O-STA

Qualys : 'Frost & Sullivan Global Market Leadership Award' iz področja upravljanja ranljivosti, tretje leto zapored

10.3.2014

Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je obvestil, da je spet prejel priznanje analitikov pri Frost & Sullivan kot vodilni ponudnik na tržišču rešitev za upravljanje ranljivosti (Vulnerability Management).

Frost & Sullivan je izpostavil še naslednje ključne lastnosti poslovnega procesa in razvoja v Qualys:

· Sproten razvoj novih rešitev, kot je npr. QualysGuard Express Lite iz poletja 2013 za varnostno in aplikacijsko pregledovanje v podjetjih z 250 ali manj IP naslovi.
· Inovativnost njihovih tehnologij, kot je npr. "fingerprinting" za tvorjenje inventarja podatkov o napravah in operacijskih sistemih in dodeljevanje ocene ranljivosti za pomoč pri upravljanju ne-upravljanih ali neznanih naprav.
· Integrirana zbirka varnostnih in skladnostnih rešitev je enostavna za rabo. Za stranke lahko ima mnogo več koristi kot je videti na prvi pogled.
· Na več kot desetletju izkušenj temelječa vodilna infrastruktura za izvajanje kvalitetnih SaaS storitev -QualysGuard Cloud Platform, iz katere se trenutno poganja več kot milijarda IP pregledov letno, in ki zazna in analizira več kot 50 milijard varnostnih dogodkov.

Citat, Chris Kissel, analitik pri Frost & Sullivan: "Ultimately, vulnerability management solutions must become as dynamic as the threat environment that they are designed to protect against. Qualys maintains its market leadership because of its strong technology cloud platform, ability to scale, and ease of use and deployment. Also, the company has successfully shown that it can rapidly innovate and deliver new capabilities suitable for customers of all sizes across vertical industries. This adaptability has allowed Qualys to consistently stay ahead in the innovation curve."

QualysGuard Vulnerability Management ali QualysGuard VM je vodilna rešitev za avtomatizirano revizijo omrežnih sredstev in celotno upravljanje ranljivosti v organizaciji. Vključuje odkrivanje in kartografiranje omrežja, upravljanje sredstev, analizo in poročanje o ranljivostih ter načrtno spremljanje saniranja. Qualys ponudba temelji na obsežni in aktualni interni bazi znanja o ranljivostih, v obliki storitve nam zagotavlja učinkovito odkrivanje in zaščito pred ranljivostmi brez obsežnih investicij.

QualysGuard Cloud Platform je celotna platforma varnostnih in skladnostnih rešitev in storitev, katere del je tudi QualysGuard VM, katere prednost je predvsem stroškovna učinkovitost. Platforma vključuje naslednje rešitve - Vulnerability Management, Web Application Scanning, Malware Detection Service, Policy Compliance, PCI Compliance ter Qualys SECURE Seal.

Poročilo Frost & Sullivan si lahko ogledate na: http://www.qualys.com/docs/frost-and-sullivan-vm2013-report.pdf.

Avtor / prevod: Robert Lubej


Povezava do izvorne novice:

http://www.qualys.com/company/newsroom/news-releases/uk/2014-01-15-qualys-receives-frost-sullivans-global-market-leadership-award-in-vulnerability-management-for-third-consecutive-year/

### ### ###


O Qualys.

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve SaaS v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogoči sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti, katerih cilj je varovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. QualysGuard je vodilna rešitev podjetja, je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti, ki proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Uporablja jo več kot 6000 organizacij v 10 državah, vključno z večino iz seznama Fortune Global 100. QualysGuard izvede več kot milijardo IP revizij na leto.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/


Dodatne informacije:
Matic Knuplež, inženir IT varnosti
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com