O-STA

9. mednarodna konferenca RiSK 2014 se je zaključila v znamenju dobrodelnosti

Laško (10. Marec 2014) - mednarodna konferenca RISK 2014, ki je v Laškem potekala od 5. do 6. marca, se je zaključila z licitacijo in podelitvijo dobrodelnih sredstev za neprofitno združenje Rdeči noski s katerim organizator dogodka, podjetje REAL security d.o.o. sodeluje že vrsto let.

http://www.risk-conference.com, tradicionalen, že 9. zaporedni dogodek s področja elektronske varnosti, novih tehnologij in nemotenega poslovanja, je letos prvič potekal v kongresnem centru hotela Thermana v Laškem in skupno privabil rekordno število udeležencev, več kot 600 v dveh dnevih.

Otvoritev konference je bila popestrena z umetniško točko skupine "SERPENTES Magical Theatre" in govorom direktorja podjetja REAL security d.o.o. g. Renata Uhla in direktorja prodaje g. Davida Ivačiča, ki sta predstavila nov koncept konference in izpostavila zaupanje, kot temelj dolgoročnega sodelovanja. Uvodno predavanje je zaznamoval nastop g. Roberta Zelaza iz podjetja FireEye, ki je trenutno najbolj vroče podjetje na področju forenzičnega odkrivanja vdorov v računalniška omrežja.

Zraven uglednih predavateljev in tehnoloških tem je bilo v središču pozornosti veliko govora o zaupanju, zasebnosti in seveda tudi o humanosti, saj je bila rdeča nit konference akcija zbiranja konferenčnega denarja, ki so ga udeleženci nabirali z aktivnim sodelovanjem pri predavanjih, delavnicah in drugih aktivnostih. Zbran denar, 1.350,00 EUR se je na svečanem zaključku predal podpredsedniku Rdečih noskov, g. Dejanu Crneku, ki se je organizatorjem in sponzorjem v kratkem govoru tudi iskreno zahvalil.

Konferenčno dogajanje so zaznamovale spremembe, ki jih prinaša računalništvo v oblaku, z njim povezana tveganja, nove tehnologije brezžičnih omrežij in nove rešitve za večjo storilnost. Prvič smo organizirali tudi interaktivno predavanje v živo, saj se nam je neposredno iz Londona javil predstavnika podjetja Intel, Dr. vojaških znanosti g. Jarno Limnell in govoril o širši problematiki in možnostih digitalne vojne ("cyber war") in trenutnih dogodkih v Ukrajini. Glavni partnerji in sponzorji konference so bili HP, Sourcefire, BackBox, Citrix, Intel-McAfee, FireEye in Websense, prav tako so se predstavili številni manjši tuji partnerji, manjkalo ni tudi sponzorjev in predavateljev iz Slovenije, kot so podjetja ADD, S&T, Printec, Astec in Softnet ter večja domača sponzorja avtohiša Selmar in Pivovarna Laško, ki je obiskovalcem omogočila ogled pivovarne in degustacijo nefiltriranega piva na večernem dogodku.

Na družabnem dogodku smo razglasili tudi zmagovalce in nagrajence za IT dosežke v regiji v preteklem letu. Nekaj plaket in nagrad je bilo podeljenih tudi v Slovenijo, najvidnejšo, za največji projekt leta 2013, pa je prejela predstavnica Pošte Slovenije, ga. Darja Murkovič Žigart.

"Konferenca RiSK 2014 je bila prav gotovo največji in najbolj obiskan dogodek v zadnjih 9 letih. Nova lokacija in spremenjen koncept sta doživela odličen sprejem tudi pri obiskovalcih in predavateljih. Zadovoljni smo z rezultatom, udeležbo, prezentacijami in nasploh z vsem, kar se je v okviru konference dogajalo. Posebej bi pohvalil tudi gostitelja konference, kongresni center Thermana Laško, ki je svoje delo opravil več kot odlično. Tudi sam ambient kongresnega centra je nekaj enkratnega in zagotovo se bomo naslednje leto vrnili." Je še dodal, direktor prodaje pri Real security d.o.o., g. David Ivačič.

Nekaj komentarjev tujih predstavnikov, ki so letos nastopili na konferenci.

"Konferenca RISK je za nas predvsem odlično organiziran dogodek in nepogrešljiva priložnost za sestajanje s ključnimi vršilci dolžnosti informacijske varnosti pri naših strankah in pri podjetjih, ki bodo to morda še postala. Organizacija, promoviranje in sama izvedba konference je vsako leto vrhunska, zato ima zelo pomembno vlogo pri oblikovanju naših poslovnih odnosov s prodajalci in strankami oziroma končnimi uporabniki iz vse jadranske regije."

Mirko Schneider, Vodja prodajnega kanala za srednjo in vzhodno Evropo, HP Enterprise Security.

"Predstavniki podjetja BackBox smo se konference RiSK udeležili prvič in z veseljem spoznali, da je to zelo pomemben dogodek. Na dogodku je bila množica IT strokovnjakov, urnik pa zelo zanimiv. Zadovoljni smo tudi, da je tekom konference rešitev BackBox prejela več pohval zaradi svoje edinstvenosti.

Če povzamemo - konferenca RISK je bila neverjetno dobra, vse do zadnje podrobnosti!

Veselimo se dobrega poslovanja, in ponovnega sodelovanja na dogodku leta 2015!"

Larry Waller, predstavnik podjetja BackBox.

"Današnji spletni kriminalci nenehno izpopolnjujejo taktike napadov na informacijske sisteme. Glede na najnovejšo raziskavo podjetja Mandiant (sedaj del podjetja FireEye) običajno mine kar 243 dni, preden podjetja odkrijejo zlorabe njihovih informacijskih sistemov. Prisostvovanje na dogodkih, kot je konferenca RiSK, je zelo pomembno za razumevanje aktualnih tveganj, za spoznavanje neučinkovitosti tradicionalnih varnostnih rešitev za obrambo pred sodobnejšimi napadi, ter za dojemanje dejanskega obsega škode, ki jo napredni napadi lahko povzročijo."

Robert Zelazo, vodja prodaje za vzhodno Evropo, FireEye

Povezava do izvorne novice:

http://www.risk-conference.com/

### ### ###

O REAL security d.o.o.

REAL security d.o.o. je mednarodno distribucijsko podjetje, usmerjeno v zadovoljevanje potreb poslovnih partnerjev in strank. Zagotavljamo distribucijo programskih in strojnih rešitev, skupaj s partnerji skrbimo za kvalitetno svetovanje, načrtovanje, izgradnjo in vzdrževanje kompleksnih računalniških omrežij in zahtevnih programskih rešitev.

Smo podjetje z izkušeno ekipo na področju nudenja celovitih rešitev za podatkovne komunikacije in integracije informacijskih sistemov. Trgu regije Adriatik ponujamo kakovostne, zanesljive in preizkušene rešitve svetovno najbolj priznanih podjetij, kot so McAfee, SafeNet, Sourcefire, ArcSight, Websense, Qualys, Stonesoft, Meraki in mnogih drugih.

Strokovnjaki našega podjetja se ukvarjajo z razvojem in rešitvami za podjetja, ki želijo izkoristiti možnosti interneta in nove ekonomije ter s tem v zvezi povečati svojo konkurenčno prednost. Naša predanost razvoju in poslovnim rešitvam z uporabo novih tehnologij sovpada z idejo, da je potrebno stranki ponuditi rešitev, ki jo zares potrebuje in ki bo zadovoljila njene potrebe..

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.real-sec.com/


REAL security d.o.o.
Meljska cesta 1
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com