O-STA

Podaljšan je rok za prijavo na razpis za drugo Nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe

Na razpis, ki se zaključi 28. marca 2014, se lahko prijavijo podjetja v sodelovanju z najmanj enim nepodjetniškim deležnikom. Prijava na razpis je brezplačna. Projekt, ki ga vodi Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, je namenjen širjenju in večji prepoznavnosti najboljših praks na področju družbene odgovornosti.

(Ljubljana; 25. marec 20134) - 28. marca 2014 se izteče podaljšan rok za prijavo na razpis za drugo Nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe, ki ga izvaja Mreža za družbeno odgovornost Slovenije. Na razpis se lahko prijavijo podjetja v sodelovanju z najmanj enim nepodjetniškim deležnikom (partnerjem), kar predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se ponavadi osredotočajo le na posamezna podjetja kot samostojne akterje. Tudi letos je častni pokrovitelj dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje. Prijava na razpis je brezplačna.

Zmagovalec nagrade družbeno odgovornih praks v posamezni kategoriji bo znan na slovesnosti maja 2014.

Več informacij o razpisu je objavljenih na spletni strani http://www.mdos.si/si/nagrada.html, vsi zainteresirani pa lahko pokličejo tudi na tel. št.: 01 430 37 51 ali pišejo na e-naslov: petra@mdos.si. Koordinator projekta je Mreža za družbeno odgovornost Slovenije v sodelovanju s partnerskimi organizacijami. Zmagovalec nagrade družbeno odgovornih praks v Sloveniji v posamezni kategoriji bo znan na slovesnosti maja 2014.

Namen nagrade je izpostaviti najboljše slovenske projekte s področja družbene odgovornosti in s tem povečati izmenjavo najboljših praks. Za prijavitelje sta na voljo dve kategoriji: partnerstva z majhnimi in srednje velikimi podjetji ter partnerstva z velikimi podjetji. Nagrada je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem ter najmanj enim neprofitnim deležnikom. To predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se navadno osredotočajo na podjetja kot samostojne akterje.

Posebna pozornost je namenjena inovacijam z namenom spodbujanja podjetij pri ustvarjanju rešitev za reševanje trajnostnih vprašanj. Ocenjevanje vključuje kriterije, povezane s pozitivnimi učinki partnerstva, tako na družbo kot na podjetje. Prav tako se posebno pozornost v letošnjem letu namenja celostni obravnavi družbene odgovornosti. Prijavitelji bodo tako pozvani, da predstavijo umeščenost prijavljanega projekta v družbeno odgovorno naravnanost podjetja. V letošnjem letu so spremenjeni tudi izbirni kriteriji, in sicer je večji poudarek na pozitivnih družbenih učinkih, ki jih je projekt dosegel, ter manjši na marketinških aktivnostih.

Projekt izvaja Mreža za družbeno odgovornost Slovenije v sodelovanju s CSR Europe ter slovenskimi partnerji: AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS - mreža slovenskih nevladnih organizacij, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, UNGC Slovenija in Združenje delodajalcev Slovenije.

Več informacij:

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije

Petra Hartman

e-pošta: petra@mdos.si

Tel: 386 (0)1 430 37 51

###

O Mreži za družbeno odgovornost Slovenije: Mreža za družbeno odgovornost Slovenije je stičišče podjetij in drugih organizacij, katerih skupni namen je promocija družbene odgovornosti, tako znotraj svojih podjetij in organizacij, kot v širšem družbenem prostoru. Ključne dejavnosti mreže so izmenjava znanja, uvajanje novosti in dobrih praks s področja družbene odgovornosti, ter osveščanje o prednostih, ki jih ta način delovanja prinaša tako na nivoju posameznika, podjetja/organizacije kot celotne družbe.