O-STA

13 prijav za 2. nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks

Na razpis, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom Janeza Potočnika, evropskega komisarja za okolje, se je v prijavilo 9 majhnih oz. srednje velikih podjetij in 4 velika podjetja.

(Ljubljana; 11. april 2014) - Na razpis za drugo nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks za partnerstva, inovacije in spremembe se je prijavilo 13 podjetij. V kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij je prispelo 9 prijav, v kategoriji velikih podjetij pa so prispele 4 prijave. Projekt poteka pod vodstvom Mreže za družbeno odgovornost Slovenije v sodelovanju s partnerskimi organizacijami. Razglasitev slovenskih zmagovalcev v obeh kategorijah bo 12. maja 2014 na Bledu. Na razpis so se lahko prijavila podjetja v sodelovanju z najmanj enim nepodjetniškim deležnikom (partnerjem), kar predstavlja inovativen koncept na področju družbeno odgovornih nagrad, ki se navadno osredotočajo le na posamezna podjetja kot samostojne akterje. Tudi letos je častni pokrovitelj nagrade dr. Janez Potočnik, evropski komisar za okolje.

V kategoriji velikih podjetij so se na razpis prijavili: Ljubljanske mlekarne, d. d., Si.mobil d.d., UniCredit Banka Slovenija d.d.in NLB d.d..

V kategoriji majhnih oz. srednje velikih podjetij pa so se prijavili: MERCATOR IP, invalidsko podjetje, d.o.o., BB Svetovanje d.o.o., CareDesign, sistemi povezovanja, d. o. o., Jazon d.o.o., Microsoft d.o.o., Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič, SVET VMES, arhitekturno projektiranje, d.o.o., ŠS storitveno podjetje d.o.o. in Intra lighting d.o.o..

Strokovna žirija bo v prvem krogu žiriranja med finaliste nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks v Sloveniji uvrstila najboljše prijave v vsaki kategoriji.

Podelitev priznanj finalistom in razglasitev zmagovalcev nagrade v posamezni kategoriji bo potekala na slovesnosti 12. maja 2014 na Bledu v okviru mednarodne konference "Nove ekonomije za trajnostne horizonte".

Namen nagrade je izpostaviti najboljše slovenske projekte s področja družbene odgovornosti in s tem povečati izmenjavo najboljših praks. Nagrada je osredotočena na uspešna partnerstva med podjetjem ter najmanj enim neprofitnim deležnikom. Posebna pozornost je namenjena inovacijam z namenom spodbujanja podjetij pri ustvarjanju inovativnih rešitev za naslavljanje trajnostnih vprašanj.

Projekt izvaja Mreža za družbeno odgovornost Slovenije v sodelovanju s CSR Europe ter slovenskimi partnerji: AmCham - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji, CNVOS - mreža slovenskih nevladnih organizacij, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi, UNGC Slovenija in Združenje delodajalcev Slovenije.

Več informacij:

Mreža za družbeno odgovornost Slovenije

Petra Hartman

e-pošta: petra@mdos.si

Tel: 386 (0)1 430 37 51

###

O Mreži za družbeno odgovornost Slovenije: Mreža za družbeno odgovornost Slovenije je stičišče podjetij in drugih organizacij, katerih skupni namen je promocija družbene odgovornosti, tako znotraj svojih podjetij in organizacij, kot v širšem družbenem prostoru. Ključne dejavnosti mreže so izmenjava znanja, uvajanje novosti in dobrih praks s področja družbene odgovornosti, ter osveščanje o prednostih, ki jih ta način delovanja prinaša tako na nivoju posameznika, podjetja/organizacije kot celotne družbe.