimi nagrajenimi varnostnimi rešitvami za omrežja, UTM-i in brezžično varnostno ponudbo.

Podjejte Cyberoam je bilo ustanovljeno leta 1999 in ima sedež v Indiji - Ahmedabad, je zelo cenjeno zaradi inovativnih izdelkov , kakovosti in prvorazredne podpore strankam. Ima več kot 65.000 strank, več kot 550 zaposlenih, in močan prodajni kanal okus z mrežo 5.500 partnerjev, posebno močno v Indiji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Visoko zmogljivi UTM-i in požarne pregrade Cyberoam so zgrajeni na podobni na Intel-u zasnovani arhitekturo kot Sophos UTM rešitve, z napredno tehnologijo, na kateri temeljijo, bodo pomembno dopolnile in razširili celovitost Sophos portfelja omrežne varnosti. Nekatere od teh tehnologij so sistem poročanja iView, nadzor aplikacij, uporabniško orientirani pravilniki varnosti omrežja, prefinjene funkcionalnosti naslednje generacije požarni pregrad in napredna zaščita pred grožnjami.

Izjave

Kris Hagerman, direktor, Sophos: "Sophos and Cyberoam create a winning combination at the right time, in the right product markets and in all the right geographies. Cyberoam has built a strong reputation as an aggressive and nimble innovator in the network security market, and like Sophos, has a 'channel-first' approach and reputation for delivering top-notch service and support. The acquisition expands and accelerates our network security roadmap to grow our presence in UTM, advanced threat protection, wireless and next generation firewall - some of the fastest growing markets in all of IT. This also continues our focus of providing exciting opportunities to grow our channel partners and customers."

Hemal Patel, direktor, Cyberoam: "Together Sophos and Cyberoam form a powerhouse in network security. We are growing our network security businesses substantially faster than the market, and joining forces allows us to drive even greater innovation and value. Our global footprint, commitment to the channel and complete security portfolio are clear competitive differentiators. We're pleased to join the Sophos team."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.cyberoam.com/sophos-cyberoam.html

### ### ###

O Cyberoam

Cyberoam je svetovno uveljavljeni dobavitelj varnostnih rešitev za: zaščito omrežja in omrežnih prehodnih točk s celostnim naborom varnostnih funkcij (naprave Cyberoam UTM in Cyberoam NetGenie), centralno upravljanje varnosti in varnostnih rešitev (naprave Cyberoam Central Console), beleženje in poročanje dogodkov (odprto-kodne in strojne rešitve Cyberoam iView), ter zaščito končnih točk in podatkov (naprave Cyberoam Endpoint Data Protection). Vse so v oblikah primernih tako za največja, majhna in srednje velika podjetja, ter tudi za dom.

Platforma Cyberoam UTM je uvrščena v kvadrant vizionarjev v Gartnerjevem '2010 Magic Quadrant for Unified Threat Management', uredniki revije SC Magazine pa ji redno dodeljujejo najvišjo možno oceno pet zvezdic na testih varnostnih rešitev. Analitiki podjetja Frost & Sullivan so izbrali Cyberoam v seznam 'Emerging Vendor of the Year for 2008'.

Več o podjetju, katerega sedež je v ZDA - New Jersey, najdete na spletnih straneh: http://www.cyberoam.com

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, inženir IT varnosti

matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com