O-STA

Upor! Zavezniki v boju!

Upor!

Zdi se, kot da bi nekateri danes izgubili spomin, da ne bi znali brati zgodovinskih zapisov. Ali pa jih le nočejo. In želijo zgodovino pisati po svoje. A mi vemo, vemo, kdo je zmagal! Zmagali so aktivisti Osvobodilne fronte, partizani. Zmagali so v boju proti fašizmu in nacizmu. V tem boju pa slovenski partizani niso bili sami, borili so se skupaj z evropskimi in svetovnimi zavezniki. Partizani so bili na zmagoviti strani in to je zgodovinsko dejstvo, ki se ga ne da izbrisati.

Leta 1941 so imeli aktivisti pogum, da so se uprli. Danes, leta 2014, pa se moramo znova upreti! Znova zato, ker želijo nekateri iz zmagovalcev narediti poražence in iz poražencev zmagovalce. In kako bi se lahko uprli lepše kot s kulturo in pesmijo!

Zato vse dobro misleče ljudi, še posebej Slovence s Koroške, Madžarske, Italije, Hrvaške in drugih držav ob državnem prazniku, Dnevu upora proti okupatorju in Dnevu OF, vabimo 26. aprila, ob 18. uri, v dvorano Stožice na prireditev s pomenljivim naslovom: "UPOR! ZAVEZNIKI V BOJU!". Prireditev bo glasbeno scenski dogodek z več kot petsto nastopajočimi, ki bodo izvajali najbolj znane partizanske pesmi in največje hite držav zavezniških vojsk, ki so še danes glasbene ikone boja proti nacizmu in fašizmu. Od zabavnih pesmi Glenna Millerja, legendarne angleške pesmi We will meet again do znamenitih partizanskih borbenih pesmi, kot so Na juriš in Hej, brigade v še ne slišani mogočni izvedbi treh pihalnih orkestrov in več pevskih zborov. Številke so veličastne, tako kot je bila veličastna zmaga nad fašizmom in nacizmom leta 1945. 290 nastopajočih pevcev, 160 članov orkestra, Rock partyzani, Anika Horvat, član Zveze borcev za vrednote NOB Primož P Ram Siter, skupaj preko 500 nastopajočih.

Vstopnice so že na voljo na prodajnih mestih (Petrol, Eventim, ...) in spletnem portalu www.eventim.si.