O-STA

Ikarus predstavlja nove rešitve iz področja informacijske varnosti

3.3.2014

Ikarus, pionir med razvijalci protivirusne zaščite in naprednih varnostnih rešitev za različna okolja, katerega v Sloveniji uradno zastopa Mariborsko podjetje REAL security,

si je februarja 2014 zadal nov cilj - vsem poslovnim in zasebnim uporabnikom ponuditi popolno varnostno rešitev.

Nove rešitve za zaščito omrežja vašega podjetja

IKARUS je predstavil nov osvežen portfelj za ponudbo celovite zaščite v omrežju in iz strežniških oblakov. Za poslovne uporabnike z obstoječo IT infrastrukturo in zmogljivostjo za vzdrževanje je na razpolago idealna rešitev IKARUS gateway.security. Za zdaj sicer z na IKARUS security.proxy zasnovanem uporabniškem vmesniku, nekje od polovice leta 2014 naprej pa z naprednim intuitivnim spletnim upravljalnim vmesnikom podobnim tistemu iz IKARUS cloud.security. Slednja rešitev je najprimernejša za tiste, ki potrebujejo popolno storitev, vključno z osebjem, podporo, strežniki in vsem drugim. Varnostna ponudba podjetja IKARUS nas lahko zaščiti pred:

· napadi s svetovnega spleta - IKARUS web.security - ,

· škodljivo elektronsko pošto (SPAM, škodljiva koda) - IKARUS mail.security - , ter

· napadi na brezžičnih omrežjih - IKARUS wifi.security -.

IKARUS security.proxy smo predelali v IKARUS gateway.security

To seveda ni bilo le preimenovanje, nova rešitev vključuje tudi pomembne izboljšave ko je na primer orodje 'Data Collection', ki omogoča zbiranje uporabniških podatkov - npr. e-poštnih naslovov - s pomočjo pristajalne strani IKARUS wifi.security.

Aktualni uporabniški vmesnik že podpira upravljanje IKARUS gateway.security in njegovih variacij.

IKARUS mail.security in IKARUS web.security smo predelali in združili v IKARUS cloud.security:

Uporabniški vmesnik obeh rešitev smo popolnoma predelali, posodobljen izgled zagotavlja boljšo uporabniško izkušnjo. V ponudbo storitev v strežniškem oblaku smo integrirali tudi modul IKARUS wifi.security.

Rešitve za zaščito zasebnih uporabnikov

Naše večkrat nagrajene vodilne rešitve so osnova varnosti domačih uporabnikov - IKARUS anti.virus za osebne računalnike in prenosnike Windows PC ter IKARUS mobile.security za vse uporabnike prenosnih naprav z operacijskim sistemom Android.

In še pomembna novica za uporabnike izdelkov podjetja Apple, ki počasi tudi postajajo vse pogostejša tarča vse več groženj ali škodljive kode - na naš razvojni načrt smo dodali 'Desktop Protection for Mac'. Kmalu lahko pričakujete več novic o tej rešitvi.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.ikarussecurity.com/about-ikarus/news/news/ikarus-presents-new-solutions-for-it-security/

### ### ###

O podjetju Ikarus

IKARUS Security Software je avstrijski pionir med razvijalci protivirusne programske opreme in rešitev za zaščito vsebin, kjer se vrhunski strokovnjaki že od same ustanovitve leta 1986 ukvarjajo z raziskavami in razvojem varnostnih rešitev; bili so eden od prvih protivirusnih ponudnikov v svetu nasploh. Okoli 75% svojih prihodkov ponovno investirajo v raziskave in razvoj, sodelujejo z varnostnimi strokovnjaki iz različnih držav, svoje ugotovitve o virusih pa nesebično delijo z drugimi varnostnimi centri.

Razpon izdelkov je širok - od učinkovitih a za domačo rabo enostavnih orodij na eni strani, do obsežnih varnostnih paketov za kompleksna korporacijska okolja: varnostne rešitve IKARUS Security Software nas lahko učinkovito in zadostno obvarujejo pred virusi, trojanci, vohunskimi programi, spamom in drugimi vrstami škodljive kode, ki lahko ogrozi naše naprave in podatke. Ponujajo nam tudi strokovna svetovanja in brezplačno tehnično podporo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.ikarus.at


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com