O-STA

Guidance Software ugotavlja - večina organizacij uporablja lastne strokovnjake za forenzično odkrivanje in analizo elektronskih podatkov

Guidance Software, vodilni svetovni ponudnik rešitev, storitev in izobraževanja za področje digitalnih forenzičnih raziskav ter eDiscovery, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

ugotavlja in obvešča, da 54 odstotkov strokovnjakov za e-odkrivanje in preiskovanje v bistvu deluje znotraj svojega podjetja. Kar pomeni, da so preiskave za lastne potrebe bolj popularne kot naročanje storitev zunanjih forenzičnih strokovnjakov.

To je razvidno iz rezultatov ankete, ki so jo v Guidance Software izvedli med forenziki, pravniškimi preiskovalci in drugimi strokovnjaki za odkrivanje elektronskih podatkov v 123 organizacijah iz različnih panog. Več kot polovica jih je izjavila, da sami preiskujejo incidente v lastnem okolju. Ključne ugotovitve ankete so naslednje:

  • Lastni preiskovalci in lastna orodja, manjši stroški: Glede na odziv 54 odstotkov anketirancev se v več kot polovici primerov preiskave in analize rezultatov izvajajo znotraj podjetij samih. To je dandanes mogoče zaradi stroškovno ugodnih naprednih orodij za elektronske preiskave in možnostih izobrazbe forenzičnih strokovnjakov, ki lahko znotraj večjih podjetjih samostojno rešujejo svoje interne primere.
  • BYOD strategija že prevladuje v večini okolij: 65 odstotkov anketirancev navaja, da pri njih že deluje ali pa da že implementirajo BYOD oz. povezovanje privatnih prenosnih naprav v poslovna omrežja. BYOD implementacija mora vključevati tudi varnostno politiko zaščite omrežja in pravila ter postopke za zaščito poslovnih podatkov.
  • Rast podatkovnih zbirk v strežniških oblakih: štirideset odstotkov anketirancev pravi, da se jim je že nakazala potreba, ali pa se bo v naslednjem letu, po zbiranju podatkov iz zbirk v strežniških oblakih kot so Google Drive ali Box. Take zbirke podatkov so vse bolj popularne tako za zasebno rabo kot tudi v podjetjih, po drugi strani pa povečujejo zapletenost odkrivanja in zbiranja elektronskih podatkov.

Citat

Alex Andrianopoulos, podpredsednik trženja, Guidance Software: "The e-discovery industry continues to evolve, with a growing number of sources for potentially relevant data bringing further complexity to the process. Guidance Software maintains a relentless focus on fine-tuning our EnCase eDiscovery product to deliver a cost-effective solution to corporate e-discovery teams, extending our product leadership in terms of connectivity to all device types and integration with multiple cloud repositories."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

http://www.guidancesoftware.com/about/Pages/newsroom/post/In-house-Review-Favored-by-Majority-of-E-Discovery-Professionals.aspx

### ### ###

O podjetju Guidance Software

Guidance Software je vodilno podjetje na področju odkrivanja in digitalnih preiskav, njihov EnCase uporabljajo v vladnih organizacijah, pravnih agencijah in komercialnih podjetjih, kot glavno orodje za učinkovito preiskovanje. Pokrivajo področja preprečevanja kraje intelektualne lastnine, upravljanja z incidenti, skladnosti s standardi in elektronskega odkrivanja podatkov. Odkriti in temeljito zavarovani digitalni dokaz so veljavni na sodiščih. EnCase uporablja več kot 100 podjetij iz seznama Fortune 500 in polovica iz Fortune 50.

Podjetje opravlja tudi posebej za stranke prirejene storitve iz omenjenih področij, z ekipo pravnih strokovnjakov z izkušnjami v detektivskih, policijskih in drugih vladnih organizacijah, svetovalcev za področje eDiscovery in sodne procese, specialistov informatike in projektnih vodij z izdatnimi izkušnjami upravljanja projektov digitalnih preiskav. Vsako leto se pri njih izuči okoli 6000 pravnih strokovnjakov, sodelavcev vladnih agencij, policistov, neodvisnih preiskovalcev in drugi. Stranke podjetja so vladne agencije in korporacije iz praktično vseh panog.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.guidancesoftware.com/

Dodatne informacije:

Alen Šalamun, projektni vodja

alen.salamun@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Meljska cesta 1

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com