O-STA

Riverbed je predstavil nove naprave - Steelhead DX Edition 8000

3.3.2014

Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

predstavljata najnovejšo serijo naprav v družini rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN - Steelhead DX Edition 8000 series. Te doslej najhitrejše Steelhead naprave so namenjene predvsem za optimizacijo in pospeševanje komunikacijskega kanala - ali hrbtenične povezave - med dvema ali več podatkovnimi centri.

Steelhead DX Edition 8000 zagotavlja hitrejše prenose in repliciranje večje količine podatkov, pogosteje in z več aplikacijske vidljivosti, nadzora, a hkrati manj stroški in tveganji kot s primerljivo kombinacijo rešitev kadarkoli prej. Hitrejši dostop do, ali obnavljanje arhiviranih podatkov so zagotovilo za kontinuiteto poslovnega procesa in s tem tudi pogoj za poslovno rast. Naprava temelji na nekoliko prirejenem v hiši razvitem operacijskem sistemu RiOS z optimizacijami za DX opremo za potrebe večje količine in hitrosti prenosa podatkov ter optimizacije aplikacijskih prenosov rešitev za varnostno arhiviranje in obnavljanje kot sta npr. NetApp SnapMirror ali EMC Symmetrix Remote Data Facility (SRDF)/A.

[Sem spadata sliki 2 in 3, ki sta spodaj pod besedilom]

WAN optimizacija

Riverbed je vodilni svetovni dobavitelj rešitev za pospeševanje aplikacij na WAN omrežjih - sicer včasih govorimo o WAN pospeševanju (WAN optimization), včasih o pospeševanju aplikacij (application acceleration), v bistvu pa je govora o skupku tehnologij, ki so v enem ali drugem ali obeh teh dveh tipih rešitev. Med obema tipoma pospeševanja pravzaprav ni neke posebej očitne meje in običajno se za en izdelek v različnih kontekstih piše da je en ali drug tip rešitve. Za naprave Riverbed Steelhead torej včasih zapišemo da so WAN pospeševalniki, včasih pa da so aplikacijski pospeševalniki, zraven teh tehnologij pa so prilepljene še druge funkcije, v nekatere naprave je recimo vgrajena Websense rešitev za filtriranje spletnih strani.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice oz. domače strani:

http://www.riverbed.com/products-solutions/products/wan-optimization-steelhead/wan-optimization-appliances/DX-Edition.html

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij, pomnilniških sistemov, strežniških oblakov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Podjetja s prostranimi omrežji koristijo te rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti.

Ustanovljeno leta 2002, s sedežem v San Franciscu, je podjetje pridobilo več kot 24.000 strank po vsem svetu, med drugim tudi 95% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je visoko na seznamu Deloitte Technology Fast 500 in je redno seznamih vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant za različna področja.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com


Dodatne informacije:
Robert Lubej, projektni vodja
robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com