O-STA

Riverbed spet v seznamu vodilnih ponudnikov rešitev za spremljanje aplikacijske odzivnosti

11.3.2014

Riverbed Technology, vodilni proizvajalec rešitev za pospeševanje komunikacij in aplikacij na prostranih omrežjih WAN, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

nas je januarja 2014 obvestil, da je v seznamu kvadrantu ponudnikov Gartnerjeve analize "2013 Magic Quadrant for Application Performance Monitoring", že tretje leto zapored. Celotno poročilo je na razpolago na tem naslovu: http://rvbd.ly/1hmSh9V. Spremljanje uspešnosti oz. odzivnosti aplikacij je trenutno ena od ključnih prioritet oddelkov za zagotavljanje obratovanja informacijskih sistemov, vse bolj pomembno pa je tudi za razvojne skupine, oddelke zagotavljanja kakovosti skrbnike poslovnih aplikacij. Riverbed je v zadnjem času na tem področju dosegel napredek tudi s kombiniranjem APM (application performance monitoring) in NPM (network performance monitoring) funkcionalnosti v bolj integrirano vrsto rešitev, ki jih še naprej dopolnjuje. Hkrati je tudi edini ponudnik te vrste rešitev, ki ima v svoji ponudbi tudi vrhunske rešitve za izboljševanje zmogljivosti s pomočjo optimizacije širokopasovnih WAN povezav in nadzornih sistemov za zagotavljanje in optimizacijo aplikacijskih komunikacij (application delivery control).

Citat

Paul Brady, senior vice president and general manager, Riverbed Performance Management: "Riverbed is proud to again be recognized as a leader in the Application Performance Management (APM) market. Today's application ecosystem has become much more complex with cloud, SaaS and mobile applications being accessed by countless devices from people in all locations. Our customers need integrated, powerful and intelligent application monitoring and management solutions that can analyze and master such a complex global environment, and provide actionable information to the business."

Integracija APM / NPM rešitev

Pred kratkim je Riverbed dosegel pomemben mejnik pri združevanju obeh zgoraj na kratko opisanih tehnologij v enotno rešitev - predstavil je enotno napravo v kateri sta združeni funkciji upravljanje omrežnih zmogljivosti z upoštevanjem aplikacijskih podatkov (aaNPM - application aware network performance management) ter upravljanja aplikacijskih zmogljivosti (APM - application performance management). Taka rešitev nam omogoča vseobsegajočo (end-to-end) upravljanje zmogljivosti na podlagi podrobne paketne in infrastrukturne analize vključujoč aplikacijske transakcije in uporabniško odzivnost. Stranke bodo dobile enotno rešitev za stroškovno učinkovito upravljanje zmogljivosti, dostopnosti, dviganje produktivnosti in zagotavljanje nemotenega delovanja poslovnih procesov.

Je to prava smer za prihodnost? Najverjetneje, kajti večina strokovnjakov je mnenja, da bo v prihodnje treba združevati APM in NPM tehnologije, le s pomočjo združenih rešitev bodo organizacije lahko zagotovile uspešno in nemoteno delovanje bodočih informacijskih sistemov; vsaka rešitev sama zase bo le deloma reševala prihajajoče potrebe. Riverbed je z nakupom OPNET-a ter posledično integracijo APM/NPM tehnologij očitno na dobri poti.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.riverbed.com/about/news-articles/press-releases/Riverbed-Again-Recognized-in-Leaders-Quadrant-of-Gartner-Magic-Quadrant-for-Application-Performance-Monitoring.html

### ### ###

O Riverbed Technology

Riverbed Technology razvija rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture - omrežij, aplikacij, pomnilniških sistemov, strežniških oblakov. Poslovni sistemi se s pomočjo Riverbed družine rešitev za prostrana omrežja WAN izognejo običajnim omejitvam IT sistemov - povečajo zmogljivost aplikacij, poenotijo razprostranjena omrežja in zagotovijo enakomerno vidljivost in dostopnost vseh delov omrežja in aplikacij, brez povečevanja pasovnih širin ter strežniških ali pomnilniških zmogljivosti. Podjetja s prostranimi omrežji koristijo te rešitve za pospeševanje informacijske infrastrukture, zmanjševanje stroškov in izboljšanje odzivnosti.

Ustanovljeno leta 2002, s sedežem v San Franciscu, je podjetje pridobilo več kot 24.000 strank po vsem svetu, med drugim tudi 95% tistih iz seznama Forbes Global 100. Riverbed je visoko na seznamu Deloitte Technology Fast 500 in je redno seznamih vodilnih podjetij na Gartner Magic Quadrant za različna področja.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.riverbed.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com