O-STA

Priznanja Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa

Velenje, 26. marec 2014 - Na včerajšnji 26. seji Sveta Mestne občine Velenje je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič predal priznanja Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa na področju preventive, vzgoje in varnosti prometa za leto 2013. Priznanja AVP se podeljujejo najbolj zaslužnim posameznikom za njihovo večletno neprekinjeno delo na preventivnem področju in za njihov prispevek k večji varnosti v prometu.

Bronasti znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa je prevzel komandir Policijske postaje Velenje mag. Iztok Mori, srebrni znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa je prevzel predsednik Združenja šoferjev in avtomehanikov Velenje Bojan Penšek, zlati znak Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa pa je prejel predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Velenje Drago Karl Seme.

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa enkrat letno podeljuje priznanja posameznikom in organizacijam za izreden prispevek k večji varnosti v prometu in posameznikom za življenjsko delo na tem področju. Prejemniki priznanj so izjemno prispevali k večji varnosti v prometu na področjih za razvijanje preventivnega in pedagoškega dela; zaslužni so za dolgoletno uspešno delo v organizacijah, ki vodijo delo, spodbujajo akcije ali sodelujejo na področju preventive in vzgoje v prometu; za izjemne dosežke na raziskovalnem in razvojnem področju; za publicistično delo ter za izjemne dosežke in inovacije na drugih področjih, ki so pomembni za varnost v prometu.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje